בעיות עם אמא, מצב חברתי וגוף...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עם אמא, מצב חברתי וגוף...
    רותם כ
    09/07/2010

שלום, קוראים לי רותם.
    ויש לי כמה בעיות..
    נתחיל בזה.. שיש לי בעיות עם זה שאמא שלי לא סומכת עלי, ואני מרגישה שהיא קצת מתעלמת ממני.. זה בא לידי ביטוי בכך שהיא לא סומכת עלי לצאת עד מאוחר ואנחנו גרים בישוב מאוד בטוח. יש לי בעיות קשב וריכוז ובעיות זיכרון, יש לי אחות קטנה ממני ב3 שנים שהיא ממש חכמה היא אוהבת את זה גם,
    היא כל היום לומדת... ואני לא קשה לי ללמוד, אני מרגישה שאמא שלי לא מתייחסת אלי.
    המצב החברתי שלי לא משהו בזמן האחרון, יש לי חברה טובה מאוד 1 וחברה טובה שאמא שלי לא מסכימה לי להסתובב איתה, ( היא אומרת שהיא משפיעה עלי לרעה )
    הגוף שלי לא מפותח לגיל שלי אני בת 15 ולא קיבלתי מחזור, אין לי ציצי, אבל אני אוכלת הרבה ואני לא רזה ולא שמנה אני שלמה עם הכל בגוף שלי חוץ מההתפתחות
    אני לא מרגישה בנוח להסתובב עם בגד ים ליד השכבה והחברים.
    ובכללי אני לא מרגישה בנוח להסתובב עם בגד ים.. וחשבתי על רעיונות שיתנו לי תחושה יותר טובה להסתובב עם בגד ים, לעשות עגיל, אני כ"כ רוצה לעשות עגיל יותר מכל דבר אחר, אמא אמרה לי שאם אני ישתפר בלימודים היא אולי תסכים, אבל בנתיים חופש גדול ואני כ"כ כ"כ רוצה !!!!!
    מה כדי לי לעשות בנוגע לזה ?
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תקשורת עם אמא

טלי איסרוב
    11/07/2010

שלום לרותם,

נשמע שבינך לבין אמך חסרה הרבה מאוד תקשורת גלויה ופתוחה ומהסיבה הזו יש בינכן חוסר הבנה.
    נדמה לך שאמך אינה סומכת עליך, אולי אפילו נדמה לך שהיא פחות מעריכה אותך בגלל שיותר קשה לך בלימודים מאשר לאחותך. את מרגישה שאמך מגבילה אותך ולא ברור לך למה.
    מצד שני, נשמע שאמך עושה כמיטב יכולתה להגן עליך, לכוון אותך ולהמריץ אותך להצליח.
    אולי המאמצים של אמא לעזור לך גורמים לחיכוכים ולכעס בינכן ואז אתן שוכחות שאתן אמא ובת, שאוהבות אחת את השניה מאוד.
    אני מציעה לך לנסות לדבר עם אמך בצורה גלויה ולספר לה מה את מרגישה.
    ספרי לה גם על התחושות שלך לגבי הליכה בבגד-ים. אולי יהיה לאמא רעיון איך לעזור לך להרגיש יותר בנוח עם בגד-ים עם או בלי עגיל...

בהצלחה!

טלי איסרוב,
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרותם

גפן
    16/08/2010

לרותם
    קראתי את בעיותייך

ואני רוצה לגלות לך משהו - זה בכלל לא בעיות.

הרבה בנות בגילך היום גדלות ללא חוקים וגבולות והיו מאוד מאוד רוצות (בידיעה או בחוסר ידיעה) שאמא שלהן תגיד או תביע את המילה שלה על החיים של הבת שלה, זה רק מראה שבבית יש חינוך חוקים ומשמעת, דבר שלעתיד שלך רק יעשה טוב.

לגבי עגיל בפופיק - עכשיו שאת יפה וחתיכה זה מ ה מ ם אבל כשתגדלי ישאר לך חור שילך וייגדל בכל השמנה או הריון.

לגבי החברות - עצה לחיים תנסי להגדיל את מעגל החברות, זה תמיד נעים יותר

שיהייה לך המשך חופש טוב, הנאה והצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו