מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב מוזראנונימית03/04/2010
שלום,
אני לא בטוחה מה מטרת ההודעה הזאת, אני מניחה שבעיקר פריקה...
אני בת 16 וחצי ומאז שאני זוכרת את עצמי בערך, סבלתי מדכאונות ומחרדות חוזרים ונישנים, מכל מיני סוגים ועקב כל מיני סיבות. קשה לי להיות מאושרת לגמרי. בין אם בגלל בעיות בבית, בעיות דימוי עצמי קשות שנלוו גם לבעיות אכילה, בעיות חברתיות... מה שיצא מזה בסופו של דבר הוא שהתרגלתי למין מצב בו אני לא לגמרי בתוך התהום מצד אחד, ולא יכולה להגיד שטוב לי מצד שני. כי הרי מנגד אני גם תלמידה מצטיינת, אינני מבודדת חברתית אם כי נוטה מעט להיות "עוף מוזר", ויש לי תחומי עניין בהם אני משתדלת להשקיע, תיאטרון למשל ובעיקר מוסיקה לה אני מקדישה הרבה זמן.
לאחרונה התחברתי עם נער שלאחרונה סובל מדיכאון, אך מטפל בו. הפכנו קרובים מאוד, אך דרך הקשר איתו, הבנתי שאולי כדאי שגם אני אטפל בעצמי. שאולי כדאי לשפר את המצב ולא להשלים איתו ככה, כי אולי זה קצת לוותר על עצמי.
ואכן, לפני כשנתיים, כן פניתי לטיפול פסיכולוגי בעקבות שיחות עם מורה בבית הספר בהן גיליתי נטיות אובדניות, אך בחרתי שלא להמשיך לאחר שתי פגישות. למה? כנראה שפשוט נרתעתי, היה לי מוזר להתחבר לצד הזה שלי ולהיפתח בנושאים שקשה לי לפתוח.
עכשיו אני שוב חושבת, אולי כדאי לפנות ליועצת השכבתית (בעידודו של אותו נער) - כי קשה לי לפנות ישירות להורים שלי ולבקש פסיכולוג, גם לפני שנתיים היה לי קשה. חשבתי לספר לה קצת ממה שעובר עליי. אבל אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל, ואם כדאי בכלל להתחיל, וכמה אפשר לספר ומה לספר, ובעיקר לאן זה יוביל ואם היא תספר להורים ומה היא תספר להם. מאידך, ניסיתי לשבת עם עצמי ולחשוב מה הגיוני לעשות, והגעתי למסקנה שלפנות אליה מיד עם תום החופש... אבל אני מפחדת. באמת. מפחדת להתחרט על ההחלטה, מפחדת ששוב לא אצליח לפנות אליה (ניסיתי בעבר ולא הצלחתי לגרום לעצמי לגשת אליה), מפחדת ממה שיהיה כשאדבר איתה, אולי גם מפחדת לגלות שיכול להיות גם אחרת.
אם יהיו לך כמה מילות עידוד בשבילי, אשמח כל כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליט לפנות לטיפול
טלי איסרוב03/04/2010היי אנונימית,
נשמע שעשית עם עצמך חשיבה מאוד רצינית ביחס למצב שלך ומה את רוצה בחיים.
את סובלת מדיכאונות מצד אחד, אבל גם יש לך הרבה כוחות מצד שני.
ההחלטה לשנות את המצב ולא להשלים עם הסבל והמצוקה הם כוח מאוד גדול שלך.
אין סיבה שתעבירי את חייך בסבל. החיים צופנים הנאות רבות ואושר, שאין סיבה שלא תהני מהם ותקחי בהם חלק.
בעבר טעמת טעימה קטנה מטיפול. אולי עכשיו את מרגישה מוכנה יותר לעשות את המסע כולו.
לנסות להביא לשינוי בחיים שלך הוא באמת דבר מרגש ולא פשוט. לפעמים אפילו מפחיד.
בטיפול פסיכולוגי תגלי שהתהליך הוא ממושך והדרגתי ואף אחד לא ידחוף אותך למקום שאינך מוכנה כבר ללכת אליו בעצמך .
טוב לשמוע שאת חשה שיועצת ביה"ס היא כתובת עבורך וכדאי בהחלט לנצל זאת. חבל שאינך מרגישה שאת יכולה לפנות להורייך ישירות. האם התסריט בו את מבקשת מהורייך להתחיל טיפול כדי להרגיש יותר טוב, הוא תסריט כל כך מרתיע?
כל הכבוד לך על הדרך האמיצה שהחלטת ללכת בה...
בהצלחה!
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)