בני בן ה- 7 רוצה להיות בת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה- 7 רוצה להיות בת
    איתן ותמר
    14/07/2010

בננו בן ה- 7 שואל אותנו מדוע הוא לא נולד בת?? הוא משחק רק עם בובות, לובש שמלות בבית, מגדל שיער , ואובססיבי מאוד לגביו. התנהגות זו החלה כבר בגיל שנתיים. יש לו שתי חברות-בנות כמובן. הוא הבן האמצעי מתוך שלושה בנים בני 10 ו-3 .
    הילדים הגדולים שואלים אותנו למה הוא מתנהג כמו בת ואנחנו עונים שאנחנו מקבלים אותו כמו שהוא. כאשר הוא מתחיל לדבר על עצמו בלשון נקבה אנחנו מתקנים אותו ואומרים לו שהוא בן.
    אנחנו מרעיפים עליו המון אהבה ואומרים לו שהוא יכול להיות מי שהוא ואנחנו תמיד נהיה שם בשבילו.
    עם זאת לא מעודדים את התנהגותו המגדרית ומידי פעם כשהוא מדבר בלשון נקבה,מתקנים אותו.
    אין לנו מושג מאין זה נובע ומה עושים עם זה,שני אחיו מתנהגים לגמרי לפי המגדר שלהם.
    אנחנו מאוד אוהבים אותו ואין לנו ציפיות "שיהיה נורמלי" רוצים שיהיה לו קל בהתמודדות עם העולם
    הסטיגמתי והלא קל שמחכה לו בשלבי חייו המאוחרים יותר.
    נשמל לקבל עצות
    איתן ותמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 7 רוצה להיות בת

הוספת תגובה

• שאלות בנושא זהות והעדפה מינית

ענבל שני
    14/07/2010

שלום איתן ותמר,

המצב של בנכם אותו אתם מתארים הנו תופעה מוכרת. מדובר במצב של בלבול בזהות המינית, מה שלעתים מתפתח להיות הפרעה בזהות המינית בבגרות ופעמים לא מעטות לא מתפתח לכך. זאת ידוע לי מהספרות המקצועית והמחקרית בתחום. הסיכוי הגבוה יותר הוא שבעתיד לא תהיה הפרעה בזהות המינית אלא נטיות מיניות חד או דו מיניות. יתכן גם שלא תהיה כל הפרעה.
    לכן, לא הייתי מטפחת את הזהות המגדרית שהוא חווה מבפנים (של בת), כפי שאתם בעצם עושים בצדק, ומזכירים לו את המציאות כפי שהיא - שהוא נולד בן, והוא בן, אלא שגם לבנים מותר לאהוב לשחק בבובות ולהאריך שיער, אבל זה לא יעשה אותו לבת. הייתי מנסה לא לאפשר לו ללבוש שמלות, (וזו רק עמדה שלי שיש שיחלקו עליה) ומסבירה שיש לכך מחיר, כיוון שהחברה שלנו מגיבה לא טוב לבנים שלובשים שמלות.

ישנה אפשרות שכדאי לשקול, ויתכן שחשבתם עליה, שהוא מחפש את ייחודו בין אחיו הבנים ומתוך כך נאחז בזהות נפרדת וייחודית של בת. הייתי לכן מחזקת אותו על ייחודיותו בתחומים שאינם מגדריים , מאחיו ובכלל מאחרים - למשל אם הוא יצירתי במיוחד, או מוצלח בתחומים לימודיים מסויימים או בספורט מסויים וכו'. לא הייתי דוחפה לתחומים "גבריים" במיוחד, אלא מנסה לעזור לו למצוא את ייחודיותו שלא קשורה למגדר באופן הסטראוטיפי.

בנוסף, ואם תרגישו שאתם זקוקים לליווי יותר קרוב של ייעוץ והכוונה, ידוע לי שישנן מרפאות טיפוליות (לטיפול נפשי) בהן יש מטפלים שמנוסים ומכירים היטב את התחום וכדאי לפנות אליהם.

אם תרצו הכוונה ספציפית יותר, תוכלו לפנות אליי למייל הפרטי במידת הצורך.

כל טוב,

ענבל שני
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמח להתייעץ

איתן ותמר
    16/07/2010

תודה רבה על תשובתך והתייחסותך
    נשמח ליצור קשר ליעוץ ו\או ליווי
    אשאיר הודעה במייל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו