מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצוקה נפשית קשהחסויה09/07/2010
אני סיימתי השנה כיתה ו' ובמשך השנתיים האחרונות עברתי התעללות על ידי ילד מכיתתי,
בשנה הראשונה (כיתה ה) היה במשך כל השנה יורד עלי וצוחק עלי ומתעלל בי נפשית בלי להרפות,היה זמן שזה ממש התחיל להרגיש שהוא מגיע לבי"ס במטרה אחת שהיא להציק ולהתעלל בי,
עם הזמן ההתעללות הפכה להיות קשה יותר ויותר,
מאז תחילת כיתה ו' הוא עשה עלי חרם עם כל הכיתה ועל מי שלא רצה לעשות עלי חרם הוא איים שיעשה גם עליו חרם,כך שכולם שיתפו פעולה,
עם הזמן זה הדרדר למגע והתעללות מינית שהתפרשה כמעט כל פני כל השנה,
בפעמים הראשונות זה היה מגע על הבגדים ובמקומות פחות אינטימיים,
עם הזמן זה המשיך למגע במקומות אינטימיים וללא בגדים ובתוך השירותים ובפעם האחרונה היה גם אונס,
הדבר עשה לי טראומה קשה ואני עד היום בהאשמה עצמית כי אף פעם לא הצלחתי להתנגד,
אני לא יודעת איך אבל כן הצלחתי לספר לספר על התקיפה אך לא סיפרתי על האונס שקרה לאחר שכבר סיפרתי על המגע המיני.
ביום שני אני מתחילה טיפול אבל אני נורא מפחדת,
אני כן צריכה לדבר ומאז שחשפתי את זה אני כל הזמן צריכה לדבר על זה אפילו שאני יודעת שאסור וכולם כועסים עלי על זה שאני מדברת אבל אני מדברת רק עם אנשים מאד מאד קרובים ואני מאד סגורה עם מטפלים והייתי בעבר בטיפול,אחד הדברים שמפחידים אותי זה לבכות מול המטפלת למרות שזה מה שאני צריכה אבל מרגע שאני בוכה אני לא מסוגלת להמשיך את הטיפול כי אני כאילו ננעלת ואז הטיפול נקתע באמצע,
יש לי מספר שאלות,
האם הצורך לדבר הוא הגיוני או שמשהו לא בסדר איתי?
למה ניראה לכן שתמיד קשה לי להפתח עם מטפלים?
איך אני יכולה להצליח להתגבר על זה?
למה אני תמיד נינעלת אחרי שאני בוכה?
ואיך אני יכולה להתגבר על זה כך שאוכל להמשיך בטיפול ולא אקתע אותו באמצע?
אשמח לתשובה מהירה ומעמיקה,
תודה רבה מראש וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בטיפול
טלי איסרוב11/07/2010ילדה מתוקה,
הסיפור שלך הוא סיפור קשה ומזעזע.
אי אפשר להימנע מלשאול איפה היו המבוגרים בסביבתך שהיו צריכים להגן עליך?
איך זה יכול להיות שנתנו לילדה קטנה לעבור דברים כל כך נוראיים ואף אחד לא שם לזה סוף?!
כמו הרבה מאוד נפגעות של תקיפה, כמוך, במקום להבין שהתוקף והסביבה הם האשמים, את מאשימה את עצמך ומחפשת בעצמך פגמים.
את אינך אשמה בדבר!
להרבה נערות מאוד קשה לדבר על הטראומה שהן עברו מפני שהן מתביישות או מרגישות אשמות.
מצד שני, יש צורך גדול לספר, כדי לא להיות לבד עם זה, שאנשים ידעו מה קרה לך, לשבור את מעגל השתיקה.
אינך צריכה לשתוק וחשוב שכל העולם ידע מה הילד המתעלל עשה על מנת שישלם את המחיר ולעולם לא יעשה זאת שוב.
בטיפול שלך את בוודאי תדברי על נושאים שמאוד רגישים וכואבים עבורך. מאוד טבעי שתרצי לבכות. מאוד טבעי שתרגישי "תקועה", שלא תדעי איך להמשיך, שתחושי מבולבלת ואבודה.
קחי את הזמן שלך. אינך חייבת לספר את הכל בפגישה אחת. תהליך הטיפול יכול להיות ארוך וממושך. יתכנו פגישות בהן לא תרצי לדבר בכלל ופגישות אחרות בהן תדברי הרבה. אל תלחצי על עצמך להיות משהו מסוים בטיפול או להתנהג כמו מטופלת מסוימת בטיפול. הרשי לעצמך לבוא לטיפול על מנת לנוח, לצבור כוחות, להתנחם.
אני מקווה שלא תדעי עוד כאבים שכאלה...
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)