טיפה מסובך, מסיבה קטנה של סיום שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפה מסובך, מסיבה קטנה של סיום שנה
    prinnydood
    14/04/2010

אז הנה הסיפור- אני וחברות שלי כבענו שנפגשים ואוכלים פיצה ביחד, אז חברה חדשה טיפה חשבה על להזמין עוד ילד שאני לא מחבב בגלל שהוא מזכיר לי את מה שכנראה הייתי פעם- אני לא מצליח לדבר איתו וכשהוא בסביבה פשוט לא נעים לי- הוא מנסה להצחיק בכוח ואומר כול מה שעובר לו בראש, ומצד שני אני מרחם עליו והתאריך יום הולדת שלו היה בקרוב, הוא לא באמת קרוב לאף אחד, גם לא לבחורה עצמה, היא עדיין לא אמרה לו, מה לעשות?:\

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טובתי מול טובת אחרים

טלי איסרוב
    17/04/2010

שלום לך,
    על פניו, נשמע שהסיפור שקלעת אליו הוא סיפור שבו עליך לבחור בין טובתך והנאתך שלך, שמשמעותה לא להזמין את אותו ילד, לבין טובתו והנאתו של מישהו אחר - אותו ילד שבטח מאוד ישמח להיות מוזמן.
    לאורך החיים אנחנו נתקלים לעיתים במצבים שכאלה ותמיד קיימת דילמה.
    כדי לנסות להתמודד עם הדילמה הזאת, ראשית כדאי לבדוק אם אכן הדברים הם כאלה 'או-או'. האם באמת אם תזמין את אותו ילד, לא תוכל עוד להנות? האם במצב שבו תמנעו מלהזמין אותו הוא באמת ישאר לבד או יעלב?
    אם כן, צריך למצוא פתרון ולדילמות מסוג זה אין תשובה אחת שמתאימה בכל מקרה. אפשר לנסות לאמץ גישה שאומרת 'מה שטוב לזולתי, טוב גם לי', כי לעיתים קרובות אנחנו מגלים שכשאנחנו פועלים בנדיבות ובחברות כלפי אחרים, הדברים נוטים להסתדר על הצד הטוב ביותר וגם אנחנו מרגישים עם עצמנו הכי טוב...
    בהצלחה!

טלי איסרוב,
    פסיכולוגית קלינית מומחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו