מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית אמון ולדעתי גם תקשורת...טליה10/04/2011
עד היום הייתי שפוטה של ההורים,מקשיבה רק להם.ורק בשנים האחרונות עשיתי מה שבאמת רציתי..
בכל מקרה, עברתי הרבה, היה עליי חרם בכיתה ו', שנאו אותי, שונאים אותי עד היום.. מעולם לא הייתה לי חברות אמת שהחזיקה מעמד זמן רב..
יש חבר ממש טוב, אבל לפני שנהיינו כאלה הוא היה מאוהב בי..
אבל כשאני יודעת שמעניקים לי אהבה מכל סוג, אני דואגת להחזיר.
בכל מקרה, היו לי בני זוג, חוויות, רציתי להתאבד פעם אחרי שהבנתי שההורים שלי שונאים אותי,אבל עצרתי את עצמי בזמן..
אני בנאדם שסופג הרבה ולוקח מאוד ללב, וזה באמת לא בשליטה שלי.. כמה שאני מנסה להיות קרת לב, אגואיסטית וכדומה, אני פשוט לא מצליחה וזה פוגע לי בהמון דברים. אני פועלת רק מהרגש,מה שאידיוטי,וגם זה לא בשליטתי, או לפחות אין לי כלים לשנות את זה..ובכל מקרה אני פשוט שונאת את מי שאני ואני כל כך רוצה להתחיל את החיים שלי מחדש, כי יש דברים שההורים שלי לא סולחים לי עליהם עד היום וזה מקרין על כל החיים שלי..
אני החייזר המוזר של הבית, אני לא הכי מתקשרת, אבל אני אוהבת ועוזרת ופועלת למען בני הבית והכל..אבל אין לי יחסים מדהימים עם האחים שלי וגם לא עם ההורים שלי..
השנה חל שיפור ביחסים עם אבא שלי אחרי שרבנו ריב עצום..
והרסתי את זה,עשיתי שטות קטנה,ניצלתי את היותי בת 18 כדי פעם אחת לשתות באמת ולא להתרברב סתם שאני שתיינית בשביל הקטע..
חזרתי שיכורה ותפסו אותי.בכלל לא נעים..
בכל מקרה מאז כולם נגדי.. כולם בטוחים שאני זונה ושאני עושה דברים רעים במסכה של טוב לב.
וזה לא נכון,ואני לא יודעת איך דווקא המשפחה שלי מכולם מסוגלת להיות בטוחה בזה.
מליון פעם התנצלתי,ניסיתי לשמור על קור רוח ולא להדרדר לויכוחים מיותרים...זה לא עזר...
היום הקפצתי את אחותי הגדולה ואיחרתי בחצי שעה כי הסתבכתי בלמצוא משהו שאחותי הקטנה ביקשה ממני לקנות לפני שאני מביאה את האחות הגדולה...והייתי עם החבר החדש שלי שאנחנו בקושי שבוע ביחד..
אז האחות הגדולה התפוצצה עליי כי איחרתי, וכמובן האשימה אותי שעשיתי "דברים" עם החבר, שאגב אין סיכוי כי אני הבנאדם הכי בתול ופחדן בעולם..
ובסך הכל היו לי כוונות טובות, ועכשיו היא תנצל את המצב ותלך להורים שלי שגם ככה לא סומכים עליי בשיט ואני כבר לא יודעת מה יהיה.
איך אני יכולה לחיות במקום שכל כך שונאים אותי בו?
איך יכול להיות שגם האמון בתוך המשפחה שלי איתי התערער ואני כבר מאבדת שליטה על הדבר הזה כשאני בסך הכל מנסה לעזור?
מה אני אמורה לעשות עכשיו? הרי הם בחיים לא יקשיבו לי ויאמינו לי.
ואני באמת ילדה טובה, יש לי ציונים 80+ בבגרויות ואני נגנית מצויינת אבל אחרי מה שהיה הם לא סומכים עליי, ובצדק, ובגלל זה הם יקשיבו לה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
טליה10/04/2011למרות זה שאני תלמידה טובה וילדה טובה הם יקשיבו לה כי הם לא סומכים עליי בכלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית אמון ולדעתי גם תקשורת... - תגובה
שי ציון12/04/2011טליה הי,
נדמה כי את עוברת תקופה מורכבת וכואבת ביחסים שלך עם משפחתך. כבר במשפט הראשון תיארת כיצד את מרגישה את עצמך כ"שפוטה" של הורייך. להבנתי, כאשר מרגישים "שפוטים" צוברים רגשות קשים כלפי מי ש"משפיט" אותך ובמוקדם או במאוחר המטען הרגשי הכואב יתפרץ. נדמה שגם אצלך את חווה את יחסייך עם הורייך כנעים מלהיות שפוטה שלהם לבין להתריס מולם. יחד עם זה, את מעוניינת להראות להם את הצדדים העדינים שבך כדי לזכות שוב באמונם אולם את לא מצליחה להשיב את האמון. מעבר לכך, את מאוד משתדלת להציג את צדדיך החיוביים, שבוודאי יש לך רבים כאלו, אך כל פעם נפלט לך דבר מה שמקלקל לעצמך את שהשגת במאמץ רב.
