מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין לי חברים.. איך להשתלב?אבג09/06/2010
לפני שנתיים עברתי לבית ספר חדש לבד בלי אף חבר שהיה לי. במשך הזמן הקשר עם החברים שלי התנתק ומצאתי את עצמי לבד בבית ספר שרוב התלמידים נמצאים בפנימייה
(אני לא) שלא כ"כ השתלבתי בו. אני בנאדם ביישן שלא מדבר הרבה ואני לא יודע מה לעשות. נמאס לי כבר להיות לבד ואין לי עם מי לצאת..
מה אני אמור לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אבג09/06/2010אני כרגע עולה לכתה י'ב ולעבור בית ספר זה סיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדידות בביה"ס
חסויה10/06/2010שלום.
קשה מאוד להיות בלי חברים בכלל, ובפרט בגיל ההתבגרות, שבו לחברים יש חלק חשוב במיוחד בהתפתחות.
האם יש לך אפשרות ליצור קשר עם תלמיד אחד מהכיתה, שאולי יוכל להוות מעין "גשר" להיכרות מעמיקה יותר עם כמה תלמידים נוספים?
האם ניסית להיוועץ בצוות ביה"ס (מחנכת, יועצת)? אם לא, נסה אותן. הן בוודאי יוכלו לסייע.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוחות כנגד הבדידות
ענבל שני17/06/2010שלום לך,
ראשית, רציתי לבדוק איך נשארת אחרי שקיבלת את ההודעה מ"חסוייה". לא כתבת תגובה ולא הבנתי אם הרגשת שנעזרת מעט? האם קיבלת מענה? האם היו התפתחויות מאז?
שנית, הבדידות שאתה מתאר במסגרת הבית ספרית שאתה לומד בה נשמעת חוויה מאוד קשה, ואכן לעבור לבית ספר חדש בלי אף אדם מוכר מראש זו "קפיצת באנג'י" דיי רצינית...
ולצד זה, בכל זאת, תהיתי - האם למרות אופייך הביישני עשית איזשהם ניסיונות לפרוץ את המצב, למשל לנסות להתקרב אל אנשים מסויימים שנראו לך דומים לך או מעניינים אותך? האם גיששת או בחנת קשרים מסויימים? ואם לא, מדוע? מה עיכב/חסם אותך?
איך היה מצבך החברתי בבית הספר הקודם? ואם היו חברים, מה עזר ליצור את החברויות הללו?
ממה שאתה מתאר, מדובר בתקופה ממושכת למדיי שאתה נמצא או לפחות מרגיש לבד בבי"ס.
האם היו מצדך ניסיונות לערב גורם בית ספרי עמו יועצת או מחנך/ת או מורה שחביב עליך?
אשמח אם תרחיב קצת יותר על מצבך החברתי בעבר ובהווה בתוך ומחוץ לבית הספר, ואם תרצה, אפשר יהיה לדון בחלק מהשאלות שהעליתי.
אם עולה בך צורך לשתף אדם באופן יותר פרטני ודיסקרטי מאשר באתר, יש אפשרות שתפנה לגורם ייעוצי/טיפולי (פסיכולוג/ית / עו"ס קליני) דרך מרפאה ציבורית לבריאות הנפש, או דרך קופ"ח או באופן פרטי.
אשמח לכל עזרה נוספת ו/או הידיינות,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על התגובה המאוחרת
אבג03/07/2010הבית ספר בינתיים נגמר ועכשיו חופש ואני די לבד
אבל גם בבית ספר אין לי כ"כ עם מי לצור קשר
רוב התלמידים גרים בדרום הארץ(אני מהמרכז) וזה בית ספר עם פנימיה
אלו שמהאיזור שלי לא היו מגיעים כמעט לבית ספר ואין לי כ"כ איך לצור איתם קשר
המצב שלי בעבר היה יותר טוב,יותר פשוט
לא באמת חשבתי על כל מה שאני אומר כמו עכשיו והיה יותר קל
השתלבתי יותר עם כולם,למרות היותי ביישן
אבל עכשיו זה פשוט שונה...
כשהיועצת שמעה שאני רוצה לעבור בית ספר היא לקחה אותי לשיחה אחת ובזה זה נגמר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה לקרוא שהדברים בטיפול היועצת
ענבל שני04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)