מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תעזרו לי :'(אנונימית15/10/2009
שלום ..
יש לי כמה בעיות ואני חייבת עזרה !!
בעיה ראשונה: אני בכיתה ח' ובכיתה אצלנו יש רק 7 בנות ו 28 בנים .. וזה לא מפריע לי..
אבל מה שכן זה שיש 3 בנות בכיתה שאני איתם תמיד... ושלשום אחת מהמורות שמלדמת אותנו התקשרה לאמא שלי ואמרה לה ששתי בנות שאני איתם אז הם משפעיות עלי לרעה כי הם לא לומדות ואז זה משפיע עלי והם אמרו שעם אני לא יתרחק מהם אז הם ירחיקו אותם ממני..
ואמא שלי אמרה לי להתרחק מהבנות האלה.. אבל הבנות האלה הם הבנות שרק איתם אני יכולה להיות כי כל שאר הבנות אני לא מסתדרת איתם.. והם חברות ממש טובות..
ואמא שלי לא רוצה שאני יהיה איתם וכל יום היא שואלת אותי עם מי הייתי היום ואני נאלצת לשקר לאמא שלי ולהגיד לה שלא הייתי איתם למרות שכן... מה עושים בעיניין כזה ?! הם חברות ממש טובות שלי :( !!
בעיה שנייה: יש לי חברה ממש טובה ולפני כמה זמן צילמתי תמונות שלה והיא אמרה לי למחוק והיא לא ידעה שלא מחקתי ופשוט העברתי לתיקייה אחרת ולפני כמה ימים סיפרו לילדה הזאת שהתמונות אצלי בפלאפון .. היא אמרה לי למחוק ולא מחקתי והראתי את התמונות האלה ל 2 בנות שהם חברות טובות שלה.. והיא התחילה להתעצבן עלי כל כך.. והיא אמרה לי שאני מגעילה ושהיא לא מדברת איתי .. ואני יודעת שלא הייתי בסדר וכבר מחקתי את התמונות.. אבל היא עדיין לא רוצה לדבר איתי.. אני מבינה שפגעתי בה.. אבל עכשיו היא עושה לי דווקא.. למשל אתמול היא שלחה לי הודעה של "מה קורה ?" אז אמרתי לה "הכל טוב מה איתך ?!" אז היא רשמה לי "אה שחכתי אני לא מדברת איתך כי את ילדה מסריחה !!" והיום למשל באתי לכיתה שלה והייתי עם כמה חברות שלה ואיתה ואז חברה שלה אמרה "אתם השלמתן?" אז היא ישר אמרה לא!!! ואז היא אמרה היא מגעילה !! אז אמרתי "תיראו איזה סתומה היא אתמול היא שלחה לי מה קורה וישר אחרי זה היא רשמה אה שחכתי אני לא מדברת איתך ואז התחלנו לדבר על זה והיא אמרה לא נכון אמרתי ככה וככה וצחקנו וזה... ואז היא שוב אמרה איכ !! ימגעילה אחת ימסריחה !! אני לא מדברת איתך ..
מה לעשות ?! היא חברה ממש טובה שלי ! ואף פעם לא רבנו !! היא זאתי שתמיד אני מספרת לה הכל ראשונה !! היא יודעת הכל עלי.. ועכשיו רבנו בגלל דבר כזה והיא לא מאמינה שמחקתי את התמונות.. כל כך רע לי שהיא לא מדברת איתי.. ואני לא יודעת מה לעשות !!
