מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר עם האמאעדי23/02/2011
אז ככה, אני בי'ב ממש עוד שנייה בת 18 וכל הדברים האלו (עבודה,צבא..)
אני עברתי לא מעט דברים בילדות שלי וגם כשהייתי נערה..הדבר הבסיסי ביותר,שבעייני הוא פשוט השורש הוא ההתעללות של אמא שלי...
קרוב לגיל 15 אני בחרתי לצאת מהבית, וזמן קצר לאחר מכן ניתקתי את הקשר איתה...
עכשיו,מבחינתי,היא ממש אבל ממש לא אמא, במיוחד לא שלי.. לדעתי,אם היינו צריכים רשיון כדי להיקרא הורה,או בכלל בן אדם,אני לא בטוחה שהיא הייתה מקבלת..
עברו כמה שנים מאז ואני לגמרי רואה את החיים שלי בלעדיה,שלא לדבר על זה שאני עזבתי את הבית כדי לגור עם אישה שכיום היא אמא שלי,וגם אז..היא גידלה אותי, טיפלה בי וגרמה לי להיות האדם שאני היום..היא א-מ-א.ותכלס,אם זה היה תלוי ב"אמא" שלי, עם כמה שזה כואב להגיד היה קורה אחד מהשנים:או שהייתי כרגע בבית משוגעים או סיקס פיט אנדר..
פשוט המון פעמים אני מוצאת את עצמי מתקשה להסביר לאנשים חיצוניים את המצב.. ואפילו לפני כמה ימים בת דודה שלי,הבת של אחותה של...(טוב, זה דיי ברור..) אמרה לי שהיא בכלל לא מבינה אותי,שאני לא בקשר עם "אמא" שלי..
העמדה שלי דיי ברורה,אני לא רואה שום מניע להיות בקשר עם אדם הרסני ונוראי כזה, לבסס קשר כזה על קשר דם זה פשוט צביעותי בעיניי..
לאישה הזאת אין מקום בחיים שלי,לא עכשיו וגם לא בעוד מאה שנה,זה ממש לא משנה כמה זמן אני אחשוב על זה או שהיא תואיל בטובה לתת לי לחשוב..
אני לא אמשיך לחפור, אני פשוט רציתי תשובה ממקור לא סובייקטיבי- האם זה נורמאלי? אני יודעת שהמצב לא נורמלי,אבל האם התגובה שלי והבחירות שלי נורמליות או היו הגיוניות בהתאם למצב הקיים? כי משום מה, יוצא לפעמים שאני נתפסת כלא בסדר..והתשובות שאני יכולה לקבל מהאנשים מסביב מתחלקות לשני הצדדים הקיצוניים..
אני לא רואה את זה ככל כך לא בסדר, אבל מעניין אותי לדעת מה אדם מבחוץ לגמרי באמת חושב,למרות שהידיעות שלו לגבי זה שטחיות..
אז מה אתם חושבים על זה?מה אתם חושבים עליי כבנאדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם האמא - תגובה
קרן בן הגיא24/02/2011הי עדי,
את שואלת שאלה מאוד גדולה ("מה אתם חושבים עלי כבן אדם?"), ואני שומעת דרך השאלה שלך את הצורך והרצון שמישהו יראה ויקשיב לקושי שהתמודדת איתו כילדה וכנערה מול אמא, שמישהו יבין שההחלטה לעזוב את הבית בגיל 15 ולנתק קשר עם אמא היא החלטה שקשה מאוד לקבל, ושאם מקבלים כזו החלטה זה כרוך בסבל גדול מאוד.
ישנם הרבה פרטים בסיפורך שעוררו בי שאלות - את כותבת על ההתעללות של אמא שלך, ועל כך שעברת הרבה דברים בילדות, אך את לא מפרטת ולא כותבת מה היו הדברים שקרו לך.
האם יש לך בני משפחה נוספים כמו אח או אחות או אבא שאת נמצאת איתם בקשר? מי זו האשה שהפכה להיות האמא החלופית שלך?
שמחתי לקרוא שמצאת לך דמות שיכולה היתה לתת לך תמיכה, בית, מסגרת וכיוון בגיל כל כך סוער, אולי כמו שאמא היתה אמורה להיות עבורך. בשנים האלה של גילאי 15-18 וגם בהמשך, כשנערות הופכות לנשים צעירות קורים הרבה שינויים בגוף וגם בנפש, ישנו מאבק לקראת עצמאות אבל גם רצון להיות עוד קצת ילדים שיכולים להישען על הוריהם ולנוח. אני סקרנית לשמוע אם את חשה שמשהו מאלה התאפשר לך במסגרת החלופית שמצאת.
אני מבינה מסיפורך שניתקת לחלוטין קשר עם אמך, האם למרות הכעס הגדול עליה, זה חסר לך באיזשהו אופן? יכול להיות שרק כאשר תהפכי את בעצמך להורה, לאם, יתעורר בך הרצון לברר איתה כל מיני דברים מהעבר.
אך כרגע, את מרגישה שקשר איתה יהיה עבורך הרסני, בלתי אפשרי ומאיים, ולכן אין ספק שאת בוחרת את הבחירה שנכונה ביותר עבורך. אני חושבת שהיו לך הרבה כוחות לשמור על עצמך וכמו שאת מתארת כמעט להציל את עצמך משיגעון או מגרוע מכך, וכדאי שתמשיכי להשתמש בהם בעתיד.
חזקי ואימצי. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ספיר27/02/2011עשית את הדבר הנכון..לכי אחרי הלב
יישר כוח!תיהיי חזקה
מי שחי בעבר מפספס את העתיד,לכי עם הראש קדימה ותעשי רק מה שאת אוהבת..רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעדי
ע27/02/2011עדי,
אני חושבת שאת בנאדם מדהים, ואת כל כך חזקה..
אני בת 14 ואני מאוד מזדהה איתך, יש לי בעיה עם אבא שלי, אני חושבת שהוא בנאדם רע ואני שונאת אותו על כל מה שהוא עשה לי, אני ניתקתי איתו את הקשר, הוא עזב את הבית ולא דיברנו בערך 3 חודשים למרות שהוא ניסה לדבר איתי וביקש סליחה אבל לא סלחתי לו.
אחרי שלושה חודשים הוא חזר הביתה וקיבלתי את זה נורא קשה ואני עזבתי את הבית, הסתובבתי שבוע מחוץ לבית, עד שהחלטתי לחזור בגלל שלא רציתי להיות כמוהו, לברוח מהבעיות, למרות כל הקושי התמודדתי, ועכשיו אני חיה איתו כי אין לי ברירה אחרת,ואני סובלת איתו, שאני מנסה לספר לאנשים אחרים הם לא מבינים אותי ואומרים לי שהוא א\בא שלי ושאני צריכה ליסלוח לו, אבל אף אחד בחיים לא מבין את הסבל שעברתי.
בקיצור עדי, אני חושבת שאת חזקה ואת מדהימה ואני באמת מעריצה אותך על כך שעזבת את הבית, ועל איך שאת מיתמודדת, אני חושבת שאת לא צריכה להקשיב יותר מידי לאנשים שלא עברו מה שאת חוית כי הם לא יודעים,פשוט תלכי אחרי הלב שלך ותעשי מה שאת מרגישה לנכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)