בלק-אאוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלק-אאוט
    נטע
    20/12/2009

שלום, אני תלמידת י"א. בתחילת השנה הייתי צריכה לעשות מבחן חשוב ב-5 יח' מתמטיקה. זה היה מאוד חשוב כי מאוד התאמצתי להעלות להקבצה הזו בכל כיתה י. למדתי כל החופש עש שהבנתי כל מה שהייתי צריכה להבין. ערב לפני המבחן היה לי ריב ממש קשה עם האבא החורג שלי. הוא אמר לי דברים מגעילים ואמא בכלל לא הגנה עלי. היו הרבה צעקות ופשוט הרגשתי חרא. למחרת לא הצלחתי לעשות את המבחן. מהרגע שנכנסתי לכיתה הרגשתי רע, הייתה לי בחילה, כאבי בטן, כאבי ראש, לא הצלחתי לכתוב את שמי אפילו. בגרע שיצאתי מהכיתב הכל עבר. זה כאילו שהגוף שלי הכריח אותי לצאת מהכיתה. לאחרונהאותו דבר קרה לי גםפ בלשון ובתנ"ך. אני פשוט שוכחת את כל החומר ומרגישה ממש רע. מה עושים? אני לא רוצה שהציונים שלי יפגעו! אבא שלי אשם בהכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלק-אאוט

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

טלי איסרוב
    20/12/2009

נטע, שלום. התופעות הגופניות שאת מתארת אופייניות למצב שמכונה "חרדת בחינות". מכיוון שהמבחנים כל כך חשובים לך וגורליים בעיניך, גופך מגיב אליהם כאילו מדובר במצב של חיים או מוות ממש. במצבים בהם נדמה לגוף שהוא במצב "חיים או מוות" הוא מגיב אוטומטית, בצורה שקשה לנו לשלוט עליה. הגוף מתכונן ללחימה או לבריחה, מפנה דם מהבטן אל הרגליים, לכן אנו סובלים מכאבי בטן, בחילות ולפעמים שלשולים. גם קצב הנשימה וקצב הלב מושפעים.
    התופעה נפוצה מאוד בקרב צעירים הניגשים לבחינות ואל דאגה! יש דרכי טיפול מהירות ויעילות. ראשית חשוב להרגע, לזכור שאמנם המבחן אולי חשוב, אך אינו מצב של חיים או מוות. אם קשה לך להרגע בעצמך, כדאי שתשוחחי על כך עם הורייך, חברים, ואם את מרגישה צורך תוכלי גם להיעזר ביועצת ביה"ס או בפסיכולוג\ית.
    לגבי יחסיך עם אביך החורג ואכזבתך מכך שאימך לא התערבה לטובתך, נראה שכדאי שתשוחחי איתם על כך ותשתפי אותם בהרגשתך שנעשה לך עוול. אולי תגלי שלא היתה להם כל כוונה לפגוע בך. אם תחושתך הקשה נמשכת, תוכלי לבקש עזרה מיועצת ביה"ס או לבקש מהוריך להתייעץ עם פסיכולוג\ית שתוכל לסייע לך להעביר להוריך מהי הרגשתך ומה היית רוצה שישתנה.
    בהצלחה בהמשך,
    טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו