מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת לפרוקענת26/03/2010
אני בת 17 בכתה י"א,
בזמן האחרון נכנסתי לתקופה מאוד לא טובה בחיים שלי, אני לא יודעת בדיוק ממה זה נובע כי במבט מבחוץ יש לי הכל. יש לי משפחה באמת מדהימה ומעוררת קנאה, יש לי בית גדול ומצב כלכלי טוב, ויש לי קבוצה קרובה של חברות באמת טובות שאני יכולה לשתף בהכל. אבל למרות כל זה אני מרגישה בודדה. אני מרגישה תקועה, כאילו שכבר השגתי את כל המטרות שהצבתי לעצמי ועכשיו אני רק מקלקלת לעצמי מרוב שיעמום את כל מה שעבדתי בשביל להשיג. אין לי שום דבר חדש בחיים, כל מה שהייתי רגילה להיות ולהרגיש על עצמי כבר מאוס עלי ומרגיש מזוייף. אני מרגישה כאילו אין לי שום דבר שאני יכולה להיות בטוחה בו ולהשען עליו. אין לי משהו גדול בחיים, להרבה חברות שלי יש חבר והייתי רוצה שגם לי יהיה, רק כדי להרגיש שאני האחת של מישהו ושמישהו רוצה בי ואוהב אותי.
קשה לי עם כל התחושות האלה כי אלה לא דברים שאני רגילה להרגיש, בדרך כלל אני שמחה וקופצנית, אני זאת עם כל האנרגיה שכולם אוהבים להיות איתה. עכשיו חברות מתחילות לדאוג לי ולהגיד שאני כבר לא קורנת ולא עצמי. בנוסף המצב הבריאותי שלי לא טוב ואני חולה המון, דבר שמשפיע גם על המצב הנפשי ועל מצב הרוח שלי וגורם לי להיות יותר מדוכאת. ביקשתי מאמי להתחיל ללכת לטיפול פסיכולוגי והיא שוקלת את זה. אני מאוד מקווה שזה יעזור כי אני מתחילה להתייאש. יש לך עצות או דרכי התמודדות שעוד לא ניסיתי ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אלונה27/03/2010אני בכיתה י"ב.. לפני כ4 ניסיתי להתאבד והלכתי לטיפול פסיכולוגי. האמת שלי זה לא כ"כ עזר. רק שהמצב שלי היה יותר גרוע משלך. תמיד הייתי תלמידה טובה בלימודים אבל באותה תקופה נפרדתי מהחבר, ההייתי בכסח רציני עם ההורים, הייתי בריב עם כמעט כל החברות חוץ מ2 והיה לי חרא. למרות שהתאוששתי מזה והיום אני שמחה ויש לי הכל. חברות , משפחה מדהימה גם אני מרגישה שחסר לי משהו. היייתי קוראת לזה ריגושים.
חסר לי בנים שאני ידבר עליהם והם עלי [כי מאז שנםגעתי מהאהבה אני לא מדברת על שום בן], חסר לי הרפתקאות בחיים שאני יחזור מהם ויחפור עליהם שעות עם חברות. אני חושבת שזה מה שחסר לך. בכל מקרה זה מה שאני חושבת. לדעתי את צריכה לעשות יותר.. לכי תעבדי, תבלי, פאבים, מסיבת, ים, פגישות עם חברות, ימי הולדת, תכירי בנים, תחפשי בנים לדבר עליהם, תחפשי בנים שיסתכלו עלייך.. שיהיה לך אחר כך מה לדבר עליו ותאמיני לי שאחר כך את לא תרגישי ככה. ותמיד תשאפי לעוד !!! בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון גישוש...
ענבל שני28/03/2010שלום לך,
תודה על השיתוף. אני מרגישה שאת מתארת את החוויה שלך בצורה שמאוד קל להזדהות איתך, אפילו לי כמבוגרת.
מסקרן אותי לדעת איך הרגשת עם התגובה שהגיבו כבר אלייך, האם עזר קצת לא להרגיש לבד? האם רצית תגובה או רק קצת לפרוק?
אם תרצי לשמוע עוד, אוסיף שנראה שאת מתארת חוסר במשמעות בתוך הדברים שאת חווה. בסך הכל מבחוץ הכל נראה עם פוטנציאל למלא ולספק, אבל כנראה אלו לא דברים שממלאים רגשית, אלא יותר מאפשרים נוחות.
האם את יכולה לנסות לשים את האצבע - האם יש משהו שלא מאפשר אותנטיות, אמיתיות, ביחסים
שיש לך כיום? לא תמיד רק ביחסים זוגיים אפשר להרגיש דרכם משמעות. אפשר גם בתוך יחסים שמרגישים נאהבים, אמיתיים, שמקבלים אותך כפי שאת, ושאת מעריכה את האנשים הללו.
האם הרצון בחבר הוא אמיתי, או יותר כדי להיות כמו האחרות? ואם את באמת מעוניינת בחבר, איזה אדם את מחפשת שיהיה בקרבתך?
זה נשמע לי רעיון לא רע לפנות לטיפול פסיכולוגי ולחפש דרכו את מה שאת רוצה באמת, ומה יכול לעזור לך להרגיש יותר התמלאות וסיפוק בחייך. יכול להיות גם שזה דבר תקופתי, אבל את יודעת הכי טוב אם זה משהו תקופתי או מלווה אותך זמן רב.
אכן טיפול פסיכולוגי לא עוזר לכולם, ולא עם כל פסיכולוג/ית תוכלי להרגיש קרבה, קבלה והבנה, אבל זה מסע שאם את מוכנה להתמסר אליו, את עשוייה להרוויח ממנו. כמו כל דבר אחר, הוא לא מציע את הפתרון האולטימטיבי, כמו למשל שהמסע הזה לפעמים קצת ארוך (לפעמים כמה חודשים, לפעמים חצי שנה, שנה, תלוי בכמה תרגישי מורווחת).
אם תרצי הפניות, המלצות, אשמח לנסות ולעזור בזה.
את כמובן מוזמנת להמשיך ולכתוב כאן,
חג שמח,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)