מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםרחלי01/09/2010
שלום לכם,אני לא יודעת מה קורה איתי בזמן האחרון ,אבל אני מרגישה כמו מכשיר שהסוללה שלו מתרוקנת.
ולמה אני מתכווונת?אני אסביר את עצמי.
בשנה שעברה היתתי כל כך שמחה וכל כך אנרגטית, עושה דברים,חברותית,חברות אהבו להתקרב אלי.
עכשיו שהסתיימה לה השנה, ושנה אחרת התחילה.
הכל כך כך נחלש בי.
אין לי כוח לכלום, אני עייפה כל הזמן, לחוצה, עצובה(שונאת להיות עצובה),וחברות רוצות להתקרב אלי, ואני לא מבינה למה אחרי שניה הם הולכות, בעצם אני כן מבינה, אני לא צוחקת איתן, אין לי כוח לזה.
מה יש לי?זה לא שתמיד הייתי ככה, בכלל לא,ובגלל זה זהמציק לי , כאילו מה קורה איתך רחלי??
אני ילדה שב"ה אוהבים אותה,אבלמה נסגר איתי?
אני מרגישה בזמן האחרון שלדבר זה כל כך משעממם, כמה כבר אפשר לדבר?אז אני לא ממש מדברת עם החברות, בזמן האחרון לא ממש מעניין אותי כל החברות, זה משעעמם אותי.
שוב, מה יש לי?דבר נוסף:
לפני שנה עברתי בית ספר, עזבתי את החברות שלי,
ומאז היו לי חברות,
אבל היום אני מרגישה שחברות זה כל כך דבר לא מציאותי שלא מגיע לי,ואיי !
ודבר אחרון אני ילדה עם כוח מנהיגות, וכשאומרים לי ליזום משהו אני נרתעת ,יכול להיות שזה בגלל שבעבר ניסיתי ליזום דברים והרגשתי דחיה מסויימת?
תודהרבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור ללימודים אחרי הפסקה ארוכה
ענבל שני02/09/2010היי רחלי,
את כותבת מאוד יפה ובאומץ על מה שקורה לך בתחילת השנה מבחינה חברתית. אני מבינה
מדברייך שהחופש כמו רוקן אותך מכוחות ומחשק, וחזרת לבית הספר מותשת. זה נשמע לכאורה
מוזר אבל האמת - חופש יכול לעשות דברים כאלה. לפעמים הוא מייצר שיעמום ומיאוס ורוצים שמשהו
מבחוץ ימלא ויתן משמעות. בנוסף כתבת על חרדה. האם ניסית לחשוב יותר ספציפית וממוקד ממה
את חוששת? האם את חוששת להיות דומיננטית שמא ידחו אותך? האם יש אפשרויות אחרות חוץ מלהיות מנהיגה או מדוכאת? האם יש לך משהו אחר לתרום ולהביא איתך כשאת עם חברות? האם
את מרגישה שהחופש נתן לך משהו או לקח ממך? האם היה מלא בתוכן או ריק?
בנוסף, לפעמים שיעמום הוא גרסה של כל מני רגשות שליליים אחרים. נסי אולי לרשום את תחושותייךועקבי אחריהם - נסי לראות בדיוק אילו תחושות עולות בך ונסי לבדוק אם יש להן בסיס
או שאלו חששות לא מוצדקים (עד כמה שניתן להגדיר זאת כך). הרבה פעמים אפשר להעמיד מול חשש מסויים, אמונה/מחשבה אחרת שתנבא תרחיש חיובי ומוצלח יותר, ולהבין שבעצם הניבוי השלילי לא בהכרח היחיד או בעל הסיכוי הגבוה ביותר. האם הובנתי?
כמובן, את מוזמנת להמשיך לכתוב כאן ולשתף ונשמח לקרוא איך הדברים התפתחו ואיך את מבינה
את מה שאת חווה, כיום ובהמשך.
כל טוב ושנה טובה,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)