פרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה
    נונה
    07/06/2010

אני בת 18, בי"ב. היה לי חבר שלושה חודשיםולפני כמה ימים הוא החליט שהוא לא רוצה להיות איתי. אני מאוד עצובה אני לא יודעצ מה לעשות. הוא לא עונה לשיחות שלי ולא כלום. לפני כמה ימים רבתי עם ההורים שלי מאוד קשה והתקשרתי אליו בוכה ואמרתי שאני צריכה את העזרה שלו והוא פשוט אמר לי שהוא עסוק ושהוא לא רוצה לדבר איתי. אני יודעצ שזה מפםגר אבל חשבתי שתמיד נהיה ביחד ממש הופתעתי שהעולם המשיך להסתובב אחרי שהנפרדנו . כלומר אני יודעת מבחינה הגיונית שאני אהיה בסדר אבל אני מרגישה ממש רע אני רגילה לדבר איתו הרבה ועכשיו יש לי חור בתוכי במקום איפה שהוא היה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• שברון לב

טלי איסרוב
    07/06/2010

היי נונה,

מה שאת מתארת הוא כאב מאוד מוכר. הרגשה של "שברון לב" שכמעט כולנו עוברים בשלב זה או אחר של החיים, כשאנחנו רוצים משהו אחד, אבל מושא אהבתינו בכלל רוצה משהו אחר...

לא אוכל להציע לך פתרון קסם לכאב הטבעי שאת חווה, אבל אוכל לומר לך שהכאב הזה יכול לאפשר לך ללמוד משהו על עצמך, על אהבה ועל יחסים וזה שיעור שטוב ללמוד אותו בגיל 18 ולא אחר כך.

אז מה בעצם אפשר ללמוד מכל זה?
    קודם כל, דיברת על תחושה של חור, עכשיו שבן זוגך לא קרוב אליך. התחושה של ה"חור" הזה היא אנושית ומוכרת. היא יכולה לנבוע מצד אחד מתחושה של בדידות, לכן זאת הזדמנות לחזק את קשרייך עם אנשים נוספים וגם במהלך מערכת היחסים הבאה שתהיה לך, זכרי לשמור על יחסים קרובים עם חברות, ידידים ובני משפחה, שעשויים "למלא" אותך.

התחושה של "החור" הזה, יכולה גם לנבוע מתחושת חוסר ערך, כאילו היית שווה משהו רק כשהחבר היה איתך, ועכשיו שהוא לא מביט בך באהבה ובהתפעלות, את כבר לא שווה. איני יודעת אם זו התחושה שיש לך, אבל זו תחושה שאופיינית לפרידה מבן זוג. חשוב לזכור שהדיעה של אדם אחד עלינו, לא יכולה לקבוע את הערך שלנו בעיניי עצמינו. זכרי את האיכויות המיוחדות שלך. מי שלא ידע להעריך אותך, אינו ראוי לתשומת לבך הרבה.

בנוסף, הפרידה והפניית העורף של החבר, מהוות הזדמנות להעריך מחדש את היחסים שהיו לכם. האם באמת הכרת אותו לעומקו? האם הוא הכיר אותך לעומקך? האם באמת היתה איכפתיות אמיתית בקשר בינכם?
    איני יודעת את התשובה לשאלות האלה, אבל רציתי להביא לתשומת לבך את המושג "אהבה עיוורת". זהו מושג ידוע ורווח והוא טומן בחובו חוכמה רבה. לעיתים קרובות אהבתנו עיוורת ואיננו רואים את בן הזוג האהוב בצורה נכונה ומדוייקת. יכול להיות שעכשיו תעברי איזושהי תקופה של התפקחות לגביו.

תהליך ההתגברות על פרידה הוא ממושך, לפעמים כמו תהליך של אבל, ויש בו עליות וירידות במצב הרוח. אני מאחלת לך שזאת תהיה תקופה מעניינת וטובה עבורך, שתצאי ממנה חזקה יותר וחכמה יותר, לקראת הקשר הבא שלך.

בהצלחה,
    טלי איסרוב,
    פסיכולוגית קלינית מומחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה היה חבר ראשון??

גיא ג.
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו