מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצוקהאני..27/03/2011
שלום , אני משתפת אתכם במשהו כואב שמציק לי כל שנה מחדש.
אני בת 15ו חצי בערך ויש לי אח שגדול ממני בשנה.
שהיינו קטנים תמיד הסתדרנו , לפי התמונות רואים שהיינו אחים מדהימים אחד לשני, כמה חיבוקים , כמה חיוכים, כמה הערכה.
אבל זה השתנה..זה ידוע שבנים מציקים לבנות אז אוקי כשהייתי בת 5 ומעלה עד 10...אני זוכרת כמה הוא הציק לי ..אבל מאז זה נהיה ממש לא טוב..
ועל מה אני מדברת? אין לנו בכלל אותו אוופי , בניגוד אלי שאני מעריכה את עצמי מאמינה בעצמי ובכוחות שלי ,הוא לא, הוא ביקורתי , כל כך כל כך..
ובדרך כלל הוא בפנימיה .. אז זה לא כזה מפריע לי לראות אותו שישי שבת.. אבל כשזה מגיע לחופשות ארוכות כמו פסח זה משתנה לגמרי.. אני לא יכולה לסבול אותו.
פעם שהוא היה מבקר אותי היתתי נפגעת , היום אני בכלל לא שמה על מה שהוא ואמר לי.. אני בתור אחותו"הקטנה" זוכה רק לביקורות וביקורות ,במקום פירגונים מאח גדול,זה לא פוגע בי כי אני מספיק חזקה ב"ה כדי לא לשים על החירטוטים שלו, וזה ביקורת על כל דבר,מהקטן ביותר לענק ביותר.. איזה עצוב זה שככה הוא יצא.. הרי אנחנו ממש לא משפחה כזאת..בקיצור עכשיו בתק' של פסח אני ממש נהיית חולה מלחשוב על זה שאני אהיה איתו כלה פסח.. שנה שעברה.. היה לי כלכך רע איתו , כמה? כמה בנאדם יכול להסתכל רק על השלילי? וכשחזרתי לשגרה מהחופשה,הרגשתי שהאופי שלו נדבק בי, הרגשתי בדיוק כמוהו אין לי מושג למה, חוצ מזה בזמן הזה אני נוטה לחשוב שטויות , ושאם הוא כזה אז גמאני, וזה תורשתי וכו וכו...אח"כ זה עובר,אני פונה אליכם, לכוולם.. תעזרולי , איןליכח למלחמההזותי שוב.. אני רוצה למנוע אותהמלכתחילה..ושתדעו שבשביללהתמודדעם אחכזהצריך הרבה כוחות נפש וזהלא כל כך פשוט..
תודה אנשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה - תגובה
שי ציון02/04/2011נוגע ללב התיאור שלך את ההרגשה שדבריו של אחיך נשארים בתוכך והופכים אותך לדומה לו. אני מאמין שבצד הקושי עם אחיך היום קיימים אצלך גם געגועים לתקופה ההיא בה הקשר ביניכם היה שונה, טוב יותר. בתיאור שלך קיים חלק חסר והוא המקום של ההורים, שיכולים להיות כתובת לקשיים שלך, במידה והקשר איתם מאפשר זאת שתפי אותם בהרגשתך. אני מציע לך לומר לאחיך דברים שיגעו בחלק הפגוע בלבו, החלק ממנו מגיעה נקודת המבט השלילית. אולי תאמרי לו שקשה לך כיוון שבעבר דברים היו אחרת בין שניכם.
ובצד זאת, בחלק הפרקטי אולי אפשר לתכנן כיצד במהלך החג, בו אחיך נמצא בבית, תארגני לך פעילויות מחוצה לו וכך תצמצמי את הזמן המשותף שלך ושל אחיך.
בהצלחה. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)