מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא יודעת מה יש לי .רעות11/02/2011
אני קרובה לגיל 17.
לפני כשלוש שנים אחותי הייתה באנורקסיה ואפילו התאשפזה כשהגיע למשקל של 32 קילו .הרגשתי בודדה כי כל תשומת הלב הופנתה אלייה .אני הייתי כזאת הר אדם ששקל 90 קילו .[היום אני 90 קילו פחות ]והיא הייתי דקיקה ורזה כזאת .מאז התחילה אצלי התנהגות חריגה ,הייתי מתחצפת למורים ,הייתי מעריצה את משפחת אלפרון ,ומסכנת את עצמי אפילו ,הייתי חותכת את עצמי .הייתה תקופה שכל זה עבר ואיזה שנה חזרתי למוטב ,ואז עברתי הטרדה מינית הייתי רק בת 14.7..!!!ואז התחלתי לרדוף אחרי גברים שהיו יכולים להיות אבא שלי .פשוט הייתי כנכסת איתם למערכות יחסים .
ועכשיו הכל עבר שחכתי את כל מה שהיה ,כאילו לא שכחתי ,אבל אני משאירה את זה כרגע בסמוך למודע .
שנה שערבה התחלתי ללמוד בתיכון ,חדש בלי אפאחד שאני מכירה [הלכתי לתיכון שלא במקום מגוריי]והתחברתי די מהר שם לכולם ועשיתי כמו שאומרים מהפך בהתנהגות שלי .מפסח שנה שעברה הכנסתי את עצמי לדיאטת כסאח ,וירדתי מאז איזה 15 קילו .הבית ספר מפרש את זה כהפרעות אכילה כי מי שאוכל 250 קל' ליום זה הפרעה לפני שבוע וחצי חתכתי את עצמי בעמה הימנית .השבוע רשמתי ממש אותייות
"stop eat cow"...הבית ספר כמובן ראה את זה והם נכנסו להיסטריה הפסיכולוג בבית ספר אמר לי "אני מאוד אוהב את השיחות אותך אבל בתור פסיכולוג אין לי את הכלים להתמודד עם נערה כמוך "מה שהוא לא היה אומר בעבר.הם עשו ישיבה עליי בביה"ס [יועצצות ,מחנכת ,פסיכולוג,עובדת סוציאלית ]והחליטו שהם רוצים להפנות אותי לטיפול רציני וארוך טווח .אני לא יודעת מה עובר עליי ,יש לי חלומות ,יש לי סיוטים ,יש לי בעיות בשינה ,בא לי למות ,אבל גם לחיות ,אני מפחדת מההשלכות שהיו לאחר המוות .אין לי את האומץ לקום יום אחד ושפוט לעשות את זה ,למרות שהמון פעמים תכננתי ,ולבסוף קיבלתי רגליים קרות .אני חושבת שאני מתחרפנת .אני חושבת שיהיה הכי בטוח לעצמי פשוט לסגור את עצמי במחלקה סגורה לתקופה .ושוב אני מפחדת מההשלכות של זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודעת מה יש לי . - תגובה
קרן בן הגיא11/02/2011הי רעות,
את מתארת שלוש שנים מאוד קשות שעברו עליך מאז שאחותך חלתה באנורקסיה. כמו שאת כותבת היית מאוד בודדה ונשמע שניסית בכל מיני דרכים לגרום לסביבה לראות שאת לבד, שאת זקוקה שיקשיבו לך, שיראו אותך.
את מספרת על אירועים קשים שעברו עליך ולא ברור אם יכולת לדבר ולספר עליהם למישהו. למשל על ההטרדה המינית או דברים אחרים שאולי לא סיפרת כאן. נדמה לי שאולי את מעדיפה לשכוח ולא לדעת על האירועים האלה שקרו. והם מצטברים להם בתוכך בפנים וגורמים לחלומות רעים, ולהרגשה שאת משתגעת או רוצה למות. מהניסיון שלי, דווקא כאשר מספרים ומדברים עם איש מקצוע על הפחדים, הקשיים והרצונות ואפילו על הסודות הכי איומים, זה יכול לייצר הקלה ושקט מבפנים.
לא סיפרת איפה ההורים שלך היום? האם הם רואים את מה שאת עוברת? האם אפשר לספר להם ולקבל את תמיכתם? האם מאחותך? או מחברה טובה?
ממה שתיארת הצוות בבית הספר רואה שקשה לך ואפילו כינסו ישיבה כדי לברר כיצד ניתן לעזור לך – אני ממליצה לך לשתף אותם בגורם המרכזי לסיבת הסבל שלך, מה כואב לך בפנים?
אם עולים בך רצונות למות, כמו שכתבת, חשוב שלא תשארי לבדך עם תחושות אלו! ממה שאני קוראת את נערה עם כוחות שכבר הצליחה להתמודד עם קושי אחד הוא שניים בחיים, אני בטוחה שתוכלי ביחד עם עזרה מתאימה להתמודד גם עם המשבר הזה. להתמודד ולנסות סוגים שונים של פתרונות למצוקתך.
את מוזמנת להגיב פה ונמשיך לחשוב יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב .
רעות11/02/2011אני דווקא כן סיפרתי ודיברתי על ההטרדה מינית אבל שנה אחרי בערך .
וכן היו דברים אחרים שעד היום לא סיפרתי אותם למישהו שבאמת יכול לעזור אלה רק לחברה שגם בכלל לא הבינה .
ההורים שלי זה סיפור ארוך,אבא שלי אני בכלל לא בקשר טוב איתי ,כאילו ההורים שלא לא גרושים אבל הם לא חיים ביחד .הוא בלילות אצל אמא שלו .אני פשוט לא סובלת את הבנאדם הזה וגם בבית ספר יודעים שאם הם צריכים משהו זה רק לפנות לאמא שלי .אמא שלי אישה חולת כליות עם 100 %נחות ,ורוב הזמן בבית .למשל אתמול הפסיכולוג של הבית ספר דיבר איתה בקשר שאני צריכה ללכת לטיפול ארוך טווח כי אני בסיכון ,ובמקום לתמוך ולעודד אותי היא פשוט אמרה "יש לי מספיק את הצרות שלי על הראש ,אני לא צריכה לרוץ לריצות שלך עכשיו .""אחותי אומנם גדולה ממני בשנה ,אבל היא מתנהגת כמו ילדה בת שמונה .וגם אני לא מרגישה מספיק טוב איתה כדי להגיד לה מה עובר אליי .יש לי חברה שהיא נפש תאומה שלי שיודעת רק טיפה מהדברים והיא תומכת ,מבינה ,וכועסת שצריך .היא הנחמה שלי .זאת בידיוק הבעיה ,אני זוכרת שהתחלתי עם כל המצבי רוח האלה עוד מכיתה ה' אני חושבת ,ופשוט אפעם לא סיפרתי למישהו ,תמיד שמרתי ללב ,ויש כ"כ הרבה ,אבל את הסיבה העיקרת ללמה רע לי אני עדיין בעצמי לא יודעת .יכול להיות שעברתי דברים בילתודי ,שנכנסו לתת מודע שלי .אין לי מושג .אני בעצמי מתה לעזור לעצמי ולא יודעת איך .
תודה לך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב . - תגובה
קרן בן הגיא11/02/2011תודה ששיתפת אותי. אני חושבת שטיפול ארוך יכול להיות פתרון טוב שבו תוכלי לשתף בכל הדברים האלה שתמיד שמרת בלב, וגם להכיר אדם מבוגר שיקשיב לך בסבלנות, שידאג לך ולטובתך, ושתוכלי ללמוד לסמוך ולבטוח בו או בה (כמובן). אם תצטרכי עזרה נוספת, אני כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
רעות11/02/2011איזה טיפול בידיוק ?
הטיפול היחידי שהם שלחו אותו זה למרכז להפרעות אכילה בבית חולים רמבם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)