מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו שכתבתיענת29/03/2010
משהו שכתבתי על התקופה שאני עוברת עכשיו של התפכחות והבנה מחודשת על העולם:
הבדידות, כמו מדבר המלא בעשבים שמנסים לתפוס אותי מתוך החול ולמשוך מטה בכל הכוח.
רק לרגעים נבחרים קצובים אמשה מתוך ביצת החול הטובעני, וחיש יתחילו שוב לשקוע רגלי.
בסוף רק אשחה בבריכה שעשויה מדמעותי שלי, שמסרבות לצאת. עד שיגיע גל אחד ויסחוף אותי.
והנה שוב אני מבינה שאני לא מיוחדת ושהיקום לא אוהב אותי
שאני עוד גוש גס של בשר ועור וורידים ועורקים ולב וריאות שמסתובב ללא תכלית בעולם הזה, שלקיום שלי כיצור חי אין שום מטרה מעבר להמצאות כאן ברגע הזה
ושלבערך 99.7% מכל האנשים שמסתובבים גם הם כך על הפלנטה הזו אני לא מזיזה אפילו את קצה הציפורן באצבע הקטנה של הרגל
ומשום מה דווקא זה גורם לי לצחוק.
והצחוק משחרר כמו שכולנו יודעים. ומביא אחריו עוד צחוק, ועוד אחד. ואז על אותו הגל שפיללתי אליו קודם לכן, נישאת אני אל מחוזות אחרים בהם כלום לא משנה.
ואני יושבת לבדי וצוחקת כל כך חזק עד שכבר כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות ההפך כפתרון
ענבל שני30/03/2010היי ענת,
כפי שכתבתי גם בהודעה אחרת שעוסקת באופן לא מפתיע באותו נושא - ההתמודדות עם תחושת בדידות - זו תחושה שמוכרת לי, ונראה לי שלכל אחד/ת. במיוחד בחג. זה משהו אפילו בלתי נמנע, פחות כשנמצאים עם אנשים ויותר כשלא, אבל זה שם תמיד באיזושהי מידה, לפחות לתחושתי האישית.
זאת ועוד - לכל אדם יש הדרכים שלו להתמודד איתה. את כותבת כאן בדרכך היצירתית על אפשרות אחת להפחית מהכאב, בהקטנתו עד כדי גיחוך (צחוק) אבל זה לא יעיל, הכאב ממשיך להיות שם, כיוון שהצחוק הזה הוא "עוד מאותו דבר", ההפך ובעצם הקצה השני של אותה הסקלה. אולי לכן זה לא עוזר. אולי אפשר לנסות דרכים אחרות. אולי אפשר לבדוק אם יש שם גם כעס, ואם כן, על מי. האם על "כל העולם" (זה בעצם כמו לומר על אף אחד, כי אין לאן להפנות זאת) או על אנשים ספציפיים שאכזבו? ואם כן, מה טיב הכעס, ואיך אפשר להעביר להם את האכזבה הזו, כך שידעו, או לנסות לבדוק עד כמה הציפיות שהטרימו את האכזבה היו גבוהות או מותאמות.
אני כמובן כותבת "מהשרוול" ויכול להיות שמחטיאה לגמרי את כוונתך, אבל אני מנסה לגשש לתוך לבך, ולהתייחס לכתיבה שלך הרגשית והמרגשת.
אני מאוד מקווה שתחווי את תחושותייך מחדש, ואולי לא כהתפכחות בלבד, אלא כדרכים נוספות להתבונן על מה שקורה לך, אולי לא למחוק לגמרי את מה שהבנת קודם לכן. (אם הבנתי נכון).
כל טוב וחג מיטיב (במידה זו או אחרת),
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)