מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההורים שלי שונאים אותישרון20/02/2011
תמיד אמא שלי אומרת לי לקחת את אח שלי מהגן ואז אני שומרת עליו ולא יוצאת מהבית עד הערב..
אחותי שונאת אותי היא אמרה שעם אני לא יעוף מהבית אז היא תלך ולא תחזור יותר היא לא רוצה לראות אותי תמיד היא מרביצה לי ומכה אותי קשה לי נורא עם המצב הזה..
אחותי כבר כמה פעם החודש הזה חנקה אותי ואמרה לי שהיא רוצה להרוג אותי שככה יהיה לה יותר שקט ממני..
אתמול גם רבתי איתה היא עוד פעם חנקה אותי ואמרה את אותו משפט שאני שומעת כבר כמה פעמים אני יהרוג אותך.. צעקתי לאבא שלי צעקתי לו שיבוא לעזור לי היא נתנה לי הרבה אגרופים בלב ובבטן רק בשביל שאני ישתוק אבל המשכתי ואז אבא שלי עלה למעלה בעצבים והכה את שתינו.
אבא שלי ואמא שלי חושבים שמכות זה פתרון לכל הבעיות איתנו אבל זה לא נכון..
אמא שלי תמיד אומרת לי שאני אשמה בכל הצרות שלה !
אבא שלי לפעמים אפילו קורא לאחותי שמנה ופרה והיא ניפגעת מזה ממש..
ההורים שלי עומדים להתגרש ועם כל זה שאני לא כ'כ רוצה להישאר בבית הזה אני הכי לא רוצה שהם יתגרשו, זה קשה לי מאוד כל המצב הזה כואב לי כל כך ואני לא יודעת מי יכול לעזור לי, סיפרתי את זה לחברתי הטובה והיא אמרה שהיא לא יכולה לעשות עם זה דבר !
בבקשה תעזרו לי, שרון : (* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים שלי שונאים אותי - תגובה
שי ציון22/02/2011שרון שלום, צר לי על המצב הקשה בביתך, שמהתיאור שלך נדמה כי היחסים בתוכו נצבעים באלימות וחוסר פנאי רגשי האחד לשני. אפשר ממש להרגיש את חוסר האונים בו את נמצאת בין אחות והורים מכים לבין חשש שאם ההורים יתגרשו ייתכן והמצב אף יהיה גרוע יותר. אני מתרשם מיכולתך, בתוך כל המצוקה בה את נמצאת, לחוש צער על הסביבה ונדמה שזה מראה על צד רגיש ואוהב אצלך.
המצב הנפשי שלך קשור לדברים שמתרחשים במשפחה ואין לך שליטה עליהם ולכן חשוב שתמצאי דמות בוגרת, מחוץ לבית, איתה תוכלי לשוחח ולקבל תמיכה, שכן בתוך הבית כיום אין באפשרותך לקבל את התמיכה לה את זקוקה. לעיתים במצבים אלו יועצת בית ספר או עוסית ברווחה יכולים למצוא לך מסגרת מחוץ לבית בה יתאפשר לבלות מספר שעות שיאפשרו לך מעט רגיעה. במילים אחרות, שוחחי בהקדם עם דמות בוגרת-טיפולית: יועצת, מורה עובד רווחה.
מעבר לכך, את לא גורם לצרות של הורייך או של אחותך אלא האדם הקרוב ביותר, שבשל המצוקה בה הם נמצאים, אפשר להפיל עליו את האשם על המצב הקשה בחייהם. הרבה פעמים כך מתנהגים אנשים שנמצאים במצוקה.
אני מבין לליבך בקשר לגירושי הורייך. יחד עם זה, לעיתים דווקא אחרי גירושים נוצרת רגיעה בבית ויש הזדמנות לשקם את היחסים שנפגעו ואפילו לחזור ולחוש את הרגשות הנעימים שקיימים בין בני משפחה ונדמה כאילו נשכחו בתוך הבית.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)