יש לי הרגשה שאת מתבוננת על העולם ככזה שבו לא ניתן לכפר על טעויות שנעשו ומרגישה שמכאן והלאה נגזר עלייך להיות "חייזר". אולי אם תנסי לשתף את הורייך ברגשות שלך ובשעובר עלייך תגלי שהורייך דואגים ואוהבים אותך, גם אם לעיתים מתקיים כעס ביניכם. ברור, שאת יכולה להפיק תועלת רבה משיחה עם איש מקצוע: יועצת בית ספר, פסיכולוג או דמות בוגרת שאת מעריכה ובוטחת בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי הם לא כאלה
טליה21/04/2011הם מאוד פרימיטיביים, הם לא מאמינים בשיתוף וחלוקה של רגשות. בכל פעם שניסיתי חטפתי ביקורת על כמה שאני פתטית ועלובה, ומסכנה, ושאני אתאבד כבר... הכל תלוי בחומרת המצב. אני לא מצליחה לשפר את המצב. עכשיו גם אבא שלי נגדי ואתמול יצאתי עם חברים בסביבות 10 בלילה ובאחת הוא התקשר וצעק עליי ודרש שאני אחזור הביתה וכל החברים שלי שמעו את זה מבלי להתכוון. הוא עשה לי בושות ובנוסף להכל כשהוא חזר מהעבודה היום הוא נזף בי כאילו לא יודעת מה עשיתי והסברתי לו שהוא מגזים ושחופש ושאני כבר בת 18 ודי נמאס לי. אימא שלי כמובן לא תמכה בי וזה עוד אחרי שעזרתי לה כל היום. בקיצור אני משתגעת ואני כבר לא יודעת מה לעשות. אני לא מצליחה לנהל חיי חברה תקינים כי הם לא מאפשרים לי וכבר קשה לי לגשת לשאול כי אני חוטפת על זה. ודי אני כבר רוצה לעזוב את הבת ולהתחיל חיים משלי. אני רוצה להתנתק מהם ולהוכיח לעצמי שהם טועים כי אפילו אני כבר מתחרפנת מזה. הדבר היחיד שמחזיק אותי בבית זו הבגרות שלי והעובדה שאני לא יכולה להתחיל לעבוד תוך כדי לימודים וכל זה... אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שאני יכול לתן טעויות הבעיה שאיתם זה בלתי אפשרי. זה ככה משאני בת 12 אימא שלי מבקרת אותי על הכל, אבא שלי שותק, ועכשיו גם הוא התחיל לדבר. אני לא יודעת מה לעשות, אני אוהבת אותם הם ההורים שלי והם לא כל הזמן כאלה. אבל כשזה מגיע לדברים שאני רוצה הם נכנסים לקטע הזה כל עוד מדובר במשהו שהוא לא בסדר מבחינתם או שהם לא רוצים. יש משהו שאני יכולה לעשות איתם שיסדר את זה או לפחות ירגיע את המצב עד שאני אצא מהבית הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי הם לא כאלה - תגובה
שי ציון25/04/2011טליה, קשה לחיות בבית בו ההרגשה היא שאת נתונה לביקורת מתמדת ושאין תקשורת חיובית עם הורייך. נדמה כי את מרגישה בודדה מאוד בתוך הבית וצר לי על כך. נראה שזמן רב את מתמודדת עם קשיים בינך לבין הורייך וכעת הגעת לשלב בו מזדחל ייאוש להרגשה כי ניתן לשנות את טיב יחסיכם. לכן, במידה ואת חושבת שתצליחי להניע את ההורים לבוא איתך לאיש מקצוע על מנת שיהווה מעין מתווך ביניכם ויוכל להשמיע את קולך בפניהם באופן נייטרלי יותר, מה טוב. במידה והדבר לא מתאפשר, אני חושב שבעוד זמן לא רב יהיה באפשרותך להתחיל מסלול חיים שלא יחייב אותך לגור בבית (צבא או שירות לאומי ולאחר מכן עבודה או טיול) וייתכן שדווקא כאשר תיווצר נפרדות הוריך יוכלו להיות עבורך בדרך שלא התאפשר להם עד כה.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
טליה29/04/2011אקח בחשבון את דבריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)