מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמה..דניאל14/02/2010
שלום,אני בכיתה י' ויש לי דילמה נורא קשה בזמן האחרון:
שנה שעברה עברתי לבית ספר(חטיבה) חדשה עם כמה חברות,זוהי הייתה השנה הכי גרועה- ניתקתי קשר עם החברות ילדות שלי שאהבתי מאוד (לפני הייתי רגילה להיות מוקפת חברים,ושהגעתי לבית ספר החדש זה השתנה), ובכלל לא השתלבתי בבית ספר החדש לעומת כמה מהחברות שבאתי איתן שכן השתלבו (וגם לא היה בי צורך כל כך להשתלב כי לא התחברתי לאנשים כ"כ), קיצר זו לא הייתה השנה שלי, ולא למה שהייתי רגילה-להיות עם חברות וכאלה.
כל הזמן ניחמתי את עצמי ששנה הבאה בתיכון (שעכשיו אני נמצאת בו)יהיה טוב, ואני אכיר חברות חדשות, וזה באמת קרה שהכרתי כמה חברות,שאחת היא ממש טובה שלי ואני כל כך שמחה שהכרתי אותה,והכי כיף לי איתה בעולם! אבל הבעיה היא שלא ידעתי ששנה שעברה תשפיע עליי כל כך השנה, כי אני יודעת שאם הייתי מתחברת לילדים של שנה שעברה אז השנה היה לי יותר כיף,כי יש לי את ההרגשה שאני וכמה חברות שלי מתבודדות ולא מכירות יותר ילדים מהשכבה.
בשורה התחתונה: אני לא מאושרת, ולא כל כך כיף לי בבית ספר!
מצד אחד, יוצא לי בזמן האחרון לחשוב מחשבות של חרטה. שבעצם אם הייתי עוברת עם חברה אחרת לבית ספר אחר, שהיום אני רואה איך היא השתלבה, שיש לה המון חברות וגם חבר ואני מקנאה בה, ואם הייתי עוברת איתה אז הכל היה טוב! ויצא לי לחשוב אפילו לעבור אלייה לתיכון שנה הבאה, אבל זו בעיה ענקית בגלל שזה יראה להרבה אנשים כאילו אני בורחת, שאני אראה כישלון בעצם, וגם לא מובטח לי שיהיה לי טוב בבית ספר ששם חברה שלי נמצאת! אני חושבת על זה המון בזמן האחרון, ואפילו בוכה המון ומטחרטת על שעברתי שנה שעברה ביה"ס!!!
אני לא יודעת מה לעשות, וזה גורם לי להיות בתקופה מאוסה, ולא כיפיית. בבקשה עזרו לי !
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות חברתית
טלי איסרוב15/02/2010היי דניאל,
אני שומעת כמה ההשתלבות החברתית חשובה לך.
יש לך חברה טובה ואהובה, אבל עדיין את חושבת שהיית יכולה להיות במצב יותר טוב ואת אכולת דאגה וחרטה.
לפי דעתי החרטה שאת מייסרת בה את עצמך אינה במקומה משתי סיבות:
ראשית, אין טעם להביט אחורה. מחשבות אלה אינן מקדמות אותך. מה שנעשה אין להשיב, אפשר רק לנסות ללמוד מן העבר ואולי לשפר בעתיד.
שנית, אני שומעת שבשנה שעברה היית מאוד נאמנה לעצמך.
לא התחברת לילדים שלא עניין אותך להתחבר אליהם.
אני חושבת שהנאמנות שלך לעצמך היא יתרון גדול שלך שחשוב שתזכרי.
האם היית מעדיפה להיות צבועה ולעשות את עצמך אוהבת ושמחה בנוכחות ילדים שאינם לטעמך?
הנקודה השניה שהעלת היא המחשבה לעבור בי"ס בשנה הבאה להיות עם חברתך הטובה.
אם את חושבת שיהיה לך טוב איתה, זה נשמע לי כמו צעד נכון.
אין שום חשיבות ל"איך זה יראה" ע"י אחרים, אם את תישארי נאמנה לעצמך ותנווטי את עצמך למקומות שעושים לך טוב. אחרים עשויים לפרש את ההתנהגות שלך בדרכים שונות ומשונות, אבל בשורה התחתונה, זה לא באמת עניינם ורק את זו שצריכה לחיות עם תוצאות ההחלטות שלך, אז כדאי שהחלטותיך יהיו מונעות ע"י מה שעושה לך טוב ולא שיקולים אחרים.
בינתיים, אני מציעה לך להנות ממה שיש לך - חברתך הטובה שאת כל כך נהנית ממנה ובודאי עוד חברים נוספים...
בהצלחה!
טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב...
דניאל13/03/2010שלום לך, ותודה על תשובתך.
כמעט כבר החלטתי שאני יעבור בית ספר בשנה הבאה למרות שדיברתי שהמליצו לי שלא,חוץ ממך.
אני עוד לא סיפרתי לחברות שלי מהבית ספר,אפילו לא לחברה הכי טובה שלי שבעצם שנה הבאה אני 90 אחוז לא יהיה איתם.
בגלל שאני כבר בדעה של- אני עוברת בית ספר אני הרבה פעמים מזלזלת חברתית בבית ספר.הם כבר לא מעניינים אותי כ"כ,וכבר לא מעניין אותי אפילו בהפסקות לשבת עם כולם,כי אני יודעת שאני אעבור בית ספר.
משום מה אני יודעת שאם אני אעבור יהיה לי טוב,אבל מצד שני יש לי הרבה ספקות- איך להסתגל למקום חדש?מורים חדשים?חברים חדשים? במיוחד ששנה הבאה אני יא' ואני אמצע תיכון.
בשורה התחתונה: הלב אומר לי לעזוב והראש אומר להישאר!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב של התלבטות
טלי איסרוב14/03/2010היי דניאל,
מצב ההתלבטות שבו את נמצאת הוא מאוד מעייף ומתיש מבחינה רגשית.
בכל החלטה שמקבלים יש השלכות לכאן ולכאן ואת הרבה מהם לא ניתן לצפות מראש.
בלי קשר להחלטה שתקבלי בסופו של דבר, אני מציעה לך לנסות להתמקד גם בהווה שלך ולא רק בעתיד.
תהני ממה שנותר לך מכיתה י', תהני מההפסקות עם חברייך הנוכחיים.
כשתדעי להנות מההווה שלך, תוכלי להנות בכל אחד מבתי הספר בהם תחליטי בסופו של דבר ללמוד.
ההתמקדות בהווה תיתן לך גם קצת מנוחה מההתלבטות המציקה שבה את נמצאת.
בהצלחה בכל שתפני,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
דניאל28/03/2010תודה באמת שתודה על ההתייחסות שלך.
אני יודעת שחפרתי,קצת הרבה אבל אני יכולה לסכם את זה ש:
אני עוברת שנה הבאה בית ספר!
אבל לא עם לב שלם.. למה אני מרגישה ככה?למה אני מפחדת לעשות את הצעד?אני יודעת שאין סיבה שלא ילך לי,אבל בכל זאת אני מפחדת מכשלון?האם לימודית זה נכון לעשות-כי מהבית ספר שאני אעבור ממנו ואני נמצאת בו עכשיו הוא ברמה מאוד גבוהה ?
בכל זאת אני רוצה לזכור תמיד ששנותיי בתיכון היו שנים ממש כיפיות,בהן ביליתי עם חברים וכל מה שקשור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף...
דניאל02/04/2010שכחתי להוסיף,דבר שהבנתי שמונע ממני לעזור:
הפחד מכישלון.
אז כנראה אני מפחדת להיכשל שוב?למה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מהלא נודע
טלי איסרוב02/04/2010הי דניאל,
החשש שאת מתארת עם המעבר שאת צפויה לעבור הוא מאוד טבעי ומובן.
קשה לי לדמיין מישהו שמקבל החלטה ביחס לעתיד בלי להרגיש גם מעט חששות.
העתיד הוא תמיד סוג של 'לא נודע' וההתמודדות עם חוסר וודאות לעיתים קרובות מעוררת בנו מתח.
כולנו חוששים להיכשל ולטעות.
המעבר למקום חדש והתמודדות עם חוסר וודאות, עשויים גם לעורר הרבה התרגשות, חיוניות, ציפיה ואפילו אופטימיות ותקווה.
אולי תוכלי להנות מההתרגשות הזאת של משהו חדש ולא ידוע.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה.
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאל04/04/2010תודה לך,
המון בזכותך אני עוברת
שיהיה גמלך בהצלחה בפורום, ובכלל!
שוב:
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
טלי איסרוב04/04/2010תודה על הכרת התודה שלך : )
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)