מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשה ........אביעד ועידן(:14/09/2010
שלום , אני ילד בן 12.8 ויש לי אחות בת 7 - אבא שלי בשנתיים שלוש האחרונות כל הזמן מעדיף אותה עליי - הוא קונה לה דברים וכשאני שואל אותו אם גם הוא קנה לי משו הוא אומר שהוא לא חשב על זה , הוא כל הזמן סובב סביבה ואני מרגיש בצד , אפילו עכשיו שאני מתחיל את גיל ההתבגרות הוא לא עוזר לי ועושה את זה יותר גרוע ! כל מה שאחותי מבקשת ממנו הוא מסכים אבל כשאני רוצה משהו זה תמיד יהיה *לא* או - *לא עכשיו* או - * אחר כך .. אי אפשר עכשיו* ... זה דבר שמטריף אותי אני דיברתי איתו על זה כבר כמה פעמים והוא אומר שזה שטויות ! הוא לא מבין אותי בכלל ! אין לי למי לגשת ולמי לדבר איתו על זה ! פעם אחת פניתי לאמא שלי והיא אמרה לי שהיא תדבר איתו , היא באמת דיברה איתו אבל זה לא עזר ! אחרי זה שוב פעם פניתי אליה אבל היא אמרה שכבר לא צריך יותר ושהוא אוהב גם אותי כמו את אחותי אבל זה לא ככה !!!!!! אף אחד לא מבין אותי - לא מורים , לא הורים , לא חברים - אף אחד ! אני על סף קריסה ! בבקשה אני צריך עזרה !!!!!!!!!
נ.ב. אני הבאתי פה דוגמא ממש קטנה לגבי הדבר הזה יש דוגמאות שאני לא רוצה לפרסם בפורום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידו
ענבל שני19/09/2010עידו שלום,
עולה מדבריך תחושה עמוקה של קיפוח מתמשך. זו נשמעת חוויה מאוד מתסכלת וכל מאמציך
להביא למודעותו של אביך את המצב ולשנותו עלו בתוהו. הערכתי לך על מאמציך.
ישנו זמן בו צריך כנראה לקרוא את המציאות, ולהבין כי ישנם דברים שלא ישתנו, ויתכן שלא
תבין אותם, ובטח שהם לא מוצדקים, ובכל זאת הם כך.
לקבל את זה לא אומר לחשוב שכך צריכים להיות פני הדברים, אלא שיש איזשוהי מגבלה או קושי
אצל אביך להבין ולעשות שינוי. גם אני, מהתכנים שהבאת כאן, לא הצלחתי להבין מדוע הוא נוהג
כך, ובכל מקרה, אין דבר שיצדיק את השארת המצב כפי שהוא, אך כנראה לא ניתן אחרת.
יתכן שתוכל למצוא נתיב אליו, ויתכן שלא ותאלץ לחפש מקורות אחרים לקבלת הערכה ואכפתיות
כפי שהיית רוצה, מחוץ לבית. האם זה נראה לך אפשרי? האם נראה לך שאפשרי שזוהי מגבלה שלו
ולא שלך גם אם לא הצלחת ב"משימה" לקרב אותו אליך? אני חושבת שכן, אבל חשוב שאתה
תעבור עם עצמך תהליך כזה. אני מרגישה שכדי לעבור כזה תהליך כדאי שיהיה מישהו מקצועי (יועצת או מטפל או חונך) שילוו אותך בזה. לפעמים גם חבר/ה עושים עבודה לא רעה בזה.
כל טוב ומקווה שאם המציאות לא תשתנה, אולי לפחות אתה, ותשחרר בינתיים את הצורך הזה ממנו, שלא ניתן לספקו דרכו, ואולי ממישהו אחר.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)