מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה חברתיתרונית02/03/2010
יש לי ילדה הלומדת בחטיבת הביניים.
היא תלמידה חכמה ומצטיינת.
ילדה אשר תמיד ידעה להסתדר מבחינת חברתית, זרמה וקלחה בכל מצב חברתי חדש, הייתה אהודה ומקובלת. פעילה בחוגים.
ויכוח שהיה לה עם חברה המקורבת ל"מלכה הכיתה" דחק אותה הצידה והקרע הלך והעמיק.
היא מרגישה היום מנודה, כאילו כל מה שרוצים ממנה זה רק את העזרה הלימודית, והיא נמצאת בכיתה בה התחרותיות וההשגיות הן בשיאם.
היא מאוד רוצה להיות מקובלת ואהודה, להיות חלק מהחברה.
איך גורמים לזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישגיות ואהדה חברתית
ענבל שני02/03/2010דלית שלום,
נשמע ממכתבך שאת מושקעת רגשית ומעורבת בחייה של בתך, בלימודים ובחיי החברה וזה בוודאי חשוב לה שאת ככה מתעניינת בחייה. נשמע גם כי את מודאגת מאוד ומעוניינת לקבל עיצה שתפתור את הבעיה אליה נקלעה ביתך. יתכן שזה יותר מכפי שאוכל לסייע במסגרת זו, אבל אעשה כמיטב יכולתי.
אז ראשית, דלית, הייתי רוצה להעלות שאלה אפיקורסית לחלוטין: היתכן שהמצב אליו נקלעה
הוא דווקא הזדמנות, לצד הקושי? במובן זה שלראשונה בתך חווה את עצמה בסיטואציה בה היא אינה כל כך מצליחה ב*כל* מעשיה, כמעט כל-יכולה, והנה קורה גם לה כמו לכל האחרים שהתנהגות/התנהלות מסויימת שלה יצרה חיכוך עם חברות לכיתה. זו הזדמנות בעיניי, כיוון שכאן יש לה אפשרות סוף סוף להתמודד עם תסכול ועם המגבלות והחסרונות שלה (האם יתכן שאין לה? שלה אין כל אחריות לויכוח שקרה?).
אני יכולה להעלות על דעתי שסיבה אפשרית לחיכוכים עם ילדה כל כך מוצלחת היא קנאה. אני שואלת את עצמי איך היא בדרך כלל מתמודדת עם המוצלחות שלה, האם מרגישה שצריכה להסתיר, להשוויץ, ומה קרה הפעם שיצר את החיכוך. הייתי מנסה להרגיע אותה במקום להכנס יחד איתה לפאניקה. זה בסדר לא להיות מאה אחוז תמיד.
החלק שלך ואולי יכול להיות גם של יועצת בי"ס הוא - לתמוך בה, להעביר את המסר שזה טבעי ולא נורא בכלל שיש ריבים וויכוחים, וצריך לנסות ולחשוב איך ומה קרה בעצם, מי היה אחראי על מה ולנסות ללבן את הברוגז.
אפשרות נוספת שאינה סותרת את כל מה שכתבתי עד כה, היא שישנה בכיתה של בתך דינמיקה בעייתית שמכתיבה מצבים של נידוי חברתי, וכעת היא חוששת להיכנס למקום הדחוי, מה שפעמים קורה בכיתות מסויימות, ואז מאוד רצוי לערב את היועצת ואולי את פסיכולוג בי"ס כדי שהבעייה הרחבה יותר הקיימת בכיתה תטופל.
מקווה שהרחבתי את היריעה בחשיבה על הבעיה.
אם תמצאי צורך בבירור או יעוץ נוסף כאן בפורום, את מאוד מוזמנת.
אשמח בכל מקרה להתעדכן בהתפתחויות.
כל טוב,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)