מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רבה עם ההורים כל הזמןאנונימית11/03/2011
אני בת 14 וכל הזמן אני רבה עם ההורים על עייני כסף וסידור החדר וניקיון ואז אני בוכה. אני ממש מפחדת ממהם כי אני לא רוצה שהם ירביצו לי (זה עד עכשיו לא קרה) אז אני לא מתנגדת להם ושואלת אותם לפני שאני מוציאה כסף ועוד הרבה דברים..לי לאמא שלי יש קשר יותר טוב משלי ושל אאבא שלי אני יכולה לספר לאמא שלי הרבבה מה שאני לא יכולה לספפר לאבבא כי כשאני מספרת לו דברים הוא ישר אומר דברים כמו היא חברה מטומטמת וצבועה והיא לא יפע תיהי ילדה בוגרת ואל תחפרי לי ותפיקי לבזבז כסף ותפסיקי לנסות לתקן תעולם אני קח לך מלא דברים ואני ישלח אותך לפנימייה וכל מיני..היום לראשונה רבתי עם אמא שלי וגעתי למסקנה שנמאס לי לפחד מהם הם אפפעם לא הרביצו לי והיום זה קרה רבנו ורבנו ואז אמא שלי ממש היחרפנה והרביצי לי בנסיון לגרור אותי לחדר אני לא יודעת מה לעשות אני פגועה ונמאס לי ממצב הזה הם חושבים שמותר לההורים הכל ולילדים כלום נסיתי כבר לעזוב תבית אבל לא הצלחתי גם היום ניסיתי והיא הרביצה לי עוד פעם וכשסיפרתי לאבא שלי הוא אמר טוב מאוד והתחיל לקלל אותי כמו תמיד משהו יכול לעזור לי אני במצוקה ואני מפחדת שהם יפגעו לי בדברים שהכי חשובים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבה עם ההורים כל הזמן - תגובה
קרן בן הגיא14/03/2011שלום אנונימית,
אני שומעת מדברייך את המצוקה שאת מצויה בה. את מתארת קושי מאוד גדול שאת חווה מול הורייך. כמו הרבה נערות מתבגרות את נמצאת בקונפליקט – מצד אחד רוצה להיות גדולה, אחראית, עצמאית ומצד שני רוצה את התמיכה והליווי של ההורים, להתייעץ איתם ולקבל את עזרתם. זוהי תקופה שגם את וגם הורייך לומדים מחדש את החוקים, איך להתנהל בתוך המציאות החדשה. מתוך הסיפור שלך אני מבינה שהגעתם לדרך ללא מוצא – את מפחדת לריב עם ההורים, שירביצו לך, שיקללו אותך, שיקחו דברים שחשובים לך.. וההורים כנראה גם הם חסרי אונים ולא יודעים איך לעזור לך בהתלבטויות שלך. כוונתם היא לחנך אותך ולשמור עליך, אך במקום לחפש דרכים חדשות ויצירתיות, הם בוחרים בקללות ובאלימות.
אני רוצה להציע לך לשתף את יועצת בית הספר או את אחת המורות שאת מעריכה ומחבבת או עובדת סוציאלית לנערות מהרווחה (כשיחזרו מהשביתה). יכול להיות ששיחה משותפת בין הורייך לגורם מקצועי, תוכל לעזור. בשיחה כזו יכול איש מקצוע מיומן לעזור להורייך ללמוד ולכבד את הצרכים שלך כמתבגרת, ולעזור לכל החלקים של המשפחה לנהל דיאלוג במילים ולא באלימות!
שיהיה בהצלחה! אשמח לשמוע עוד אם תהיי מעוניינת. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)