החיים במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החיים במשפחה
    אן
    02/03/2011

אני בת 18 לפני גיוס ואני גרה עם אמא שלי 2 אחיי אחותי דודה שלי ו2 בני דודים שלי.
    ההורים שלי פרודים וכשהם נפגשים הם רבים על כסף ועל הגט, אני יודעת שיש לנו בעיות כלכליות ומנסה לעזור, אמא שלי לפעמים נשארת עד השעות הקטנות של הלילה בשביל השעות הנוסופות ובגלל זה אני משתדלת לסדר את הבית, לכבס, לבשל ולהפריד במריבות בין האחים שלי ובן הדוד שלי, אני תמיד עושה משהו בשביל לנסות לעזור לאמא שלי שהיא תוכל לנוח כשהיא חוזרת הביתה, אבל לא משנה מה אני עושה אני אפעם לא מרגישה שאני עושה מספיק..אם אני מפרידה בריבים אני זאת שחוטפת צעקות וקללות ואני לא מבינה למה אני תמיד צריכה לסבול כשאני מנסה כלכך קשה להיות טובה..בגלל שאני הבכורה אני מנסה להיות הכי אמהית שאני יכולה ולעזור לכולם אבל זה קשה לי אני מרגישה שאני לא עושה דבר בשבילי,כל פעם שאני רואה חברים של האחים באים לבקר אני מסתכלת בקנאה וחושבת לעצמי שעבר הזמן שלי ולי בחיים זה לא יהיה. בחופש הגדול איבדתי חבר לכיתה שהכרתי 10 שנים וחיבבתי מאוד, זה השפיע עליי מאוד ואני כל הזמן חושבת שאני לא רוצה להמשיך לחיות בסבל הזה של לנסות להיות טובה ואז לחטוף את כל הזבל בפנים והחבר שכלכך אהב את החיים לא זוכה לחיות, זה כלכך לא הוגן וכל הזמן אני חושבת על מה היה אם זה היה ההפך..אני הייתי רוצה להיות זאת שתלך והוא ישאר כי לו זה מגיע יותר ממני. אני כלכך עייפה ומותשת מהחיים האלה של להיות האחראית כבר בגיל צעיר ולחשוב על כלכך הרבה דברים במקום להיות נערה רגילה וכל פעם שאני עושה משהו טוב ואז מתישהו במשך היום חוטפת צעקות וקללות מאחים שלי על כמה שאני טיפשה ושמנה אני לא מבינה למה אני טורחת ולמה זה מגיע לי..אני משתדלת שלא לקלל וכשהם מקללים אותי למרות שאני לא מחזירה זה פשוט קורע אותי מבפנים ואני נשברת ומנסה להיראות חזקה ואפילו לצעוק ולתת כמה סטירות אבל אני אפעם לא מרגישה שלמה עם עצמי. אני רוצה להעלם מהעולם הזה כבר ואני רק מחכה שזה יקרה כי אני יודעת שאני לא יעז לעשות את זה בעצמי, לללכת מהחיים, בלי לפגוע במשפחה שלי. אני רוצה למות אבל בלי לפגוע במשפחה שנפגעה מספיק. אני מרגישה שכל יום שאני ממשיכה לחיות אני רק סובלת ושאפחד לא באמת מתעניין בי או במה שאני עושה אלא בתועלת שאני מפיקה מלעזור בבית ולהיות כל הזמן בבית ואז אני ה'מזכירה' שאמורה לדעת איפה כל אחד. אני שונאת את זה, שונאת את החיים שלי ולא יודעת מה לעשות יותר, בכל יום שעובר אני רק רוצה לבכות וכשאני בחברה אני שמה מסכה שלא ידאגו לי, למרות שהייתי כלכך רוצה שמי שאמור להכיר אותי יראה שמשהו לא בסדר גם מעבר למסיכה אבל זה לא קורה כאילו אני שקופה אפחד לא מתייחס..אני כל הזמן בבית ואני כלכך משעממת אני צריכה לחשוב על מה לדבר עם אנשים כי אני כבר ריקה מסיפורים ואני אפילו התחלתי לגמגם בשנתיים האחרונות וזה משגע אותי כי אני מרגישה כמו מפגרת כשאני מדברת ככה,אני לא יודעת מה לעשות ונגמרו לי כבר כל הכוחות, אני מרגישה שונה בלי שמחת חיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החיים במשפחה

הוספת תגובה

• החיים במשפחה - תגובה

קרן בן הגיא
    03/03/2011

הי אן,
    נראה שאת נערה-אשה מאוד אחראית, מסורה ורצינית, שמצליחה למלא את כל משימות הבית וגם לטפל באחים שלך. אני בטוחה שגם אם אימך אינה מראה את זה, היא חשה הכרת תודה והערכה כלפייך בשל כל העזרה שאת מעניקה לה. יחד עם זאת, את אומרת ובצדק, שזהו משא כבד מדיי לנערה בגילך וכדי למלא את כל המוטל עליך נאלצת לוותר על חלקים גדולים ממי שאת. זו הקרבה מאוד גדולה לעשות, גם בשביל אמא וגם בשביל משפחה במצב כלכלי כמו שאת מתארת.
    אני רוצה להציע לך לחזור ולחפש את מי שאת לפני שוויתרת על עצמך והענקת את כולך למשימות המשפחה. למה אני מתכוונת? – למשל, אלו תחביבים יש לך או היו לך או שחלמת עליהם? האם יש חבר או חברה שהיית רוצה להיפגש איתם או לחדש איתם את הקשר? האם יש ספר שמעניין אותך לקרוא? סרט?
    אני בטוחה שאם תתאמצי ותחפשי את החלקים האלה שלך, שהם רק שלך, תוכלי לחזור לאהוב את החיים שלך, את עצמך, את מי שאת. תחזרי להתעניין ולהסתקרן במה שקורה בחוץ ותשובי להיות אדם מעניין שרוצים בקירבתו ומתעניינים בו.
    אני לא מציעה לוותר לגמרי על העזרה החשובה שאת נותנת למשפחתך, ואני גם מאמינה שלא תרצי לוותר לגמרי על המקום האמהי שרכשת לעצמך (לטעמי בטרם עת), אך אני כן חושבת שאת זאת שתצטרכי להחליט מתי מספיק. לא מספיק לאחרים (לאמא, לדודה, לאחים..), אלא מתי מספיק לך! – מתי את עייפה, רוצה לעשות משהו בשביל עצמך, לא מתחשק לך (גם מותר), לא מסכימה לקבל אלימות מכל סוג שהוא מאחייך.
    הגיוס לצבא הוא הזדמנות נפלאה לעשות שינוי בתפקיד שניתן לך ושלקחת לעצמך, ולנסות משהו חדש ואחר.
    בהצלחה בהתמודדות הלא פשוטה עם השינוי. אשמח לשמוע עוד אם תרצי בכך.
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו