מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכינה קדם צבאית כן או לאמתן שלום05/04/2010
שלום לכולם..
יש לי בעיה שמציקה לי כבר די הרבה זמן..
אמא שלי נורא שאני ילך למכינה אבל היא רוצה לפי דעתי מהסיבות הלא נכונות.. היא לא רוצה שאני ילך בגלל שאני יהנה או יעשה חברים או ילמד וכו'.. אלה בגלל שזה ידחה את הגיוס בשנה ויהיה לה שנה שקט נוספת.. הסיבה שזה כזה חשוב לה בגלל שאח שלי נפטר לפני כמה שנים והיא לא מוכנה לסבול עוד מוות של ילד שלה.. ואני לגמרי מבין אותה.. אבל מה שהיא לא קולטת זה שאני ילך לצבא רק שנה אחת מאוחר יותר.. שאני דוחה את הקץ זה הכל.. אני מנסה לרמוז לה שמכינה לא כזה מעניין אותי והיא מגיבה בחצי צעקות שזו שנה מדהימה ואני יהנה ובזמן שאני מגיבה עומדות לה דמעות בעיינים.. ואני תמיד נשבר ומנסה לרצות אותה ושאני כן ילך למכינה ... ואם אחרי שהלכתי ואני יהיה חייב להתגייס.. מה יקרה אז?
זה ממש קשה לי והיא גורמת לי להרגיש רע לזה שאני לא כל כך רוצה ללכת למכינה...
אני אשמח לעצות ולטיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לדבר על מה שמטריד באמת
טלי איסרוב05/04/2010הי מתן,
נשמע שאתה מגלה רגישות מאוד גבוהה לאמא שלך, למצוקה שלה, לדאגה שלה כלפיך, לאבל שהיא חוותה ובוודאי עוד חווה ולדרכים המיוחדות בהן היא מנסה להגן עליך.
אתה חושד שהדאגה של אמך היא סביב השירות הצבאי שלך.
למעשה אתה חושד שהדאגה האמיתית היא, שהיא מפחדת לאבד אותך.
מה דעתך ליזום שיחה איתה על הנושאים האלה, שהם כנראה הגרעין של הקושי בו אתה מתחבט?
אם תמקדו את הקושי סביב השירות הצבאי, והדאגה שהשירות מעורר בה, נושא המכינה יהפוך פחות חשוב ותוכל לקבל לגביה את ההחלטה שמתאימה לך.
יתכן שקונטקסט של טיפול משפחתי יעזור לך לפתוח את הנושאים האלו עם הוריך, אם אתה חש קושי לעשות זאת לבדך.
בהצלחה,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)