אני צריכה עזרה בכמה דברים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עזרה בכמה דברים.
    חסויה
    19/02/2010

נמאס לי מכל היחס הזה שמתיחסים אלי ומאיך שמתנהגים אלי במשפחה..תמיד כל הזמן אבא שלי מתיחס אלי מגעיל ועם הוא מתעצבן או שאני עושה משהו לא בסדר הוא צועק ואפילו אומר אני ישבור לך את כל העצמות אפילו על מקרים הכי קטנים..תמיד אני צריכה לעשות הכל וכל מה שאומרים לי.יש לי 2 אחים יותר גדולים ממני וגם הם חיים בבית לא רק אני נמאס לי מזה שאני תמיד צריכה לעשות דברים והם לא!אבא שלי חושב שאני אנורקסית ושאני צריכה לאכול יותר וגם עם אני רזה אני לא כזאת רזה אני בת 13 ואני שוקלת 35ואני נמוכה אני מטר חמישים או משהו כזה..תמיד הוא צועק עלי שאני לא אוכלת ואני כן אוכלת אני אוכלת מה שאני יכולה אני מנסה לאכול הכל אבל זה לא מצליח לי ואז הוא צועק ישר..או נגיד אני נכנסת להתקלח בשעות מאוחרות בגלל שיש לי סידרה שאני רואה מ 19:30 עד 20:20 אז אני נכנסת כשאני מסיימת לראות ואבא שלי יום אחד בא מהעבודה שאל אותי עם התקלחתי אמרתי לו שעדיין לא ואז הוא התעצבן והתחיל לצעוק ואמר לי עם עוד פעם אחת את לא תתקלחי לפני הסדרות המטומטמות שלך אז אני יפרק לך את העצמות הוא מדבר אלי במילים בוטות וגסות הוא מקלל תמיד וזה ממש לא נעים לי..אמא שלי לפעמים אומרת לאבא שלי שיסתום תפה כבר ושלא ידבר ככה אבל אז הוא יותר מתעצבן ..עוד כמה זמן יש הופעה של הלהקה שאני הכי אוהבת בעולם(הסידרה שאני רואה כל יום)ואני חייבת ללכת אליה כי הם לא חיים פה בארץ וזה הזדמנות חד פעמית ושתי חברות שלי גם הולכות לשמה והם ואני תכננו ללכת ביחד לשמה..הכל כבר היה מוכן מראש רק לקנות את הכרטיסים צריך אבל כרגיל אבא שלי על כל דבר הוא מתעצבן ועכשיו הוא אמר לי שאני לא הולכת למופע ושאני יזכור כל לא שאני אומרת יהיה גם מתי שאני ירצה לקנות כרטיסים למופע ובגלל שהיום רציתי לאכול משהו אחר ולא מה שאבא שלי הכין אז הוא התעצבן ואמר תזכרי גם את הלא הזה למתי שתצטרכי לקנות כרטיס למופע..אבל הוא לא מבין שעם אני לא ילך למופע אז גם זה מופע שאי אפשר לראות כל יום או לראות את השחקנים ככה ברחוב זה אנשים מארגנטינה החצי השני של העולם..וגם החברות שהולכות איתי בטוח יצחקו עלי ויגידו לי"אנחנו נראה אותם ואת לא..ואנחנו ננסה להיכנס למאחורי הקלעים"והם גם אחרי המופע יבואו והיצחקו עלי ויגידו לי"ואי את לא מבינה איזה יפה היה חבל שלא באת !" ויגידו מלא דברים אני חייבת ללכת להופעה הזאת!נמאס לי שאני תמיד נדפקת אף אחד לא יודע באמת מה הולך לי בבית במקיף אני מראה אותי כאילו יש לי הורים הכי טובים בעולם מסכימים הכל וזה אבל בבית כל יום אני סובלת אני לא רוצה לבוא הביתה מהפחד של מה שאבא שלי יעשה ומה הוא יגיד..אני לא רוצה לפנות לשום מקום כי גם אין לי איך ללכת וגם אני לא רוצה שההורים שלי יעלו על זה..בבקשה תעזרו לי אני חייבת עזרה כמה שיותר מהר כי חברה שלי אמרה לי היום שהיום היא קונה לנו כרטיסים ושיום ראשון נביא לה את הכסף ודווקא היום הוא גם התעצבן בבקשה תעזרו לי כמה שיותר מהר:'(אני לא יודעת מה להגיד לחברה של

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוקפנות בבית

טלי איסרוב
    19/02/2010

שלום לך חסויה,
    מתוך דברייך עולה תמונה מאוד קשה ביחס לאווירה שבה את חיה בביתך.
    הכעס של אביך על כל דבר קטן והאיומים האלימים שהוא משמיע משקפים סגנון התנהגות תוקפני, חסר שליטה וממש לא מקובל.
    איומים אלימים אינם דבר לגיטימי בין חברים ואינם דבר לגיטימי בין הורים לילדים.
    את חיה באווירה של פחד ובהרגשה שאת אשמה בתוקפנות שמופנית כלפייך, כשלמעשה הבעיה היא בהתנהגות שלוחת הרסן של אביך.
    איני יודעת אם תוכלי למצוא דרך לפייס אותו על מנת שיסכים שתרכשי כרטיסים למופע שאת רוצה.
    גם אם תצליח לפייס אותו, את הלא יודעת שאת מתמודדת עם בעיה גדולה יותר מאשר בעיית המופע החד-פעמי. את מתמודדת עם תוקפנות ופחד יום יומיים.
    חשוב מאוד שתפני אל יועצת ביה"ס שלך, תספרי לה הכל בכנות ותתייעצי איתה מה כדאי לעשות. תוכלי לבקש ממנה חשאיות בשלב ראשון, על מנת שתרגישי בנוח לדבר. יועצת ביה"ס תוכל להעזר באנשי מקצוע נוספים שיוכלו לעזור לך ולמשפחתך.
    בינתיים, אני מאחלת לך שתדעי למצוא מקורות של כוח ותמיכה עבורך, גם אם אינך מקבלת אותם מצד הורייך.
    כל טוב,
    טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות !

חסויה
    20/02/2010

אבל אני מפחדת לגשת אל היועצת של בית הספר .. אני לא יודעת איך להתחיל את השיחה אני לא יודעת מה להגיד ואני במיוחד מפחדת מהתוצאות .. אני שחכתי להוסיף פה פרט מאוד חשוב והוא שגם מלא פעמיים אבא שלי הכה אותי בגלל דברים שלא עשיתי טוב .. וגם היום לפני כמה זמן אחי ואני רבנו כי הוא התגרה בי ואז אמא שלי באה והעיפה אותי מהמקום ובגללו שוב אבא שלי צעק עלי וקילל .. תמיד שקורים לי דברים עם אחי הוא יוצא צודק תמיד ההורים שלי מגנים עליו ועוזרים רק לו.. כי אני כאילו הילדה הרעה שלא מגיעה לה כלום.. נמאס לי שמתיחסים אלי בזילזול ושאבא שלי קורא לי סתומה ואומר שאני לא יודעת כלום ושאני מפגרת ושאין לי שכל .. זה כל כך מוריד לי מהביטחון העצמי .. במקיף שלי אני מתנהגת שונה לגמרי אני לא מראה את כל מה שקורה בבית אף אחד לא יודע מה עובר אלי אחרי השעות בית ספר ועם אני ילך ויפגש עם היועצת אז אני מפחדת שאחד מהילדים בשיכבה שלי יראה את זה ויספר לכולם .. אני לא רוצה שידעו מזה ואני מפחדת לגשת.. ובקשר למופע.. מה אני יכולה להגיד לחברות שלי ?! איך אני יסביר להן שאני לא יכולה לבוא ?! ועם הן ישאלו למה מה אני יעשה ?! נמאס לי להמציא שקרים בשביל שלא ידעו מה שהולך בבית :'( אבל מצד שני אסור שידעו בחים ... אוף נמאס לי מכל החיים האלה ... אני רוצה לאחל לי שאני ישן ולא יקום בחיים (שאני ימות) אוףףף בבקשה תעזרו לי :'(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכות בבית

טלי איסרוב
    20/02/2010

חסויה מתוקה,
    אין לאף אחד בעולם זכות להרים עליך יד.
    לרוע המזל, העולם מלא באנשים שחושבים שהם יכולים להתייחס אל ילדיהם כאל שקי אגרוף ולהוציא עליהם את העצבים.
    מסיבה זו יועצות בבתי-ספר מקבלות הכשרה איך לטפל בילדים שפונים אליהן עם הבעיה הזו.
    אני מבינה שדעתם של חברייך חשובה לך מאוד ושאת משקיעה מאמצים רבים ביצירת הרושם שהכל בסדר.
    הכל לא בסדר אם מכים אותך בבית. את לא אשמה בכך.
    חברייך לא חייבים לדעת שפנית ליועצת ומי שכן ידע - זה לא עניינו. תוכלי לומר שזה משהו פרטי וזה הכל. אמרי ליועצת שיש לך משהו לספר לה שקשור בבית שלך ושקשה לך לדבר על זה. קחי את הזמן ולאט לאט תגוללי לפניה את הסיפור. תסמכי עליה שתדע מה לעשות.
    תהיי גיבורה וחזקה...

טלי איסרוב, פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו