מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ....לינויי04/02/2010
אני בת 16,יש לי כמה דברים 1.אני אחת שתמיד הייתי הולכת עם גברים מבוגרים ממני [בסיבות בין 39-50],הקשר הנוכחי שלי הוא עם מוסלמי בן 21 .
מצד אחד אומרים לי למה את הולכת עם גברים שיכולים להיות אבא שלך ומצד שני לא טוב להם שאני הולכת עם מישהו בן 21 ?!
2.השנה התחלתי ללמוד בכיתה י' ,לאחרונה קיבלנו תעודות ,והתעודה שלי הייתה טובה מאוד לאומת כל השנים האחרונות ,ממוצע 90,והתנהגות טובה ,[פעם אחרונה שהייתה לי תעודה כזאת זה מכיתה ד'],ובשבועיים האחרונים ממש הידרדרתי אני בקושי קמה לבית ספר ,אני לא מוציעה מחברות ,מבריזה ,מתחילה לחלום בשיעור ,ולא להשתטף....וכל המורים שמו לב לשינוי הזה ...
3.אני מעשנת משהו כמו כיתה ח' אבל הייתי מעשנת סיגריה אחת בשבוע שבועיים ,בחודשיים האחרונים אני מעשנת בין 2-ל2 וחצי קופסאות סיגריות לשבוע וגם התחלתי לשתות בשישי .
אני כ"כ מאוכזבת אני רואה את אמא שלי שהיא ממש מאוכזבת ממני מכל הסיבות שהזכרתי פה .[כי היא גם גילתה שאני בקשר עם מוסלמי ]אופ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
ענבל שני05/02/2010לינוי שלום,
ממכתבך בלט שאת נערה עם העדפות וצרכים שמאוד ברורים לך - בנושא של קשר עם בחורים.
את מעדיפה קשרים עם גברים מבוגרים ממך, בעבר באופן משמעותי וכיום באופן מתון.
נראה שהסביבה שלך לוחצת להתנהג בצורה יותר נורמטיבית. יתכן שהורייך דואגים לכך שאולי את עלולה להיות מנוצלת.
אני קוראת שאת בעצם מגיבה ללחץ שמופעל עלייך(גם בנושא הלימודי) ומנסה להתאים את עצמך, אבל זה לא כל כך מצליח לך.
אני בהחלט יכולה גם להבין את הצורך שלך לחיות את חייך כפי שאת רוצה, ומצד שני, אני
חושבת על כך שבבחירות הזוגיות שלך, את מאוד מדאיגה את הסביבה. האם יכולה להיות
לכך סיבה מעבר למה שכתבת? מה הקשה עלייך להשקיע בלימודים בשנים שמהיסודי ועד התיכון?
את כותבת שאת שמה לב להידרדרות נפשית, כי הגברת את כמות וסוג החומרים הממכרים שאת צורכת. זה באמת איתות למצוקה, איתות שאת מזהה נכון.
האם מה שמעיק עלייך הוא זה שאמא גילתה על החבר המוסלמי? ממה את חוששת?
האם זו האכזבה או הכעס של אמא, או שגם *את* מודאגת ממה שקורה לך? ממה שמדרדר אותך?
מה הוא הדבר שמדרדר?
אם תרצי להמשיך ולהתכתב כאן זה בהחלט אפשרי אבל יתכן שזה לא יספיק.
יש לי תחושה שאת זקוקה לעזרה יותר מקיפה מזו שהתשובה שלי יכולה לספק לך, ולעזרה דיי דחופה.
אני ממליצה מאוד שתפני ליעוץ/טיפול מקצועי פנים אל פנים. אם תרצי פרטים, אשמח להעביר לך מידע אודות מקומות לטיפול נפשי בחינם.
כל טוב
ענבל שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
לינויי05/02/2010אמא שלי באמת אולי פוחדת שאני יהיה מנוצלת כי בשנה שעברה עברתי מקרה של הטרדה מינית ע"י גבר בן 47,..ואחר כך ניצול מיני ע"י נער בן 18.
מה שהקשע אליי להשקיע בלימודים מכיתה ד'-ו' זה פשוט היה לי קשה בלימודים וכיתה ז' גם כן ח' הגיעה ההידרדרות הכי גדולה בלימודים ובכיתה ט' שמו אותי בכיתה של בעיות התנהגות [4 ילדים].
אני לא חוששת על מה שאמא גילתה על החבר המוסלמי ,אני מפחדת עד כמה רחוק אני יגיע עם כל השטוית האלה .אמא שלי בסופו של דבר פשוט תתייאש ,היא לא אישה בריאה ,היא סובלת מאי-ספיקת כליות ,ומועמדת לדיאליזה .
טיפול -אני בשיחות אצל אחת שהיא מטפלת נוער,פעם בשבוע ...כבר שלושה שבועות .לפי דעתי שינוי אני לא רואה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
ענבל שני05/02/2010שלום לינוי,
מאוד הגברת את האופטימיות שלי כאשר כתבת שאת בטיפול. ברור שאחרי כמה פגישות עוד לא יקרה שינוי. שינויים נפשיים לא קורים כל כך מהר. תני זמן להיכרות עם המטפלת, ליצירת האמון
והנוחות בקשר איתה, וכשתרגישי שהיא מצליחה להבין אותך יותר עם ההיכרות, ואת מבינה יותר את עצמך באמצעות השיתוף, יגיעו בסופו של דבר גם השינויים בחוץ, בעולם ה"אמיתי", החיצוני.
אני מציעה שבתוך הטיפול תנסי לעסוק בשאלה מה מוביל אותך ל"שטויות" שאת עושה, מה את מנסה להשיג, (מתוך הנחה שזו דרך התמודדות שאת מכירה, ולא מצאת יותר טובות בינתיים), ואילו מחירים קשים את משלמת תוך כך. אני מאמינה שבתהליך הטיפולי תוכלי לקבל כוחות ורעיונות איך לשפר ולתקן את חייך ולפחות לנסות להביאם למקומות שאת רוצה.
את מוזמנת להמשיך ולשתף, לעדכן, להתיעץ, כאן, אם תבחרי בכך.
כל טוב
ענבל שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה: )
לינויי06/02/2010תודה רבה לך על העידוד והתמיכה ,אני ימשיך לעדכן : )
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)