מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרותחסויה15/12/2009
בס"ד
שלום, גילי הוא 14.10.
בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי כל הזמן בדאגה ו"בחרדות" קטנות.
כל הזמן אני מודאגת ושקועב בעבר, בדברים שפגעו בי, הכאיבו לי או נחרטו בי והם נורא מפריעים לי להמשיך האלה, השאלה איך אפשר לשנות את זה ולא לחשוב כמו בן אדם בן 90 שחושב רק על הצרות שעבר ?!.
אני לא יודעת איך לחשוב על הווה ולדמין את העתיד, אני פשוט תקועה בעבר!
לפעמים אני מרגישה שאני חווה את גיל ההתבגרות ואת המשברים שבו יותר מכולם, זה נכון ? ישנם נערים כאלו ?
אני חושבת המון, פשוט המון! אולי יותר מדי כל ה-כ-ל על המון דברים שמכבידים עלי ואיני יודעת איך לשנות את הטבע הזה שטמון בי. (!), זה טבע טוב או רע ?
יש בי גם מחשבות וחששות שלהיות אני כמו שאני רוצה להיות זה לא בסדר או שלא יקבלו אותי כמו שאני.
גיל ההתבגרות זה גיל מסובך, איך בונים אישיות ?, איך בונים אותה בלי לטעות בדרך ?
בסביבה שלי אני מרגישה מעט גבוה מכולם וזה גורם לי להריגיש מוגשמת, איך פותרים זאת ?
תודה מראש,
חסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
אילן רוב16/12/2009שלום,
אני שומע שאת עוסקת בשאלות מהותיות על חייך.
הדאגה שלך אינה מקרית. היא קשורה לחוויות שעברת ושאת עוברת.
אני שומע, שאת רוצה ללכת לפי נטיות ליבך מבלי שיבקרו אותך על
מי שאת. יש בך רגישות גבוהה, וככל הנראה את נעלבת,
כשאין בסביבה מישהו שרגיש אלייך או מבין אותך לעומק.
אני לא חושב שאת תקועה בעבר. השאלות שלך, על אף שהן לעיתים מייגעות אותך,
הן שאלות שאת מחפשת עבורן תשובות, שאיתן תרגישי בטוחה בעולם, חזקה נפשית
ויודעת את הדרך הייחודית לך. חשוב שתמצאי מישהו לדבר איתו בשפה הרגשית שלך
ולחלוק איתו את עולמך הפנימי: חבר/חברה ואולי איש מקצוע מהתחום הטיפולי: יועצ/ת בית הספר, פסיכולוג/ית או עובד/ת סויצאלי/ת. כך לא תישארי לבד, ותוכלי דרך דיבור והכרות עם עצמך לברר את הסיבות לדאגות שלך ולהרגיש הקלה.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)