דימוי עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימוי עצמי
    שירה
    03/11/2009

היי

יש לי בעיה.
    אני בת 16 ומאז שאני זוכרת את עצמי,גיל גן-תמיד היו לי בעיות חברתיות.בעיקר עם הבנות.
    המצב הזה גורם לדיכאונות,ועוד המון בעיות שלא אפרט עליהם כי זה לא משנה עכשיו.
    בכל מקרה,מה שאני לא מבינה זה למה תמיד בנות נטפלות אליי?
    וזה תמיד,הערות על המראה החיצוני שלי.לא על דברים אחרים.
    תמיד האשמתי את עצמי.חשבתי שאולי בגלל שאני כ"כ "מכוערת",זה גורם לאנשים לשנוא אותי.
    יש לי דימוי עצמי מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נמוך.ממש בצורה לא נורמלית.אבל אני משתדלת לא לשדר את זה.
    בכל מסגרת שהייתי בה עד היום,נגיד ביה"ס חדש,תמיד תמיד תמיד הבנות היו מציקות לי.
    בביה"ס הקודם שלי,הבנות במשך חצי שנה עשו לי את המוות!אבל אח"כ נהיינו חברות טובות כיביכול.ולמרבה הפלא,הן היו אומרות לי שאני כ"כ יפה,ושהלוואי שהן היו נראות כמוני,שהיה להן את הגוף שלי,וכו'
    עכשיו התחלתי ללמוד בביה"ס חדש,ושוב זה אותו הסיפור...חברות מחפשות בי פגמים,כאילו שאני אי פעם טענתי בכלל שאני יפה!מה הן רוצות?!
    למה לעזאזל אכפת להם מאיך שאני נראית?
    או שבעצם זה משהו שאני משדרת?

זה כ"כ מעציב אותי,כי כל מילה קטנה על המראה שלי אני פשוט הולכת לבכות במשך שעות בשירותים.

מה שאני מרגישה זה שאני כ"כ חריגה שפשוט לא כדאי לי לצאת מהבית וזהו!

אני לא אוכל לשנות את מה שאנשים חושבים עליי.אבל אני חייבת ללמוד לא להיפגע מכל דבר!
    ניסיתי כדורים,פסיכאטרים ועוד.לא עוזר לי.אני כ"כ רגישה שזה לא ייאמן.

איך מתגברים על זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי

הוספת תגובה

• בעיות עם חברות ודימוי עצמי נמוך

שלי ורדי
    03/11/2009

שלום לך שירה,
    בעיות חברתיות זו אולי אחת בעיות הכאובות לאדם צעיר כמוך, בגיל שהשייכות החברתית והצורך בקרבה ואינטימיות כך כך חשובים לך לבני גילך. אני מאמינה שאירועי ההצקות החברתיות גרמו לך במידה רבה לדימוי העצמי הנמוך, ואולי גם אירועים קודמים שגרמו לך להאמין שלא צריך לתת אמון לאחרים. נדמה לי שאני שומעת רמזים על נאה בינך לבין החברות, קנאה נשית על המראה החיצוני. אני קצת מבולבלת , אך נדמה לי שאת נערה נאה ובנות אחרות מנסות להוריד לך את הבטחון העצמי בנושא החיצוניות...
    את שואלת האם יש בך משהו שאת משדרת וגורם לאיבה הזו בינייך לבין הבנות האחרות. אני כן חושבת שיש גם בך התנהלות מסוימת שפועלת נגדך, והיה טוב אם היית מגיעה למודעות על מה את משדרת לאחרים ומאילו מניעים התנהגותך נובעת. את צריכה לשאול עצמךהאם את יודעת להביע רגשות ויחס חיובי כלפי חברות, לפרגן או להחמיא להן, עד כמה שמה את עצמך במרכז או כן יודעת ויכולה להקשיב לצרכים של אחרים, עד כמה את אמפתית, כי זה המפתח למשיכת האחרים אלייך. שאלה נוספת היא לאילו חברות את נמשכת, האם לחברות תומכות או לקנאיות, האוהבות מאבקים. ייתכן כי את נגררת למאבקים כי את חושבת שזו דרך יחידה להתגונן.
    די מובן לי שהדימוי העצמי שלך נמוך אם הפיידבקים של הבנות הן שליליים בדרך כלל. יחד עם זאת, את מספרת שהייתה תקופה מוצלחת בה הצלחת לבנות קשרים תומכים.מעניין איך הייתה ההתנהלות בתקופה הזו, מה עזר לך לתקן את הקשרים ואיפה החברות האלה היום...
    את סובלת וכדאי לך לא לוותר , לא להתאייש ולקבל עזרה רגשית, ע"י טיפול פסיכולוגי. תפני להורייך ותבקשי, בימינו אני פוגשת נערים ונערות בגילך שהם מספיק בשלים, (אפילו בשלים יותר מהוריהם) לחשוב על עזרה רגשית - פסיכולוגית ולדרוש זאת. אל תוותרי בלטפל בעצמך, כי כל העתיד לפנייך, כל ההחלטות החשובות עוד לפנייך , ומגיע לך שתיהני מחברות בונה ומפרגנת, מגיע לך ללמוד לתת וללמוד לקבל.

בהצלחה רבה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו