מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה של הורים בילדי אחריםגפן12/08/2010
שלום לכן,
בזה בטח עדיין לא נתקלתן
השבוע בשיח בנות/אמהות בגן השעשועים, אחת האמהות החליטה להכפיש את יילדיי כילדים חסרי חינוך, שנואים וכו'...כמובן שבאותו יום נעדרתי מבילוי בגן השעשועים, אבל לשמועות אצלנו במושב יש כנפיים ואחת האמהות שהיא חברת אמת שלי סיפרה לי, חוץ מלבכות כל הלילה מהעלבון, לא ידעתי את נפשי מרוב צער.
ההכפשות תופסות תאוצה, איך אני סוגרת את המעגל המגעיל הזה?...אני לא אכנס לזה שהילדים שלה אלימים מילולית ופיזית-אני רק רוצה להשיב את השקט הנפשי של משפחתי למקום הטוב בו הוא היה נתון.
אשמח מאד לחוו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם הכפשות
טלי איסרוב12/08/2010אמא יקרה,
העלבון והכעס שאת חווה מאוד מובנים לי.
דרכי ההתמודדות עשויים להיות שונים עפ"י נסיבות המקרה.
לא הבנתי מדברייך מהן ההשלכות המעשיות של ההכפשות. האם גם ילדייך חשופים לכך? האם גם הם נפגעו? האם הורים נוספים משתפים פעולה עם ההכפשות או מקבלים את דבריה של המכפישה כאמת?
שנית, מהם יחסייך עם אותה מכפישה? האם תוכלי לפנות אליה, לבטא בפניה את פגיעתך, להזכיר לה שאין הורים או ילדים מושלמים ולבקש ממנה לחדול מכך?
באיזו מידה יש לאישה המכפישה השפעה על דעתם של אחרים?
כתבת שההכפשות תופסות תאוצה. כשמדובר בנו עצמינו, קל יותר להתעלם מן הדברים ולתת לרוחות לשכוך מעצמן, אולם כשמדובר בילדינו, עליהם אנו חשים חובה להגן, ומצבם החברתי עלול להפגע שלא באשמתם, אני בהחלט מציעה לנקוט עמדה אקטיבית, כך שהם לא הפכו קורבנות.
את מוזמנת לכתוב כאן עוד ולפרט את נסיבות המקרה.
אני מאחלת לך כל טוב.
טלי איסרוב
פסיכולוגית קלינית מומחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)