בבקשה תעזרו לי :'(
בעיה שלישית: עוד כמה ימים אחותי מתגייסת לצבא.. ואני ואחותי חברות ממש טובות יש לנו הכל במשותף אנחנו משתמשות ביחד בבגדים כי יש לנו את אותו מידה ואפילו בנעליים .. ואני כל כך מפחדת שהיא תתגיס אז שאני לא יראה אותה והיא תשתנה ואז בכלל לא ניהיה ביחד.. כי אנחנו מבלות הרבה. מה אפשר לעשות ?! אני כל כך לא רוצה שהיא תתגיס.. כי אז אני לא יראה אותה הרבה זמן ואני התגעגע מאוד !! :'(
ועם היא תשתנה ?! ויותר היא לא תרצה להקשיב לי.. ולא תתעניין במה קורה לי.. ולא תתן לי ללבוש את הבגדים שלה ?! אני כל כך מפחחדתת !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוש בעיות הנוגעות ליחסים
אילן רוב18/10/2009שלום,
לגבי הבעיה הראשונה- אני מציע לך להניח לרגע בצד את מה שאימך והמורה אמרו לך, ולשאול את עצמך כמה שאלות: האם החברות שלך עם הבנות טובה לך? האם אפשר להמשיך את החברות איתן ויחד עם החברות, להמשיך וללמוד. האם את רוצה ללמוד? חברות היא טובה, כאשר היא מאפשרת לך להתקדם באתגרים האישיים שלך. ייתכן שהמורה זיהתה, שאת נגררת אחרי חברותייך ולא מצליחה ללמוד. אני חושב,שאם המורה הייתה פונה אלייך ומזמינה אותך לשיחה אישית, היית מרגישה את דאגתה ואולי היה לך קל יותר לקבל דאגה זו. שיחת הטלפון של המורה עם אימך והניסיון שלהן למנוע את החברות גרמו לך לכעס ולמצב שבו את נאלצת לשקר, כדי לשמור על החברות.
אם אחרי בירור עם עצמך ועם החברות, תגיעי למסקנה שהחברות טובה ולא מונעת ממך להתקדם התקדמות אישית, שוחחי עם אימך בנפרד ועם המורה בנפרד, אמרי בכנות את רגשותייך ומחשבותייך והגיעי איתן להבנות.
לגבי הבעיה השניה- חברתך נפגעה מאוד, כועסת עלייך ורוצה להעליב אותך.
כרגע היא אינה נותנת בך אמון.
את מבינה את הטעות שעשית, אך הבנתך אינה מקלה על המצב.
אם החברות ביניכן עמוקה, ואכפת לכן זו מזו, ייתכן שצריך עוד זמן, כדי
שעוצמת הכעס של חברתך תפחת. אני יכול להציע לך כשלב ראשון לכתוב לה מכתב
ולהביע בו את רגשותייך הכנים ולציין שהחברות הזו חשובה לך. בשלב שני שוחחי איתה והתקרבי אליה באופן שיאפשר לה לחזור בהדרגה ולבטוח בך.
לגבי הבעיה השלישית- את מתארת שינויים ומעברים, שמעוררים אצלך חששות.
הקשר שלך עם אחותך חשוב לך, ואת אינך רוצה שהוא ייפגע. אני מציע לך לשוחח עם אחותך
ולומר לה מה את מרגישה. אני בטוח שתוכלו לחשוב יחד על דרכים לשמור על הקשר ולהנות ממנו.
בהצלחה,
אילן רוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שתי השאלות האחרונות ששאלתי ..
חסויה18/10/2009בשאלה השנייה ששאלתי ואתה ענית לי.. הבעיה היא שאני ילדה מאוד בישנית..
בחיים אני לא יצליח להביא לחברה הזאת את המכתב כי אני כל כך מתבישת..
וזאת הבעייה אצלי.. מרוב שאני ביישנית אני לא יכולה לדבר איתה והלגיד לה את מה שמציק לי..
או אפילו לתת לה מכתב.. וגם עם אני זאתי שתביא לה את המכתב היא בחיים לא תכח אותו והיא תיזרוק אפילו לפח...
ולגבי השאלה השלישית שלי ושאתה ענית ..
אז שמתי לב שבזמן האחרון היא בהתחלה מתנהגת אלי קצת שונה ויחס אחזרי ההייתי אומרת.. ואחרי זה היא מתנהגת אלי בסדר..
ולפי מה ששמעתי אז אחותי תלך לשבועיים בלבד ואחרי זה היא כמעט כל יום תיהיה בבית ..
וזה מה שמשמח אותי :]
ותודה על העזרה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)