מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקופה רעה..אנונימית02/07/2010
שלום,
אני לא כלכך יודעת מאיפה להתחיל אז קודם כל אני אציג את עצמי - אני ילדה בת 15וחצי.
נראלי שזו התקופה הכי גרועה שעוברת עלי בחיים .. אני ממש שונאת את עצמי , אני שמנה משקלי הוא 67 ק"ג ואני לא מצליחה להרזות! ניסיתי בערך כל דבר אפשרי וכלום לא עוזר . הכי כואב לי שחברות שלי שהן הכי קרובות אלי יפות אחת אחת ואני מרגישה לפעמים כלכך מפגרת להסתובב איתן כי רק עליהן מסתכלים ואני כמו אויר בערך.. אני ילדה חסרת ביטחון מאוד אפילו אני שונאת את עצמי ומקרינה את זה גם לסביבה ..כל דבר לא מספק ואותי ואני מרגישה שהכל נובע מהחוסר ביטחון שלי וזה משפיע לי על כל דבר שאני עושה בחיים.. זה מכניס אותי לדיכאון עמוק ואני לא מצליחה כבר לצאת ממנו. אני עולה לכיתה י' ואני לא רוצה לעלות במצב הזה ..
שמעתי מהרבה שאני צריכה ללכת לטיפול מקצועי אבל אני לא רוצה .. אני פשוט לא יכולה יותר להסתובב במצב הזה אני מרגישה מכוערת ומוזנחת ואני הכי מטפחת את עצמי כמה שיותר אפשר..
כבר ממש רע לי במצב הזה ואני כל היום בוכה אני לא יודעת מה לעשות והדיאטה זה נושא שהכי הפריע לי בחים .. בחים לא היה לי גם חבר וזה נורא חסר לי .. אני רואה את החברות הכי טובות שלי לכל אחת מהן היה לפחות חבר 1 או 2 בחים שלה ואני תמיד היתי זאתי שלא הולך לה .. כאילו אני בכלל לא קשורה אליהן ואני חסרת מזל שצריכה להסתכל על ההצלחה של אנשים מהצד ולשבת לבכות על המצב שלי .. אני לא מבינה מה אני כבר לא עושה בסדר.
אני מרגישה לפעמים שבאלי למות להעלם לא להיות כאן יותר.. הכי כואב זה שלאף אחת מהחברות שלי לא אכפת.. הן לא מסוגלות לשמוע אותי מדברת על דברים כאלה לאף אחד לא אכפת ממני אני לבד צריכה לעשות את הדיאטה והשינוי הזה וזה יותר מדי קשה וגדול עלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל"אנונימית"
ענבל שני04/07/2010שלום לך,
מהאופן בו כתבת, מורגש התסכול הרב שאת נמצאת בו, ולבי יוצא אלייך...
אני מכירה את חווייתך ויכולה אף להזדהות חלקית איתך, צר לי שלא קיבלת הכרה ואכפתיות
מחברותייך כלפי מה שאת מרגישה. לעתים אין למצבים שונים "פתרון" מבחוץף ויתכן שחברותייך
מתוסכלות כמוך ולא מוצאות דרך טובה להתחבר בנושא זה.
בכל אופן, עודף משקל יכול להיות קשור בצרכים רגשיים לא מסופקים, כתחליף למילוי לצרכים רגשיים שלא מצאנו דרך אחרת לספק אותם. העניין הוא שמדובר בתהליך מעגלי - צרכים רגשיים (מוקדמים) לא סופקו, ואז פונים אל האוכל, שבתורו מייצר קושי לקבל מהסביבה מילוי של צרכים רגשיים, גם משום שעודף משקל לא מקובל בחברה שלנו, וגם משום שהאוכל מחליף את הצרכים הללו, ואז יש מסר (לפעמים לא מודע) לסביבה שלא צריך אותה כי יש את האוכל, זמין ונוח.
