מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- =>א'09/01/2010
שלום טלי,
אני עוד מעט בת 16.
לבעיה שלי אין כ"כ פתרון,אבל אני רוצה לכתוב,זה יושב לי על הלב.אני די בודדה,אין לי חברות וחברים.אני חושבת שזה נובע בגלל המראה החיצוני שלי,אני לא בחורה יפה.באמת.לא אחת כזו שרואים וכל האוכל עולה לך,סתם אחת כזו שלא מסתכלים עליה ברחוב.זה לא שאני סובלת מבטחון עצמי נמוך,זה פשוט ככה.בחיים לא דיברתי עם אף בן חוץ מאשר על שיעורי בית,אף אחד גם מעולם לא פנה אליי.ההורים שלי די מתוסכלים מהעניין,הם לא מבינים למה אני אף פעם לא יוצאת לבלות או שלא באות אליי חברות הביתה.נשמע מוזר נכון?אני חושבת שאצל רוב האנשים זה הפוך.
זה טיפשי,כי אני די נחמדה.אני חושבת שכיף להיות איתי,ואני לא מסריחה או מטומטמת.דווקא יש לי ראש טוב,ואני מבינה דברים מהר.אני כן יודעת לדבר עם אנשים,ולהיפתח.לא שאני נחבאת אל הכלים.אנשים פשוט לא אוהבים להראות איתי.אני לא מקובלת ואני גם לא יפה במיוחד,כמו שציינתי.
ובגיל ההתבגרות שני הדברים האלה חשובים במיוחד.בבקשה,אל תכתבי לי להיפתח,לגשת אל אנשים,כי זה לא העניין כאן.(איזה אנשים בכלל?)
יום שישי,ואני יושבת עם הרחמיים העצמיים וכותבת בפורום נוער במצוקה.
כל הכבוד לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות
טלי איסרוב10/01/2010היי.
אני שומעת כמה את מרגישה בודדה וכמה את מוטרדת מכך. את אפילו מוטרדת מכך שההורים שלך מוטרדים מכך... את מונה את הסיבות לכך שאנשים לא רוצים בקרבתך, אבל כל אלה סיבות חיצוניות. נראה שאף אחד לא מכיר את הפנימיות שלך. האם את עצמך מכירה ומעריכה את הפנימיות והייחודיות שלך?
את אומרת שאין בכלל אנשים להיפתח אליהם. האם בכל זאת יש מישהו שהיית רוצה בקרבתו? האם יש מישהו שאת מעריכה את הפנימיות והייחודיות שלו?
איך את מדמיינת חברות וקרבה? במה את מעוניינת, שמישהו יזמין אותך למסיבה או שמישהו יישב איתך ויבין לליבך? מה היה גורם לך להיות מאושרת יותר?
נשמע שאת מרגישה מאוד תקועה וחסרת אונים במצב שלך, כאילו הוא בכלל לא תלוי בך. אולי אחרי שכתבת את מרגישה יותר טוב, אבל אם לא, הייתי מציעה לך לנסות להתייעץ עם מבוגר שאת סומכת עליו כדי לנסות לחלץ את עצמך מהרגשת התקיעות - הורים, בני משפחה אחרים, או אולי יועצת או פסיכולוגית. הם יוכלו לסייע לך לשנות את נקודת ההשקפה שלך, למקד אותך בדבר שאותו את רוצה ואיך תוכלי לפעול על מנת להשיג אותו.
אני מאחלת לך המון הצלחה ומקווה שהיום הוטב לך.
טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
א'10/01/2010שוב היי,
תודה רבה לך על המענה המהיר.
הייתי שמחה מאוד אם היה לי מישהו שקרוב אליי,אבל אני פשוט לא מכירה אף אחד.ואם ניסיתי,יצאתי,הכרתי,תמיד קיבלתי ביקורות רעות לגבי המראה שלי.אז אני מעדיפה להימנע מזה.בשביל מה לי להיפגע?אני לא מחפשת פסיכולוג,אני יכולה להתמודד עם בעיות שלי לבד.בכלל לא היה אכפת לי שמעולם לא היה לי חבר.אבל עכשיו אני פשוט מרגישה כמה שזה חסר.הייתי רוצה שמישהו יציע לי לצאת איתו.נו טוב,אני רוצה גם מיליון דולר.אני יכולה להמשיך לרצות.
אני באמת לא צריכה להתייעץ עם אף אחד.המצב הנפשי שלי בסדר גמור.אני רק לא מבינה איך בחורות שהן ממוצעות במראה החיצוני שלהן או בהשכלה שלהן בכל זאת יוצאות ונהנות ויש להן בן זוג.אני לא יודעת למה אני כותבת כאן,את פסיכולוגית לא שדכנית.את לא חייבת להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשקשה להתחבר
טלי איסרוב11/01/2010היי,
המצב הנפשי שלך באמת מצוין וזו לא הסיבה שאני מציעה לך להתייעץ עם מישהו. את מתארת מצב שמאוד לא ברור לך - למה לאחרים קל להתחבר ולך קשה. למה בנות לא יותר יפות או מוכשרות ממך מוצאות את מקומן בחברה ועבורך זה מסובך. נראה שיש איזה דבר שהוא מחוץ למודעות שלך, משהו שקשה לך לראות ביחס לקשרים שלך עם אחרים. התייעצות עם מישהו נייטראלי, מבחוץ, יכולה הרבה פעמים לשפוך אור על מה שקורה לך ביחסים עם אחרים. אולי את מתייאשת מהר מדי, אולי את מפרשת יחס שאת מקבלת כדחייה גם כשדחייה איננה קיימת? אני לא יודעת. שווה לברר.
שוב, בהצלחה,
טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)