צריכה ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה ייעוץ
    אלונה
    01/01/2010

אני בת 18 לפני בערך כ3 שנים ניסיתי להתאבד.
    באמת באמת רציתי להתאבד כי הייו לי בעיות והייתי במצב נפשי קשה אבל פשוט לא היה לי תאומץ ולקחתי כמות מסויימת של כדורים [למרות שרציתי ממש למות אני חושבת שהמטרה הייתה לצעוק לעזרה] - אחר כך הייתי בטיפול פסיכולוגי
    היום אני מאושרת.. אני לא יגיד שהכי טוב לי בחיים כי זה שקר אבל כן, אני הרבה יותר שמחה ומאושרת מלפני שנתיי-שלוש. יש לי בעיה ואני לא יודעת אם זה טבעי
    אני ילדה יחסית מקובלת.. כן יש אנשים שלפעמים צוחקים אבל זה על כל אחד ואין אחד שלא חווה את זה.
    הבעיה היא שאני מדמיינת דברים במשך היום. לדוגמא אני מדמיינת את ההלוויה שלי, את הרגע שבו מודיעים לאנשים שאני מתה ודברים כאלה.. זה נשמע פסיכי לגמרי
    יש הרבה אנשים שפגעו בי ואותם אני מדמיינת באותם הסיטואציות האלה אבל לא רקק אותם. גם חברות קרובות שלא עשו לי כלום. [חשוב לציין שאני ממש אבל ממש לללאאא רוצה למות!!!]
    זה משהו נורמלי? שמעתם פעם על דברים כאלה?
    זה כאילו אני מנסה לדמיין פרצופים של אנשים אחרי שהם שומעים משהו שקרה לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה ייעוץ

הוספת תגובה

• מותר לדמיין

טלי איסרוב
    01/01/2010

היי מירית,
    הדמיונות שיש לך נשמעים טבעיים מאוד. את יודעת שאינך רוצה למות, זו נקודת המוצא שלך שמעניקה לך תחושת בטחון. מתוך תחושת הבטחון הזאת, מותר לך לקחת חופש ולדמיין כל דבר שתרצי, אפילו איך אנשים יגיבו עם לכתך.
    לעיתים קרובות אנו מדמיינים איך אנשים יגיבו אם יקרה לנו משהו, כי זו דרך לבדוק אם אנחנו משמעותיים לאחרים. המוות נתפס על ידך כדרך לגלות מה חושבים עליך, מי אוהב אותך. דרך לגרום לאנשים להצטער על מעשים שעשו לך וכ'.
    כדאי לך למצוא דרכים אחרות להרגיש את חשיבותך, הייחודיות שלך והמשמעות שלך לאנשים הקרובים אליך כמו חברותייך ובני משפחתך. דרכים שאינן מערבות מוות או פגיעה בעצמך. תוכלי לבדוק מה הם חשים לגביך על ידי כך שתזמי איתם שיחה ותשוחחי איתם על כך.
    אם את חשה עצורה מכדי לדבר עם חברות ובני משפחה על נושאים אלו ואם הנושא של המוות ממשיך להעסיק אותך בצורה שמטרידה אותך, תוכלי לשקול לשוב לטיפול על מנת לנסות לפתור את הנושאים האלו.
    בהצלחה!
    טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלונה
    01/01/2010

אני לא עצורה עם המשפחה והחברים.. להפך אני הכי זורמת בעולם. קל לי להתחבר לאנשים ולתפוס איתם שיחות על החיים וכדומה.
    הבעיה היא שהדמיונות האלה קוראים לעיתים קרובות מאוד.. אחת ליומיים בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על דמיונות

טלי איסרוב
    01/01/2010

הי מירית,
    התוכן והתדירות של הדמיונות שלך אינם מדאיגים לכשעצמם. בכל תקופה של חיינו אנחנו עשויים להיות עסוקים במיוחד בנושא מסוים ולהגות בו רבות ואחר כך הנושא נרגע או מתחלף.
    עם זאת, אני שומעת שהנושא מאוד מטריד אותך. אם את ממשיכה לחוש מודאגת, אני מציעה לך לשוחח על כך עם מישהו שאת סומכת עליו - הורים או הפסיכולוגית שהיתה לך.
    אולי אם תרשי לעצמך לדמיין מה שאת רוצה מתי שאת רוצה, תיווכחי בסופו של דבר שהדמיונות ירגעו מעצמם.
    כל טוב,
    טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו