צריכה לעזור לאחי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה לעזור לאחי...
    מישהי
    23/02/2011

אחי התאום ואני לא מדברים כבר יומיים..(אנו בני 14 וחצי)
    יותר נכון,אני לא מדברת איתו יומיים..
    אז אספר עליו קצת:
    הוא גבוה,תלמיד ממש ממש ממש טוב (ממוצע 95 בתעודה!) ,מנגן בגיטרה חשמלית!..
    נשמע טוב עד לכאן נכון?
    אז זהו שזה ממש לא טוב.... מבחינה חברתית אחי מעדיף לבלות מול המחשב בארבע קירות מאשר להיות איתנו-המשפחה שלו,או עם חברים..
    ואני עוזבת את עניין החברים כי אני לא רוצה להתערב לו בזה..
    אבל נמאס לי מזה!!
    כל בוקר שהוא קם (אחרי שמכריחים אותו לקום...) הוא מתלבש בשכיבה והולך למקלחת כמו מומיה!
    הוא בקושי מדבר בבוקר..
    שההורים מגיעים מהעבודה הוא אפילו לא יוצא להגיד להם שלום!!!
    ושמתי לב ש*בכל פעם* שאנחנו יוצאים למקומות עם משפחה,או שיש לו הזדמנות לצאת עם חברים הוא מתרץ שכואב לו משהו..
    אבל שהוא יושב במחשב באופן פלא לא כואב לו כלום!
    נורא קשה לו להתבטא,גם שאני צריכה עזרה בשיעורים נורא קשה לו להסביר לי.....

והבעיה הכי הכי גדולה -שהוא לא מודע לבעיות שלו!!!
    אם אני אגיד לו שהוא לא יוצא מהחדר והוא צריך לצאת (ואמרתי לו) הוא יגיד לי "טוב... אז אני אצא.....מחר (ולא יוצא)" או מבט מזלזל של "אני לא כזה.."

לכן אני לא מדברת איתו!! אני רוצה שהוא יבוא אליי ושהוא יבקש לעשות איתי שיחה בעוד שהוא מודע למה שהוא עשה..
    ביינתים הוא רק עושה את המצב גרוע יותר..(מציק לי כי הוא יודע שאני לא מגיבה .. ומוציא אותי מדעתי)
    וההורים? ההורים תמיד "מאיימים" לסגור לו את המחשב, מה שהם לא עושים..

אני לא יודעת מה לעשות!! עזרו לי בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה לעזור לאחי...

הוספת תגובה

• צריכה לעזור לאחי... - תגובה

שי ציון
    26/02/2011

הי, מתיאורך נראה שבינך לבין אחיך התאום יש שוני באופי שלעיתים יוצר מתחים, זאת על אף הדמיון שבוודאי גם הוא קיים. בין תאומים לעתים יש נטייה לבלבל ואולי גם אני מעט מבולבל, שכן בצד בעיותיו של אחיך, אתייחס לצד שלך בתוך הקשר עם אחיך. נדמה שבתוך הקשר ביניכם לעתים את מעוניינת לחוש יותר קירבה ו"זמן איכות" בעוד אחיך התאום לא תמיד חולק איתך רצון זה (בזמן האחרון) ובהתייחסותו אלייך לפעמים עשוי לתת את התחושה כי אינו מעוניין בקרבתך (או בקירבת ההורים) ובכך יוצר תחושה הדומה לזו של דחייה. לא קל להיות ליד אדם הנותן תחושה שאינו מעוניין בקרבתך, שכן יש בכך לעורר רגשות של עלבון, צער וגם כעס עד כדי רצון לנתק את הקשר (כפי שעשית). במילים אחרות, נדמה שלא רק לאחיך קשה איתך אלא גם לך עם אחיך. חשוב לציין כי שניכם בעיצומו של גיל ההתבגרות, זמן בו מתרחשים שינויים ורצון לחדד את הייחודיות של כל אחד מכם.
    ברור, שאת רוצה לסייע לאחיך לנוכח התנהגות, שאת רואה, כקשיים עימם הוא מתמודד, אך יש לזכור שאם הוא לא רואה דברים אלו באותו אופן כמוך אין הוא ירצה לשנות את דרכו. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו