מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוית25/07/2010
בני בן 5 שיחק עם בת אחי מבת ה - 8 בשקט בעוד הן סוגרים את הדלת. הדבר הדאיג אותי ונכנסתי לחדר ראיתי את שניהם על הרצפה בעוד בני ללא תחתונים. שאלתי מדוע התפשט והוא ניסה להמציא משהו וכשאמרתי לו שלאמא ואבא מספרים הכל ולא מסתירים הוא אמר "טוב אספר את האמת" וסיפר שהם רצו לגעת אחד לשני באיבר המין (קרא לזה לגעת ב"פרטי").בנוסף לאחר מכן סיפרו שהם תכננו שכולם ילכו לישון יעשו זאת בלי שאף אחד ידע. (זאת היתה שבת שבת אחי הצטרפה לישון אצל סבתא וסבא יחד איתנו.).
בכל אופן הסברתי לבני שזה טבעי ושאני יודעת שזה נעים לו אבל שאני לא מרשה להתפשט ושהוא יכול לגעת בעצמו ולעשות כל מה שגורם לו הנאה כשהוא לבד בחדרו ולא להרשות לאחרים לגעת בו או לגעת באחרים. למחרת בבוקר הוא ניסה שוב להתחיל בזה ובת אחי שהיא גדולה יותר אמרה לו שאסור כי לא מרשים. ברור לי שהנושא טבעי מה עליי לעשות והאם נהגתי בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות ילדית
ענבל שני26/07/2010רוית שלום,
ראשית, לשאלתך, נשמע לי שטיפלת במצב מצויין. נתת לגיטימציה לתחושות אך לא למעשים.
עשית הבחנה חשובה בין החשק שיש לו בגוף ובין מה שהוא בוחר לעשות עם זה. בגילו לא עושים דברים כאלה, אלא רק הגדולים, וכאשר יהיה גדול, למשל, בתיכון או בצבא, הוא יוכל לעשות מה שיבחר.
מה שהיה לי רק חסר ומדאיג הוא השאלה מאין הוא חשב על הרעיון? האם ראה בסרט?
(מה שיותר נורמטיבי, אבל אם יש סרטים שחשוף אליהם בשעות לא מתאימות אז כדאי יותר לפקח על כך) או לחילופין האם מישהו ניסה לעשות את זה לו (הייתי שואלת באופן פתוח ולא נותנת לו את האפשרויות הללו), ואז זה משהו שכדאי לטפל בו יותר לעומק. אני מציינת זאת כי ישנה אפשרות שילד שמנסה לשחזר סצנה מינית נחשף אליה באופן לא תואם, ואז או שראה אחרים באקט מיני או שהתנסה בעצמו. פעמים רבות ילדים מפחדים לגלות שמישהו דיבר או ניסה לעשות להם משהו, ואז מרגישים אשמים בכך ולכן לא מספרים. חשוב שיוכל באמת לספר לך על העבר, ההווה וגם בעתיד תוך שאת מסבירה לו שאת לצדו, את שם כדי להגן ולהקשיב לו.
בברכה,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)