הדרדרות בלימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדרדרות בלימודים
    איזבלה
    28/05/2011

יש לי בעיה בזמן האחרון. אני ממש מדרדרת בלימודים. אני עכשיו בכיתה ז', במחצית הקודמת לא למדתי והכל הלך לי בקלות והייתי תלמידה של 90+, אבל עכשיו, דווקא שאני כן מנסה ללמוד וכן מנסה להשקיע הציונים שלי מגיעים 70 ו60. אני לא מראה כלפי חוץ שזה מפריע לי, אותי אבל זה מוריד לי הרבה ביטחון עצמי ואני מרגישה עם הציונים שלי ממש רע וזה ממש מדכא אותי. יש לי בעיית קשב וריכוז אבל היא לא כל כך גדולה לכן אני כבר לא לוקחת ריטלין. אני חושבת שהריטלין ממש עוזר לי, אבל כשאני לוקחת אז אני בדיכאון כל היום, אני לא אוכלת כלום ואני גם לא מסוגלת לתקשר.
    אני לא יודעת מה לעשות, כי אני לא מסוגלת להקשיב בשיעורים בלי ריטלין, ואחרי זה שאני לומדת למבחנים אז אני לא מבינה כלום ומקבלת ציונים גרועים גם במקצועות שהייתי ממש טובה בהם.
    אני לא יודעת מה לעשות. בבקשה תענו לי.
    תודה
    איזבלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדרדרות בלימודים

הוספת תגובה

• הדרדרות בלימודים - תגובה

שי ציון
    30/05/2011

איזבלה הי, אני מודה לך שהעלת את קשייך שנדמה כי ילדות ונערות רבות יכולות להזדהות עם קושי זה.לכאלו הסובלים מקושי בתחום הקשב והריכוז הריטאלין עשוי להוות את ההבדל בין קשיים לימודיים שלהם מתלווה חוויה עצמית של חוסר הצלחה קושי ביצירת חברויות ושינויים קיצוניים במצב עם הרוח לבין מיצוי היכולת ללמוד, שקט פנימי יחסי ויכולת לשלוט טוב יותר על הרגשות. יחד עם זאת, ריטאלין בדומה לכל תרופה מחייבת מעקב של איש מקצוע שמאפשר להתאים את המינון המדוייק ואת התרופה הנכונה (יש תרופות נוספות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז מלבד ריטאלין). איש מקצוע זה הוא רופא עם התמחות בפסיכיאטריה או בנוירולוגיה. באמצעות מעקב רפואי אפשר להגיע למצב בו התרופה נותנת מקסימום יעילות עם מינימום תופעות לוואי. רצוי ללוות, בשלבים מסויימים, את הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי שמאפשר להתמודד עם המשמעויות הנפשיות והחברתיות של ההפרעת הקשב והריכוז.
    אז לסיכום איזבלה עצתי לך היא לקבוע תור לרופא המתמחה בתחום זה וכך יאפשר לך להשיג את היתרונות שבריטאלין עם מיעוט בחסרונות.שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו