מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תגובה
חיים05/02/2011תודה רבה על התשובה.שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מתמשךחיים31/01/2011
אני בן 19 אמא שלי נפטרה לפני כעשר שנים ואבא שלי מאובחן כיום כחולה נפש לאחר שנות התעללות ארוכות באימי ובנו הילדים,כיום אין לנו כלל קשר עם האבא,אני בדיכאון מטורף מהמצב הזה מרגיש בודד בלי שום בסיס ומקום להניח בו את הרגל,בית חם ואוהב כמו כל החברים לידי,תמיד נשען על טובות מאחרים,בקיצור קשה קשה גם בלימודים לא ממש הולך לי והצוות החינוכי לא מבין אותי (ישיבת הסדר,עוד לא שירות צבאי,אין לי בכלל חשק לשרת)בודד בעולם בלי מישהו קרוב שיוכל לחבק אותי בית טבעי שאוכל לשהות שם כמובן מאיליו כסף ליום יום,ובכלל כל הטראומה הזאת משנים ארוכות של התעללות פיזית ונפשית חמורה מאוד,הפסקתי לנהל סדר יום כי אני לא מסוגל להתחייב למשהו אפילו לא לשעת קימה ובעצם כי גם אין לי למה לקום כל היום או יושן או משוטט באינטרנט או קורא קצת עיתונים,מדוכא לדמעות מהמצב,כולה בן 19 ומסתובב כמו פרח תלוש נבול בלי שום מקום ומקור תמיכה וכמו שאמרתי אפילו להפך חוסר הבנה והתחשבות במקביל לטראומות שנותרו בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מתמשך - תגובה
ליאת שורץ02/02/2011חיים שלום,
אתה מתאר סבל נפשי מתמשך לאורך שנות ילדותך והתבגרותך ללא מקורות תמיכה משמעותיים.כדי שיהיו לך משאבים להשקיע בלימודיך ובהמשך בשירות הצבאי אתה באמת זקוק לעוגן בתוכך, ל"בית פנימי" שממנו תשאב כוחות. לא ברור מדבריך האם הייתה מסגרת שהיוותה משענת לאחר מות אימך.
נראה שאתה זקוק למקום טיפולי בו תוכל לקבל תמיכה, תוכל להבין את המשבר הנוכחי וכן לשאול שאלות לגבי עתידך. בטיפול תוכל מחדש להתחבר לרצונות שלך וכן להבין באופן ברור יותר מה אתה מסוגל כרגע ומה לא.
אני מניחה כי בישיבת הסדר יש גורם טיפולי, והיה ולא אתה צריך לפנות לתחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות הקרובה ביותר למקום מגוריך. אתה יכול להעזר ברופא המשפחה לצורך הפנייה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
חיים02/02/2011מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חיים02/02/2011לא ראיתי מקודם את התשובה רק את השם שלך,תודה על התשובה.אין פיתרון חוץ מלפנות לטיפול,סוג של פיתרון מחשבתי? לא הבנתי איך זה עונה על הבדידות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ליאת שורץ05/02/2011חיים שלום
בוודאי חשיבה חיובית מסייעת במצבים של דיכאון, אני מעריכה שבתקופות בהם הרגשת טוב יותר ועם יותר כוחות התמודדות עשית שימוש בכך אפילו שלא ממש היית מודע לכך.
בהתחשב בקשיים אותם חווית במהלך חייך כנראה שיש בך כוחות התמודדות עם זאת נראה שגם בחשיבה חיובית יש מקום ללמוד איך לעשות בכך שימוש.
אני מבינה את השאלה על הבדידות, טיפול הוא לא פתרון לבדידות אבל הוא כן מאפשר לחשוב על פתרונות בתוך המציאות לבדידות שאתה חש עם עוד אדם שיש לו היכרות עמוקה איתך ועם צרכיך וכן מסייע בהבנה של סיפור חייך ובמציאת הכוחות הפנימיים שיאפשרו התמודדות טובה יותר עם הבדידות.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)