מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוכזבת מאמא שליבת 1710/01/2010
שלום, אני בכיתה י"ב ואחרי שאני מסיימת ללמוד אני אשרת בשירות לאומי.
באתי לאמא שלי ואמרתי לה שאולי אדחה את השירות בשנה
והיא ישר התנפלה עליי ואמרה לי "בשביל מה??? ואני עוד אצטרך לפרנס אותך במשך שנה???"
פשוט נעלבתי והלכתי לחדר לבכות. הייתי בהלם! אני עדיין בת 17 וככה את מדברת אליי? כאילו שאת רוצה שאני אעוף כבר מהבית כדי שלא תצטרכי לפרנס אותי?
איך היא לא מתביישת להגיד ככה לבת שלה?
אם הייתה לי בת מצידי לפרנס אותה כל החיים שלי! (ודרך אגב אני לא ילדה שמבקשת הרבה דברים, אז אני לא מבינה מאיפה באים הדברים שהיא אמרה)
וחוץ מזה, אני תכננתי להגיד לה שבשנה הזאת שתכננתי להיות בחופש לפני השירות אני גם אמצא עבודה, ולא אשב כל היום בבית אבל היא פשוט לא נתנה לי להגיד וכבר התחילה להתנפל! אחרי זה אמרתי לה שאני מתכננת לעבוד בשנה הזאת אבל היא המשיכה בשלה.
אני פשוט פגועה, מרגישה שאין לי מקום בבית הזה, כאילו ההורים שלי רק מחכים שאהיה כבר בת 18 ואעוף להם מהעיניים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת גיל 18
טלי איסרוב10/01/2010הפגיעה שלך מאוד מובנת מהסיפור. נראה שאמך אמרה את הדברים בחוסר מחשבה ביחס לאיך הדברים ישתמעו ואיך הם יגרמו לך להרגיש. אני מבינה שלא ציפית לתגובה כזו, לכן אני מניחה שדברים אלה אינם מאפיינים את הקשר שלך עם הוריך מאז ומתמיד. אולי כדאי שתזכרי בפעמים בהם הוריך כן היו שם בשבילך, על מנת שתוכלי לשקם את יחסייך עם אמך, לסלוח לה ולחדש את הדיאלוג בינכם. בנוסף, כדאי לעשות עם הוריך שיחת תאום ציפיות. האם העובדה שבקרוב תהיי בת 18 משמעותה בעיניהם שאת עומדת בפני עצמאות כלכלית? האם הם מצפים שתכסי חלק מההוצאות שלך בעצמך? במשפחות שונות מתייחסים לגיל 18 ולסיום התיכון בדרכים שונות. תאום ציפיות במשפחה ימנע אי הבנות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)