שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עינת
    28/02/2010

אני בת 17 וסובלת מדיכאון כבר שנתיים, מאז שאימי נפטרה. בשנה האחרונה עזרתי אומץ והלכתי לפסיכולוג לקבל עזרה אבל זה לא ממש עוזר. הפסיכולוג שלי טוען שהטיפול בי צריך להיות משולב, תרופתי ושיחות (תמיכה). הבעיה היא שאני מפחדת לקחת תרופות נגד דיכאון כי שמעתי שהן גורמות להמון תופעות לוואי. אשמח לקבל עצה מה לעשות...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון תגובתי (סביב משבר)

ענבל שני
    28/02/2010

שלום עינת,

ההמלצה על טיפול משולב בפסיכותרפיה ותרופתי הנה המלצה מקובלת בטיפול בדכאון.
    כלומר, יש ביסוס בספרות המקצועית לכך שהשילוב מאפשר החלמה טובה ומלאה יותר, התרופות מייצבות את מצב הרוח ואילו השיחות מהוות תמיכה רגשית ומסייעות לשינוי בדפוסי חשיבה.
    כאשר לדכאון מאפיין תגובתי (סביב משבר, כמו אבדן), יש להניח שטיפול תרופתי יומלץ לזמן
    מוגבל בלבד, עד אשר יעובד האבל על אמך למצב בו את מסוגלת לחיות את חייך לצד חסרונה בחייך.
    ישנן תרופות שתופעות הלוואי שלהן מועטות אם בכלל, ובכל מקרה התגובות לתרופות שונות מאדם
    לאדם, כך שזהו משהו שצריך לנסות ולראות, תוך כדי מעקב.
    יש עניין נוסף עם טיפול תרופתי, שהוא הדימוי שלהן, או בכלל ההעזרות בתרופה למצב הנפשי, זה עוד נושא להתמודד איתו. אם את מרגישה שהטיפול השיחתי לא מספיק עוזר, כדאי להביא אל חדר הטיפול את תחושותייך ממקום של ניסיון לשנות משהו בתוך הטיפול עצמו. בנוסף, יכול להיות שניתן להוסיף לטיפול הפסיכולוגי טיפול אלטרנטיבי (לגבי זה אולי כדאי להתייעץ עם רופא/ת משפחה).

אשמח לשמוע לרעיונות נוספים מחברי הפורום, וכן מאוד ארצה להמשיך ולהתעדכן בשלומך ומה בחרת לעשות.

כל טוב,

ענבל שני
    פסיכולוגית קלינית מומחית
    0544-968066

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו