מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בבקשהמירי20/10/2010
שלום אני ממש צריכהעזרה,
אני בת 15 ואני מרגישה כרגע על הפנים
ולמה?
לאבא שלי קראו כל מיני דברים בחיים שגרמו לו להיות סגור תקשורתית,,
ז"א הוא כן מדבר וכן הכל אבל הוא ממש סגור עם עצמו והוא בדיכאון כזה,
ויש לו תכונות של חוש הומור ומנהיגות וזה ממש ההפך ממה שהו המצב אליו הוא נקלע.
בקיצור לפעמים בחיים שלי עצמי,
אני לא יודעת למה,
או שזה פסיכולוגי או שזה אמיתי\
אני מרגישה שאני חיקוי שלו, זה לא קורה בבית זה קורה בחחוץ ולפעמים!
ז"א לפעמים בבית אני מדברת איתו ומתעצבנת ברמות על זה שהוא כזה דיכאוני וסגור,
ואז שאני בכיתה למשל (אני שוב חוזרת, לפעמים) אניעושה בדיוק מה שההוא עושה!!
ויש לי כל כך מצפון ואני אומרת לעצמי: את לא סובלת שעושים לך את זה ,
ואת מתנהגת ככה בעצמך!!
מה יש לך? בכלל לא מתאים לך?
הדבר הזה גורם לי כל כך הרבה סבל והמון פעמים אני אוכלת על עצמי על זה,
ושואלת את עצמי: חבל שאני לא יכולה להייות מירי הרגילה בלי כל הבעיות המוזרות האלה, הטבעית והשמחה!!
בבקשה תעזרו לי לצאת מזה, אני עומדת לבכות כבר,
מה אני עושה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בבקשה - תגובה
שי ציון21/10/2010מירי הי,
מכתבך נוגע ללב הן בשל הרגישות שאת מגלה לאביך, שעל אף קשייו הנוכחיים את מצליחה להבין את הגורמים לקשיים אלו ואף לראות את חלקיו היציבים והמרשימים. נדמה כי, את כואבת את כאביו של אביך שאילולא המצב אליו נקלע חייו היו קלים יותר וכך גם חייך, שכן יכולת להנות מאב תקשורתי ופתוח יותר. נדמה לי שבשונה מנקודת מבטך על אביך שרואה את הנסיבות שהובילו אותו למצבו הנוכחי, בכל הנוגע לעצמך את מחמירה יותר.
מנקודת המבט שלי ברור כי המצב בבית אינו קל (כפי שהזכרת בקשר עם אביך) ומשפיע על רגשותייך והתנהגותך. ייתכן, שאת מבטאת את רגשותייך בעיקר מחוץ לבית מתוך התחשבות במצב בבית וחוסר רצון להקשות על אביך מעבר למצבו. אולם, לבסוף רגשות אלו יוצאים מחוץ לבית כלפי הסביבה.
חלק במכתב שלא עולה באופן ישיר הוא השאלה "מה ירשתי מאבי", ואני מניח שעל אף שאת מציינת את החלקים הלא רצויים שירשת מאביך ככל הנראה טמון בך גם משהו מחלקיו החיוביים, כפי שהזכרת אותם.
מעבר לכך,את יכולה לפנות אל יועצת בית הספר או דמות עימה יש לך קשר פתוח ולקבל תמיכה, שעשוייה לסייע לך.
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)