בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    אלונה
    05/02/2010

לפני 4 וחצי חודשים סבתא שלי נפטרה ממחלת סרטן. [היא הייתה גרה בבית צמוד לידי]
    השבוע של השבעה היה נורא קשה. אבל מאותו יום אפשר להגיד שכאילו היא בחיים לא הייתה קיימת, אני לא מרגישה געגועים אליה ואנ בוכה רק שמישהו אחר בוכה. סבתא שלי נחשבה לאישה מאוד צדיקה, לא מבחינת דת אלא מבחינת אישיות... כולם מסביבי מתגעגעים אליה ורק אני מרגישה שאני לא. לפעמים אני שונאת את עצמי על זה
    היום בבוקר נפטר אח של סבא שלי, שאנחנו במשפחה מתייחסים אליו כמו אל דוד קרוב.
    נוצר מזה שסבא שלי איבד את אשתו ואח שלו בפחות מחצי שנה.
    בכיתי בהלוויה היום וגם אחרי אבל אחרי כמה שעות פתאום הכל נשכח
    זה יראה פה לאנשים מצחיק אבל אני מעליבה את עצמי בזה שאני לא מתגעגעת אל סבתא שלי, לא מרחמת על סבא שלי..
    אני מרגישה חסרת רגשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• אבדן

ענבל שני
    05/02/2010

שלום מירית,

ראשית, אני רוצה לכתוב לך שהתרשמתי מאוד לטובה מהמוכנות שלך לבדיקה עצמית.
    לא כולנו מסוגלים להפנייה של מבט בודק כזה כלפי עצמנו ונדרש אומץ לשם כך.
    שנית, אמשיך בכך שאני לא בטוחה שיש כאן בעייה. אולי יש מידע שחסר לי. את מרגישה
    שפרידות תמיד נוטות להיות קלות "מדיי" עבורך? חשבי על פרידות "קטנות", סיומים שאינם
    כל כך סופיים כמו מוות...
    כאשר מישהו שהכרנו נפטר, הולך לעולמו, אנחנו מתחילים במסע פרטי מאוד של התמודדות עם האבידה. ככל שאותו אדם היה קרוב אלינו יותר, היינו תלויים בו וקשורים אליו, כך תהליך האבל קשה וסבוך יותר.
    ה"שבעה" נועדה כדי למסד ולאלץ אותנו להתמודד עם ה*עובדה* הקרה שמישהו שהיה חלק מחיינו,בדך כלשהי, מת. צריך מיסוד כזה בדיוק כי התהליך כל כך קשה ומכאיב, ואנחנו נוטים להימנע ממה שמכאיב לנו בדרך כלל. לכן זה מעין אילוץ חיצוני שכזה, שלא להכחיש את מה שקרה.
    יחד עם זה, אחרי השבעה, אנחנו נדרשים לחזור לחיינו הקודמים, שהרבה פעמים אינם משתנים באופן דרמטי לאחר אבדן. לאבד בן זוג או אח זהו אבדן שונה מלאבד סבתא או אח של סבא.
    אני מציעה לחשוב באופן פחות שיפוטי על האבל הפרטי שלך, שלא חייב להעשות בקצב ובאופן שאחרים סביבך עושים אותו. תני לעצמך את החופש והמרחב להתמודד עם האבל הפרטי שלך כפי שאת מסוגלת וזקוקה. הכחשה ואי יכולת להתייחס לאבדן הם בעייתיים ,(אם זה קורה לטווח ארוך של שנים) לא יותר מאשר התייחסות מתמשכת עד מאוד לאבדן בלייכולת לחזור לתפקוד.

ושוב, אבדן של אותו אדם יכול להחוות שונה עבור אנשים שונים שהכירו אותו.

אני מקווה שהארתי או מיקדתי כמה נקודות בדברים שהבאת.

שלא תדעי עוד צער, עד כמה שניתן,

ענבל שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו