מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה :(א09/04/2010
אך מתמודדים אם זה שאתה ילד מוכה(בבית) :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת יד לעזרה
ענבל שני10/04/2010שלום א,
קצת קשה לי להתייחס באופן ספציפי להודעתך בגלל מיעוט הפרטים שנתת, ולכן אתייחס באופן מעט כללי.
באופן כללי, כבר עשית את הצעד הראשון כשפנית לכאן, טוב עשית.
חשוב לא להשאיר את הדברים כמו שהם ולהמשיך לפנות לעזרה למישהו שאתה יכול לסמוך עליו בסביבת המבוגרים, למשל בבית הספר (יועצת, מחנכת) או למחלקת רווחה בעירייה (דרך המוקד העירוני) או לכל אדם מבוגר שאתה מרגיש שאתה יכול לסמוך עליו.
אתה צריך לקחת בחשבון שבזמן שהדברים נפתחים וטוב שהם נפתחים ומטופלים, לא יהיה לך פשוט לעשות זאת, ההורים עשויים להתנגד (גם מי שפוגע בך וגם מי שמשת"פ בין אם פעיל או סביל) ולהפעיל יותר לחץ. האם המשפחה המורחבת יודעת? עד כמה האלימות מסכנת חיים, פיזית, ועד כמה יותר נפשית?
רצוי שתתן לי יותר פרטים, כיוון שיכול להיות שאוכל לעזור יותר טוב.
אנא כתוב לי שוב אם דבריי סייעו ואם אוכל לסייע יותר.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
א19/04/2010(אני בת) אמא שלי לפני כמה ימים איימה עלי שהיא תרצח אותי והיא הייתה עם סכין ואמרה תזהרי ממני (זה קרה במטבח), ואבא שלי מרביץ לי הרבה שהוא מתעצבן עלי :( פעם אמא שלי הייתה זורקת אותי לגינה ונועלת אותי בחוץ :( יש עוד הרבה דברים שהם עושים לי ואני לא יודעת מה לעשות אני כול הזמן בוכהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויית טרור בתוך הבית
ענבל שני23/04/2010שלום לך,
סליחה שטעיתי בכך שהתייחסתי בלשון זכר.
מהתיאור שלך נשמע שאת סובלת מאוד בבית ושזהו מצב מתמשך שהגיע כנראה לכך שהוא כבר
בלתי נסבל עבורך. אני חייבת שוב לתקף (לאשר לך שאת צודקת שמצב כזה הוא לא תקין!
העניין הוא שדרוש הרבה מאוד אומץ לצאת עם זה החוצה (נקרא לזה אפילו באנלוגיה - "מהארון")
ולספר לאנשים זרים, לא בשם-קוד "א" אלא בשם המלא שלך ולבקש את עזרתם. אחר כך קשה
מאוד לסמוך על אנשים שבאמת יעזרו. אני חושבת שאת באמת בתוך סיחטואציה מאוד קשה לניהול
בטח עבור נערה ואפילו אם היה במקומך אדם מבוגר. הרבה פחד וחוסר אונים.
אבל בכל זאת, אני מציעה להמשיך ללוות אותך, ולכוון אותך לעבר מי שיכולים לעזור לך - היועצת
בבית הספר ו/או עובד/ת סוציאלי/ת מלשכת הרווחה ב איזור שלך. אני חושבת שהכי טוב קודם לספר ליועצת (שתשמור על כך בסוד, את תצטרכי להדגיש זאת, גם אם זו בכל מקרה חובתה) והיא יודעת בדיוק לאיזה מקומות צריך לדווח (לרווחה) ולבקש סיוע דחוף. בדרך כלל היועצת גם מפנה לטיפול
ואז כבר יהיו מעורבים גורמים טיפוליים עבורך שיוכלו גם לנסות לשנות את העמדה התוקפנית
של הורייך עד כמה שניתן. לעתים במצבים קיצוניים גורמי הרווחה ממליצים על הוצאה מהבית, אבל זה לא ההמלצה הראשונית, רק אם הטיפול בילד ובהורים לא עובד.
מה את חושבת?
כל טוב,
והמשיכי לשתף אותנו, זה חשוב.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)