מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה להפסיק..שיר23/01/2011
שלום, אני בת 16 ויש לי בעיה די גדולה עם מתוקים, במיוחד שוקולדים.
אני פשוט לא מצליחה להפסיק לא משנה כמה אני מתאמצת...ואני מנסה להפסיק אבל בסוף אני פשוט גורמת לעצמי לזלול בלי שליטה ואחרי זה "לאכול" את עצמי ברגשות אשם, דיברתי על זה עם אמא שלי, היא בסך הכל אומרת שהיא תבנה לי תפריט, כי היא קצת מבינה בזה, והיא בנתה לי, אבל זה לא עוזר...ועכשיו אפילו הפסקתי לשתף אותה ואני אוכלת המון ממתקים בסתר, אני פשוט לא יכולה להפסיק, ואין לנו כסף לפסיכולוג או תזונאי, אני בעודף משקל קל של חמש קילו ואני ממש רוצה הוריד את הקילוגרמים הנוספים לפני הקיץ, אני מאוד חלשה כשזה מגיעה לממתקים, לא פעם ולא פעמיים הקאתי, אבל אני לא יכולה להמשיך במסלול הזה, אני לא רוצה להזיק לעצמי, אבל אני אבודה ואני פשוט מתוסכלת...בבקשה, אולי עצה קטנה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להפסיק.. - תגובה
ליאת שורץ27/01/2011שיר שלום
המקומות בהם אנו מוצאים עצמנו ללא שליטה הם קשים וכואבים, ביחוד כשאת אומרת כי את עושה מאמץ לעצור ולהתגבר על הרצון לאכול דברי מתיקה והדבר לא מצליח. בוודאי כמו שאת רומזת יש סיבה מדוע את זקוקה לכמות כזו של "מתוקים" ויתכן כי יש בזה מילוי צורך ונחמה, וכן היה כדאי להבין מהם הסיבות לכך.
יתכן כי בשלב הזה קשה לך מכל מיני סיבות לעצור עצמך ולווסת את האכילה באופן נכון יותר ואולי מתוך כך שווה להרפות מהמאמץ כדי שלא תגיעי שוב ושוב לכך שמתוך תחושת החסך את אוכלת בסופו של דבר יותר. יתכן שכרגע אין לך את הכוחות להתמודד ובתקופה אחרת תוכלי לעמוד במגבלות שהדבר מצריך ממך.
חשוב לאמר כי אכילת דברי מתיקה יש בה אלמנטים של התמכרות וכמו כל התמכרות הגמילה ממנה היא תקופה קשה ביותר שחשים בה תחושות גופניות ובוודאי הדבר משפיע גם מבחינה נפשית, לכן את הקושי הרב ביותר חווים בתקופה הראשונה, זאת עד שהגוף והנפש מתרגלים.
גם להחליט שבתקופה מסויימת בוחרים שלא להתמודד זו החלטה חשובה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)