מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח אם תוכלו לעזורא'31/12/2009
שלום,
הוריי עומדים להתגרש אבל עדיין גרים ביחד באותו הבית. הם אף פעם לא רבו בחיים לפני זה עד לתקופה הזאת עכשיו. כשהם מתעצבנים הם שולחים אחד לשני הערות מגעילות ואפילו קללות...דברים כמו "לך כבר" "אני לא בעלך מה את רוצה ממני" "למה את עושה את זה מול הילדה" וכאלה. קשה לי להתמודד עם זה כי אני מרגישה שאני תמיד צריכה להיות בשליטה על כל דבר שהם אומרים אני תמיד חייבת לדעת מה קורה כי אני לא אוהבת כשהכל מתרחש מאחורי הגב שלי. אנחנו גרים בחו"ל וסבתא וכל המשפחה בארץ...המצב הכלכלי לא מעולה אבל מסתדרים. הריבים האלה מפריעים לי ואני בוכה הרבה...בתדירות הזאת עם כל הדאגות האלה אני מפחדת שאהיה חולה בסוף בגלל זה, למרות שאני מנסה להיות חזקה. לעבור בחזרה לארץ לסבתא גם כן בעייתי בגלל שאין עבודות בארץ ויהיה לי קשה מבחינת חומר בלימודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים מתגרשים
טלי איסרוב31/12/2009את מתארת תקופת משבר מאוד קשה שעוברת על כל אחד מההורים שלך ועליך. זוגיות יציבה של הורים מספקת תחושת יציבות למשפחה ולבית. כשהזוגיות הזאת מתערערת יש לעיתים קרובות תחושה של רעידת אדמה.
גם את וגם הוריך צריכים לעבור הסתגלות מאוד לא פשוטה למצב חדש. פתאום אין "הם", ההורים יחד, אלא יש מקום לטפח את מערכת היחסים הייחודית עם כל אחד מההורים בנפרד.
כשההורים רבים ביניהם את עלולה להרגיש צורך להגן על אחד הצדדים יותר וכך את נמשכת לתוך מריבותיהם.
אני מציעה לך להימנע כמה שניתן מכניסה למערכת היחסים הפרטית של הורייך ובקשי מהם שלא יערבו אותך במריבותיהם. נסי לבלות זמן נעים ואיכותי עם כל אחד מהם לחוד - זמן נקי ממתיחות זוגית.
בדקי האם אחד מהורייך או שניהם יכול להוות לך אוזן קשבת בתקופה המבלבלת הזאת. אם את חשה שהורייך אינם פנויים אליך, היות והם בעצמם במשבר, כדאי לבקש עזרה ממבוגר אחר - סבתך, יועצת ביה"ס, מחנכת הכיתה או כל אדם אחר עליו את סומכת.
ילדים לעולם אינם אשמים בגירושים של הוריהם, אך לעיתים קרובות הם הסובלים העיקריים מהם. אני מאחלת לך להתחבר אל מקורות הכוח שלך ושל סביבתך, על מנת לעבור את התקופה הזאת כמה שיותר בקלות.
טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)