בקיצור, זה עסק מורכב, ואת צודקת שטיפול נפשי הוא לא פתרון קסם. גם אם הגורמים לעודף המשקל ושימורו הם רגשיים. אני מאמינה שדרושה החלטה בשלה ונחרצת פנימית, יחד עם עזרה רבה ותמיכה של בני המשפחה (רגשית וגם ברמ הפרקטית של איזה אוכל קונים לבית ואיך משנים הרגלי אכילה). ברגע שהתהליך ה"חיצוני" מתחיל (כמובן לאחר שכבר יש את התנאים שציינתי), זה נתמך על-ידי הסביבה. אפשרות נוספת היא לנסות במקביל לפנות אל טיפול פסיכולוגי ודיאטנית, ולהתמודד עם מרכיבי הנושא במקביל. זה יכול מצד אחד קצת להכביד אבל מצד שני זה יכול לתאים לאנשים מסויימים, במיוחד כאשר המודעות לסיבות לאכילה לא גבוהה, וזה עוזר להחזיר לאוכל את המטרות הפיזיולוגיות שלו, ולהתייחס יותר אלהצרכים הרגשיים במודע ולהמיר סיפוקים אחרים במקום האוכל.יש בכך אלמנטים של גמילה ולכן הקושי במיוחד בהתחלה.
כל התהליך הזה הוא כמובן בכלל לא פשוט, ויכול להיות שהליכה אחורה-קדימה היא בלתי נמנעת. אלא שאם את בתוך תהליך טיפולי כלשהו ומנסה להתחייב אליו, את ממשיכה להשקיע בזה ולא נוטשת הכל כשנעשה קשה או לא מצליח. יש גם קבוצות תמיכה אם מתאים לך יותר להשתתף בתהליך קבוצתי.
חשוב שתחשבי על הדברים ותבחרי בדרך מסויימת ותדבקי בה. קחי בחשבון שבבחירה ללכת לטיפול גם ההורים שלך יצטרכו להיות מעורבים כפי הנראה ויוכלו אולי להצטרף לתהליך כך הגורמים והתנאים שאת צריכה כדי להרגיש טוב עם עצמך, פנימית וחיצונית, יהיו טובים יותר. אולי לא הדגשתי מספיק עד כאן, אבל המשקל שלך לאו דווקא גבוה במיוחד (ביחס לגובה) ולאו דווקא הנושא העיקרי שאפשר וכדאי לעבד ולשנות, אלא הדימוי והבטחון העצמי, שאולי לא רק קשורים למשקל.
בהצלחה בכל כיוון התפתחות שתבחרי, וכל טוב,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימית04/07/2010תודה רבה על תשובתך אני יקח הכל לתשומת ליבי ואנסה לישם את זה!
שאלה נוספת שלי היא זה שאני מאוד שונאת את האף שלי ושוקלת ניתוח. ההורים שלי בטח שלא בעד זה וכמובן שאין מי שיממן לי דבר כזה אבל אני ממש שונאת אותו הוא גדול ולא מתאים לפנים ..
אני לא יודעת מה לעשות אני גם מפחדת מהמחשבה של ניתוח ודברים כאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך לעשות שינויים בגוף
ענבל שני04/07/2010שלום לך שוב,
העיסוק בגוף קיים בכל שלבי החיים, אבל יתכן שאת נמצאת בתקופה בה העיסוק הזה מוגבר.
בנוסף, לאור מה שכתבת קודם על הבטחון העצמי הנמוך שאת חווה, והתחושה של נחיתות מול
חברותייך, אני חושבת שלא כדאי למהר לעשות שינויים, כל עוד את לא עברת איזשהו תהליך רגשי-נפשי, בו את לומדת לשנות מה שאפשר וניתן ולומדת לקבל מה שלא ניתן וקשה יותר לשינוי. כל מה שבתחום המסובך של ניתוחים אסטתיים נראה לי כדאי לדחות לשלב יותר מאוחר בחיים. כמובן שזו רק דעתי והמלצתי אבל יש לי תחושה חזקה ששינויים בבחינת אל-חזור לא כדאי לעשות בגיל הנעורים. אולי אפשר לחכות עם זה קצת, לפחות עד שתטפלי בתחושות סביב הגוף בכלל, באופן נפשי ואסתטי ע"י שינוי הרגלי האכילה ואולי גם ספורט.
כל טוב,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)