מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה אני מקבלת את ההורים האלה:(למה?!חסויה11/12/2009
יש לי 2 אחים גדולים [אחות ואח] ואני הכי קטנה בבית . כל יום שישי אני אחי ואחותי יוצאים [ כל אחד עם החברים שלו ]. היום אחי לא יצא ואני אמרתי לאמא שלי שאני רוצה לצאת . אמא שלי ראתה שאחי לא יוצא וישר אמרה לי את לא יוצאת ! תמיד אחי מעל כולם .. תמיד אחי מקבל מה שבא לו כי עם המצב היה הפוך שאני לא הייתי רוצה לצאת ואחי כן אמא שלי הייתה מסכיימה לו אבל בגלל שאחי לא רוצה לצאת אז אסור לי גם ! החברות שלי התקשרו וניסיתי לשכנע את ההורים שלי ולבנתיים להם אמרתי שאני יבוא עוד מעט.. אבל אמא שלי לא משנה דעה ! ואבא שלי לא רוצה לעשות דווקא לאמא שלי . נמאס לי שתמיד מה שאחי רוצה הם עושים ! אחי אמר אל תצאי היום את לא צריכה גם ככה קר ! אז אמרתי לו אל תתערב ואמא שלי ישר אמרה לי את לא יוצאת קר בחוץ ! וזה היה כבר אחרי שהייתי לבושה ומאורגנת ליציאה .. נמאס לי שתמיד היא מסתובבת על פי מה שאחי רוצה .. נגיד פעם אחת שאני ואחי רבנו והוא העליב אותי ופגע בי וכשאני החזרתי לו על משהו שגם פוגע בו אמא שלי ישר התערבה והענישה אותי ואני הייתי בעונש וזה היה כזה לא פייר !! אמא שלי לא מבינה שגם אני קיימת ! תמיד היא מאיימת עלי שעם אני יתנהג ככה וככה אני יחטוף מכות ! אני מפחדת מזה שהיא תרביץ לי אז אני לא עושה את זה ! היום כשהחברות שלי התקשרו אחרי שאמא שלי ממש צעקה ונכנסתי לחדר נסיתי להפסיק את הדמעות ולא רציתי להגיד שאמא שלי לא נותנת לי כי כולם יצאו כל השייכבה וכל כך רציתי לצאת אז אמרתי "לא אין לי כוח קר לי כל כך !" ונמאס לי שאמא שלי מתנהגת אלי ככה !! אני לא רוצה לקבל יחס כזה ! ואני לא מסוגלת לדבר איתה על זה ! למרות שאני פגועה ממנה !!! :( בבקשה תעזרו לי ! נמאס לליי מההתנהגות המגעילה הזאת ! נמאס לי שאחי כל דבר שהוא רוצה הוא מקבל !!! ואפילו אחותי אוממרת את זה לאמא שלי וכמו תמיד היא מצדיקה את אחי נגיד יום אחד רציתי ללכת לקנות נעלי ספורט כי הייתי צריכה כי הישנות שלי נהרסו לי . ביקשתי מאמא שלי ללכת לקנות והיא אמרה לי "לא ! אין לי כוח לנסוע עכשיו !" אחותי אמרה "אבל היא צריכה נעליים מה" ואז אחי התערב ואמר "היא יכולה להסתדר עם אלה היא לא חייבת עכשיו !!" ואמא שלי ישר אמרה "צודקת ! היא יכולה להישאר עם אלה לא יקרה כלום !" אחרי ככה שעה ומשהו אחי בא לאמא שלי ואמר לה "אמא אני רוצה לקנות חולצה של מטאליקה יש עכשיו בחנות ____ [אני לא זוכרת איזה חנות הוא אמר]" אז ישר אמא שלי אמרה "5 דקות אני רק יסים נעליים ונסע גם ככה אני צריכה ללכת לקנות חלב.. אבל כשאני רציתי אין היא כלום !!!!!!!! היא לא רצתה תמיד אחי מקבל הכל איך שהוא פותח את הפה הוא מקבל ! ונמאס לי מזה ! נמאססססס :'( !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם הורים
אילן רוב12/12/2009שלום,
אני רואה, שאת מרגישה בודדה במשפחה, ושאין מי שמתיצב לצידך.
אני יכול להציע לך ליזום שיחה עם ההורים ולבטא את רגשותייך.
אני מסכים איתך, שהשאלה, אם לצאת בשישי בערב צריכה להשאל בינך
לבין הורייך, ולא בינך לבין אחיך.
מעבר לזה, חשוב שתביעי לפני הוריייך את רצונך, שייראו אותך ויתייחסו
לצרכים ולרצונות שלך.
חשוב שתתיעצי בנוסף לכך עם יועצת בית הספר. ייתכן שיש ביכולתה לתת לך
עצות טובות ולעזור לך לבנות את יחסי האמון עם הורייך.
בהצלחה,
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמאס לי מההורים האלה !! :(
חסויה20/12/2009אוף נמאס לי מההורים האלה!תמיד אני לא בסדר..תמיד אותי הם מעליבים עם מילים בוטות תמיד אני יוצאת לא בסדר ונמאס לי מזה! :'(
היום בצהריים שישבנו לאכול ארוחת צהריים סתם ככה ישבנו והכל ודיברנו ואז אני העלתי נושא שאני רוצה בחופש לעשות בביבי סיסטר ואז אחי אמר ישר את תעשי ביבי סיסטר? את בכלל לא אחראית את תתקשרי לאמא ישר ותבקשי ממנה עזרה..ואז אבא שלי ישר אמר "את תעשי ביבי סיסטר ?!עם כבר התינוק יעשה לך תיראי איך את נראת!!תמיד אבא שלי מעליב אותי ואומר לי שאני מכוערת ונראת לא טוב והכל :'( ואז הרגשתי מחנק בגרון כאילו שאני עומדת לבכות אבל לא נתתי להם את התענוג לראות אותי בוכה ולצחוק עלי כמו תמיד. אחרי זה בשעה שבע וחצי או יותר ראיתי סידרה ואמא שלי ניקתה את הבית והיא הייתה צריכה עזרה ואמרתי לה שאני יעזור לה כשזה יגמר ואז אחותי התערבה ואמרה היא כל היום יושבת בבית ואתם רוצים שאני יעזור לכם לנקות ושהיא תשב כמו מלכה ותראה את הסידרה שלה ואז אבא שלי ישר אמר "מהיום אין לך הערוץ הזה !! ותגידי בי בי לסידרה שלך כי את לא הולכת לראות אותה יותר!! אני חוסם לך את הערוץ הזה!" מה אני יעשה :'( נמאס לי מזה וגם היום בצהריים הוא אמר לי את כל כך סתומה!!ימפגרת אחת!תראי איך את נראת! זה כל כך מעליב אותי ופחדתי להגיד לו שנמאס לי מאיך שהוא מדבר אלי ואיך שהוא מתנהג אלי אבל פחדתי שהוא לא יתן לי מכות או משהו ..למה אבא שלי תמיד עם לא מוצא חן בעינייו משהו הוא ישר מכה ! נמאס לי מזה!!!נמאס לי מהכל!! בא לי למוות!!:'( נמאס לי מאיך שהוא ואמא שלי וכולם מתנהגים אלי כולם חושבים שמותר להם לעשות מה שבא להם לי אבל עם אני אומרת משהו לא במקום ישר זה לתת מכות ! נמאס לי מכל העיניין הזה!!:'( בבקשה תעזרו לי!! אני לא רוצה יותר לסבול אני רוצה להיות כמו כל בת / בן נוער בגילי!!:'( אני קטנה [בת 13 וחצי] ולא מגיע לי לקבל את המכות האלה ! ומאז שהייתי קטנה והתנהגו אלי ככה יש לי צלקת בלב מזה!ובחיים זה לא יעבור לי! תמיד אני יזכור את זה שיתעללו בי!ואני לא מאחלת לאף אחד הורים כאלה!מרוב כל המכות וכל הקללות אני מרגישה להרגיש כאילו אני באמת לא יפה כאילו אני באמת סתומה! אין לי כוח כבר לחשוב על זה שאני יכולה להצליח בדברים!! אני כבר ממזמן חושבת שאני כזאת מכוערת! כזאת סתומה ! ולא יודעת כלום ולא יכולה בחיים להבין ושכולם יותר יפים וטובים ממני! ובחיים אני לא יחשוב אחרת כי כבר הכניסו לי את זה כל כך טוב למוח !! פעם חשבתי שהם סתם אומרים את זה ותמיד האמנתי שאני שווה לכולם אבל אחרי כל העלבות וכל הפגיעות וכל הדברים אני חושבת שאני ממש לא שווה עם כולם ! אני יודעת שכולם מעליי! ובחחים זה לא ישתנה כי כולם יותר יפות ממני יותר חכמות יותר הכל ! בבקשה תעזרו לי.. אני הגעתי למצב רע בבית !! :( אני יודעת שאף אחת לא תגיד על עצמה שהיא מכוערת ולא חכמה אבל אני שונה מכולם ! אני אומרת שאני מכוערת ולא חכמה ושאני לא יודעת מה אני רוצה מהחיים שלי ! בבקשה תעזרו לי דחוף:'(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים עם הורים
אילן רוב20/12/2009שלום,
קראתי את דברייך, ומהם עולה תמונה של אלימות המופנית כלפייך מבני משפחתך.
אם את רוצה לפתור את הבעיות, עלייך לשתף את יועצת בית הספר מבלי לחכות.
אפשרות נוספת היא לחפש ב"גוגל" את לשכת הרווחה הקרובה למקום מגורייך,ששמה הוא גם "הלשכה לשרותים חברתיים". שם תבקשי לדבר עם עובדת סוציאלית המתמחה בעבודה עם נערות או עם פקידת סעד לנוער. מדובר באנשי מקצוע, שאמורים לעזור לך להגיע למצב של יחסים תקינים עם הורייך.
אני יודע, שלא קל לפנות לאדם מחוץ למשפחה, אך את מתארת מצבי אלימות חוזרים כלפייך, וחשוב שתגלי בגרות, ותפני לקבלת עזרה.
אם תצטרכי עזרה נוספת לאיתור גורמים מקצועיים, בבקשה כתבי כאן שוב.
בהצלחה,
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מסכנה מאמי ><
קורל ושקד (:03/03/2010אנחנו משתתפות בצערך ומקוות שמתישהו ההורים שלך יבינו שזה פוגע בך ושתגידי להם את זה בנתיים אנחנו מוסרות לך חיבוק חם חם ונשיקה שיחמם לך את הלב ויעשה לך הרגשה טובה אוהבות שקד וקוורל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה נמעלה
שגיא06/03/2011קודם כל חמודה קראתי את התגובה שלך ואני מרגיש כל מילה שלך ומבין אני חמש אוכל אותו חרא מצטער על הביטוי בשלב הזה אני אוכל יותר העלבות והצקות לפי דעתי תנסי לעלות את זה יותר למעלה לאני חברים מישהו שתומך ומבין אותך חברים וכאלה שלב אחרי זה נסי רווחה עובדת סוציאילית בהתחלה מבהיל אבל אסור בתכלית האיסור גם עם זה היה המליין שלך אין לו זכות להרים עלייך יד ולזלזל זה מראה שאין לו כבוד לעצמו ובעיקר לא לך ככל שתפרקי על אנשים כאלה תלב את תקבלי יותר תמיכה עכשיו לגבי זה בענייני יופי אני ךא מבין כל כך אבל אני חושב שאת יפה ויכולה להתקדם בחיים בשלב הזה זה טוב להתחיל להיות עצמאית תחפשי כל הזמן עבודות קטנות זה לאט לא יחשל אותך חפשי אנשים שיתמכו בך ויחזקו אותך - למרות שנדיר למצוא כאלה נסי כל הזמן להיות שמחה למרות מה שאת אוכלת בנתיים תתקדמי בלימודים כמה ששאת יכולה ואז שתגיעי לגיל המתאים תעופי מהבית כמה שיותר מהר או שתנסי להתחיל להריץ מאממצים לעוף מעכשיו נסי לגור כל פעם כמה ימים אצל חברים סבתא סבא מישהו שיעזור לך להתמודד את עוד צריכה לגדול ולפרוח אסור שמעשים כאלה יעברו בשקט מקווה שהצלחתי ורוצה עוד להצליח לעזור לך עם את צריכה עוד אוזן קשבת הנה האימל שלי עשי מה שהצעתי זה רק יעזור לך יותר הדרך קשה אבל התוצאה מקלה [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)