בת 16-מעדיפה חברות על לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 16-מעדיפה חברות על לימודים
    גפן.
    26/04/2011

היי

אני בבעייה גדולה וחשובה בחיים שלי.

אני בת 16 עם הפרעת קשב שמציקה לי מאד (אני בלגניסטית דוחה כל דבר שאפשר, שוכחת ללמוד למבחנים .....)

אבל השאלה שלי היא כזאת:) עם כל החולשות שלי אני רוצה לעבור לבית ספר תיכון גדול ששם נמצאים כל החברים והחברות שלי לעומת התיכון שאני אמורה לעלות אליו שהוא נחשב לאחד הטובים והוא יחסית קטן אבל אין לי חברות טובות שם.

מה כדאי????אמא שלי משכנעת אותי להמשיך ללמוד באותו מקום ואני ממשששש לא רוצה.
    מה אתם חושבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשהההההההה.

גפן.
    28/04/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16-מעדיפה חברות על לימודים - תגובה

שי ציון
    28/04/2011

תחילה גפן אני שמח בשבילך שעם הפרעת קשב את מצליחה לממש את היכולות הלימודיות שלך, באופן שמאפשר לך לבחור ללמוד בבית ספר איכותי.
    בשאלה שלך קיימים לכאורה שני קולות שאינם משתלבים זה בזה: קולה של אמך, שהוא קול יותר פרקטי עם הסתכלות על העתיד, ומשמעותו היא כי לימודים בבית ספר טוב יותר יקדמו אותך למקום טוב יותר בעתיד. למול זה יש את הקול שלך, שמבטא את ההווה ואת הרצון שלך להרגיש טוב בממד החברתי העכשווי וליהנות ממעגל חברים קרוב בבית הספר. נדמה כי קיים חשש שאם לא תלמדי עם חברותייך תרגישי עצמך בודדה ואולי גם החברות לא תשרוד את המרחק ביניכן.
    אולי אם נסתכל על השאלה שלך מכיוונים נוספים יתאפשר לך ולאמך לקבל החלטה בה שתיכן תרגישו בנוח:
    כיוון ראשון: האם נוח לך עם חברותייך והאם החברות איתן מספקת אותך, שכן ייתכן ובית ספר בו הן לא ילמדו יאפשר לך לרכוש חברות נוספות ולחוש עצמך כחלק ממעגל חברתי רחב יותר.
    כיוון שני: האם את מתקשה לרכוש חברות חדשות? במידה וכך הדבר המרחק מחברותייך והחשש שהחברות עמן תפגע עלולה להותיר אותך בתחושת בדידות. לעומת זאת, אם את רוכשת בקלות חברות קיים סיכוי גבוה שכך גם יהיה באם תמשיכי בבית הספר בו את לומדת.
    כיוון שלישי: יש קשר בין היכולת שלך להרגיש בנוח עם התלמידים שמסביבך לבין ההישגים הלימודיים. כלומר, במידה ותרגישי טוב חברתית בבית הספר יש בכך לאפשר לך להפנות אנרגיה ללימודים ולהפך.
    כיוון ארבע: האם את מרגישה שעל פי רוב עצותיה של אמך מועילות לך, שכן אם כך ייתכן שכפי שהיה בעבר גם עצה זו תפעל לטובת לבסוף.
    לצערי גפן, אין לי תשובה ברורה לשאלת אך אני תקווה שהכיוונים שהזכרתי יאפשרו לך ולאמך להגיע להחלטה הנכונה יותר עבורך.את מוזמנת להמשיך ולהגיב בפורום.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו