עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אלונה
    23/03/2010

הצעיר שנהרג אתמול בתקרית הירי בכיסופים הוא מהשכונה שלי. לפעמים הייתי מדברת איתו.. לא ממש מדברת.. סתם שלום ולפעמים גם רבים בצחוק שהיינו נוסעים לטיולים על החבר'ה מהשכונה.
    פעם אפילו הייתי דלוקה עליו כמעט חצי שנה... אתמול ששמעתי מה שקרה הייתי בהלם
    גם אחרי ההלוויה שהייתה היום אני לא מעכלת..
    איך אפשר להתמודד עם דבר כזה? למרות שבקושי דיברנו אני מריגשה כאילו הוא ידיד טוב שלי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

ענבל שני
    24/03/2010

שלום לך,

נשמע שהוא היה משמעותי לך, בתוך תוכך, וזה באמת לא חייב להיות קשור למה שהיה או לא היה
    במציאות בקשר עם אותו חייל.
    מה שאת חווה כעת - הלם, שוק, קושי להאמין, אלו תגובות טבעיות ומובנות, קודם כל.
    בדרך כלל, עם חלוף הזמן יש מידה רבה יותר של עיכול של הארוע.
    אני מתארת לעצמי שמעבר להלם ולכאב על האבדן של אותו בחור (גם ברמת הפנטזיה על הקשר
    שיכול היה להיות ביניכם), אולי עולה חרדה מכך שמקרה כזה קורה "לייד הבית" ,במובן הזה שמישהו
    שהיה יחסית קרוב, בא ממקום מגורייך, נהרג. זה מפחיד כי ברמה מסויימת זה כל נושא המוות מתקרב גם אלייך, הקרקע מרגישה כלא יציבה.

נסי לשתף אנשים שהכירו אותו, אל תישארי לבד עם הכאב, וראי עם הזמן מה את מרגישה. אם
    ההרגשה הרעה ממשיכה, את יכולה לפנות לכאן שוב, ואם תרצי נוכל להמשיך ולתת מענה.

כל טוב,
    חג שמח,

ענבל שני
    פסיכולוגית קלינית מומחית
    0544-968066

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אלונה
    24/03/2010

אין לי עם מי לדבר.. הייתה רק חברה אחת שידעה שפעם הייתי דלוקה עליו. אבל זה היה לפני שנה בערך.
    לבוא עכשיו ולהגיד שהייתי דלוקה עליו ישמע כאילו אני מחפשת תשומת לב ושינחמו אותי.
    אבל זה באמת לא ככה, ממש כואב לי על זה, סבתא שלי נפטרה לפני חצי שנה ואני אפילו לא מתגעגעת אלייה, לא התגעגעתי אליה מאז שהיא נפטרה. ופתאום הוא נהרג, בן אדם שלא היה לי כמעט תקשורת איתו אני מתגעגעת אליו ברמות, אני מבקששת אלף פעם סליחות ביום ממנו למקרה שאולי עשיתי משהו לא במקום בתקשורת שעוד איכשהו הייתה לנו, אני מדברת איתו על דברים [למרות שעברו רק יומיים]..הבן אדם לא מכיר אותי.. זה מוזר לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו