עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אלונה
    26/01/2010

אני בכיתה י"ב ויש לי חברה שאחותה החיילת נהרגה בפיגוע לפני כמה שנים.
    יש מצבים שהיא נזכרת באחותה או שמזכירים לה והיא מתחילה לבכות. במצב הזה אני מרגישה חסרת אונים כי אין לי מה להגיד לך.. זה כ"כ מתסכל עד כדי כך שאני פשוט מעבירה נושא במהירות ומשאירה אותה בלי שום עזרה.. איך אפשר לעזור לה? מה להגיד לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לעזור לחברה באבל

טלי איסרוב
    26/01/2010

מירית שלום,
    זה מאוד משמעותי ויפה שאת רוצה לעזור לחברתך ולהיות איתה.
    כשחברתך עצובה, קרוב לוודאי שאין הרבה מה לומר לה.
    החשוב הוא היכולת שלך להיות לידה, לא לברוח לנושא אחר, לא להעביר לה את המסר שהעצב שלה מעיק, משעמם או בלתי נסבל, פשוט להיות איתה עד שגל העצב יעבור.
    לעיתים קרובות אנשים שחווים אבל או טראומה, חשים שאף אחד לא יכול להכיל את עוצמת הכאב שלהם, לכן הם מתרגלים להחביא אותו ולהישאר איתו לבד.
    אני מבינה שאיכפת לך מאוד מחברתך ואינך רוצה שתישאר לבד עם כאבה. תוכלי לומר לה שזה בסדר בשבילך להיות איתה. תשאלי אותה אם יש משהו שהיתה רוצה.
    בשעה שהיא מרגישה יותר טוב, תוכלי לשאול אותה איזה סוג תגובה היתה עוזרת לה כשהיא עצובה. האם היתה מעדיפה שיניחו לה לבכות? האם היתה מעדיפה שיסיחו את דעתה? האם היתה רוצה לדבר על אחותה?
    היכולת שלך להישאר עימה במגע גם בשעת כאבה היא המשמעותית ביותר.
    בהצלחה וכל טוב,
    טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו