מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מועקה נפשית.אנונימית1824/11/2009
שלום,
אני בכיתה יב'..
יש לי בעיה של דימוי עצמי נמוך...אני אוהבת את עצמי במידה מסויימת אך לא שלמה עם עצמי לגמרי, אני ככל הנראה פרפקציוניסטית. יש לי עודף משקל בדרגה חמורה מאוד ואני רוצה לרדת אך לא יודעת מה לעשות.. עברתי המון דיאטות בחיים ושום דבר לא עזר...
אני רוצה לנהל אורח חיים נורמטיבי, התייאשתי מדיאטות ...
יש לי עומס בלימודים וקשה לי לטפח את עצמי בו זמנית עם ההשקעה בלימודים..
אני לא שלמה עם הגוף שלי, אני לא אוהבת את איך שאני מתלבשת.. אני מתביישת בעצמי. אני כל הזמן מנסה להסתיר את הגוף שלי..לובשת בגדים ארוכים בקיץ, לא הולכת לים או לבריכה...חוסר הערכה העצמית הזו פוגעת לי בבטחון העצמי.. אם מישהו יעיר לי על המראה החיצוני שלי אני עשויה להרגיש רע למשך כמה ימים, קשה לי להשתחרר מהרגשות, המחשבות והרחמים העצמיים האלה...העניין הוא שיש לי פנים יפות ויש לי כמה תכונות אופי שאני מאוד מעריכה בעצמי אבל עדיין זה לא מספיק בשביל שארגיש סיפוק עצמי..
בימים בהם נוח לי עם עצמי אני אדם אחר לגמרי...אדם שמח, לבבי, צוחק, מחייך, משמח אנשים... רק ככה אני אוהבת את עצמי..
אני אדם חברותי אך אני מרגישה בודדה כל הזמן..
החיים שלי די משעממים וריקים, אין לי מסגרות מלבד בית ספר...אני המון זמן על המחשב..אני רוצה לצחוק ולהנות אבל אני כל הזמן מדוכדכת.. אני מחייכת מבחוץ אבל בתוכי מרגישה מועקה גדולה...
אני מסתדרת עם המון אנשים אבל אין לי על מה לדבר איתם, חיי משעממים ואני כל הזמן שקועה במחשבות שליליות על עצמי שקשה לי לראות מעבר לזה...
אני לא מרוצה מהחיים שלי, לא מהלימודים, לא מעצמי...לא מהחברים, אין לי ידידים...אני רוצה לשנות ולא יודעת איך.. אולי אני צריכה עידוד....
אני מספרת לכמה אנשים על מה שאני מרגישה אבל אף אחד לא מצליח לעודד אותי. השינוי בעיקר תלוי בי אבל אני לא מצליחה לעודד את עצמי ולצאת מזה...
מעולם לא היה לי בן זוג, אני חושבת שזה בגלל ההשמנה וזה מאוד מעציב אותי...
אני רוצה להנות, לנצל את החיים ולהוקיר אותם ..אני לא רוצה להכנע לעצב.. לא מצליחה להשתחרר מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
אנונימית1824/11/2009אנשים מנסים לעודד אותי אבל זה לא עוזר...
אמא שלי ובכלל אנשים תמיד אומרים לי שאני ילדה יפה ומוצלחת...העניין הוא שכולם אומרים שיכולתי להיות אפילו יותר יפה אם הייתי מורידה במשקל...
מרגיזה אותי המחשבה שהכל תלוי במשקל... מעבר לזה אני באמתמרגישה שאני אחלה ילדה.
היו כמה פעמים שבנים התחילו איתיו לא יצא מזה כלום... אני מחייכת, מסמיקה, שותקת, מתעלמת ומתרחקת...אני תמיד חושבת שמנסים לצחוק עלי ולא מתכוונים לזה ברצינות... אין לי ממש קשר עם בנים אז למה שמישהו ירצה אותי..
אני רוצה בן זוג אבל אני לא חושבת שאני טובה מספיק בשביל זה... לא בשלה מספיק כי אני לא שלמה עם עצמי...
אני כל הזמן מפנטזת על רגעים אינטימיים עם בנים ואני רואה את עצמי כבת זוג מוצלחת במידה ואצליח להתגבר על חוסר הערכה \העצמית שלי...די מתסכלאותי שאני משתוקת לאהבה ואין כלום..
לפעמים אני חושבת שאלוהים רוצה רק בטובתי וזה יבוא כשזה צירך לבוא...יש לי פנטזיה של אהבה במהלך השירות הצבאי אפילו שאהבה כזו היא לא קלה...
היו כמהן מקרים (בעיקר לאחרונה) שאני עוברת במסדרון בית ספר או ברחוב ויהיה ילד אחד (בדרך כלל זה ילד לבד ולא בקבוצה...
) שיגיד לי "איזה שמנה" או "איזה רזה" בציניות. וזה מאוד פוגע בי.. הרבה פעמים חשבתי שבנים עושים את זה כדי לקבל תשומת לב אבל מצד שני יכול להיות שזה באמת במטרה לפגוע ולהעליב וזה ממש מעצבן שבנים כאלה לא רואים מעבר לזה..
ויש לי עוד בעיה.. אני לא מוצאת משמעות לקיום שלי...אני לא יודעת בשביל מה אני חיה...
החיים הם מתנה אבל צריך לעבוד קשה בשבילם ולעיתים זה כורך בסבל רב...האם זה שווה את זה?...
החיים שלי נראים כל כך חסרי משמעות..לאחרונה מצבי השתפר כי החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולא לוותר לעצב.. מצאתי כמה תשובות אבל עדיין הן לא סיבות מספיק מספקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאנונימית18
אילן רוב25/11/2009שלום,
אני אקדים ואומר, שתשובתי תהיה קצרה, אם כי קראתי בעיון רב את מכתבך.
אני חושב שאת נערה רגישה ורצינית, שזקוקה לדמות טיפולית שתלווה אותך
בדילמות המשמעותיות שאת מעלה.
את עסוקה בדימוי העצמי שלך, וייתכן שאכילה מהווה פיצוי רגשי לתסכול, שאת מרגישה.
אני שמח שלצד הקשיים, יש בך אופטימיות, וישנה סביבה התומכת בך, אם כי זה לא תמיד עוזר.
אני מציע לך לדבר עם הורייך על האפשרות ללכת לטיפול אצל פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת
המומחים בטיפול בנוער. הטיפול בשיחות יעזור לך להכיר את עצמך לעומק ולחזק את הדימוי העצמי שלך.
בברכה,
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)