מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פזילה פתאומיתאמא14/06/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 5 וארבעה חודשים לפני שנה וקצת שמתי לב, כשהייתה קרובה אליי פנים מול פנים בזמן דגדוגים או חיבוקים פתאום נהייתה לה מין פזילה בשתי העניים,כמו שנתקעו העניים, במשך שנייה או שתיים,
וכך קרה כל כמה חודשיים בזמן שהפניים קרובות וחשבתי שכיון שרק במצב זה קרה אז אין מקום לדאגה כי בכל מצב אף פעם לא היה שום סימן לכך אף פעם.
ולאחר תקופה של מס חודשים זה שוב חזר והפעם בזמן שציירה יישבה בשולחן למולי לא רחוק מדיי ממני,
אך הפעם עין אחת ממש הסתובבה ועין שנייה נתקעה ולשנייה אחת.
רופאים בתחום נוירולוגיה ילדיםאני ממש נבהלתי זה פשוט לא מובן לי מדוע זה קורה,ומאילו סיבות זה קורה?
האם זה מראה על בעייה בעיין במערכת עצבים, במח? האם זה מקרה שכיח?
בדיקת עעניים שעשתה פעם אחת בסביבות גיל שנה והכל היה תקין וגם ביום יום נראה שהכל בסדר,
אנא סייעו לי.
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובה: פזילה פתאומית
פרופ' רחל שטראוסברג15/06/2010לפי מה שאת מתארת התופעה היא כרונית ונצפתה כבר לפני שנה וקצת.בכל זאת הממצא מחייב לגשת בשנית לרופא עיניים, רצוי נוירואופטלמולוג ואם הוא ימצא לנכון - הוא יפנה את הילדה לנוירולוג ילדים. הממצא עשוי להתאים לסוג של פזילה מתחלפת שהוא דבר שכיח בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שבעה חודשי םיסמין כהן14/06/2010
שלום
בת שבעה חודשים היקייפ ראש לפי פנקס טיפת חלב הקייפ הראש גודל בין חצי ס''מ לס''מ
כיום 42
גובה גודל 3 ס''מ בחודש
משקל 9.800
האם יש סיבה לדאגה ?
היקפ האב 59 ס''מ
היקפ ראש האם 55* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה : בת שבעה חדשים
פרופ' רחל שטראוסברג15/06/2010על פי הנתונים שמסרת הקף הראש הנוכחי הוא באחוזון 25 .אנו מתרשמים מבעיות בקצב גידול הראש אצל ילדים אם יש סטיות מן העקומה למעלה או למטה. אם אצל הילדה עקומת הקפי הראש כל הזמן היתה באחוזון 25 , והילדה מתפתחת באופן תקין - אז אין סיבה לדאגה.
אם לעומת זאת יש סטייה בעקומה או התפתחות לא תקינה - יש לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המפרזיסרחל13/06/2010
שלום רב
רציתי לדעת האם אבחנה של הימפרזיס זה אומר אבחנה של סוג מסויים CP או שיש הבדל בין השניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיפרזיס
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/06/2010המיפרזיס הינה חולשה של חצי גוף (יד + רגל ) ולעיתים גם פנים על רקע פגיעה נוירולוגית מרכזית (מוח בכל רמה שהיא) שיכולה להיות מולדת (ואז מדובר על CP או נרכשת ( ארוע מוחי, תהליך תוך מוחי אחר ) לCP שבו הביטוי הקליני הוא המיפרזיס (חולשה-שיתוק בחצי גוף) קוראים קוראים CP המיפלגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בשפה התחתונה וברגליאת10/06/2010
שלום ד"ר
בני בן חודשיים, ניזון מפורמולה ואובחן כסובל מריפלוקס וטופל בזנטק.
מאז כחודש שמנו לב כי יש רעד ברגלו של בני ובשפה התחתונה, חשבנו כי מדובר בתגובה לקור או פחד, אך הרופא אמר כי זוהי תופעה שכיחה אצל תינוקות ואמורה לחלוף בעוד כחודש. באם לא, יש לבצעאולטרסאונד חדרי מח.
בנוסף יש לציין כי בני אינו ישן כמעט במהלך היום אלא שינות קצרות של מספר דקות.
כאשר הוא מתעורר כתוצאה מחוסר שקט בגוף והתפתלויות ותנועות תכופות מאד של הראש מצד לצד.
שאלתי היא:
1.ממה נובע הרעד ברגל בשפה והאם אכן מדובר בתופעה חולפת? האם שימוש בזנטק עלול להחריף את התופעה?
2. האם יש הסבר לחוסר השינה ןלסימפטומים שהזכרתי לעיל לגבי לחוסר השקט? האם יש צורך לפנות לנוירולוג?
לתשובתך אודה,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/06/2010זנטק אינו בעל השפעה נוירולוגית
מהתארו נשמע כתנועתיות האופיינית לחלק מתינוקות צעירים ואני מסכימה עם הרופא המטפל שניתן להמתין ורק אם דברים לא ירגעו תוך מספר שבועות לפנות לבדיקה נוירולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהיונית מטרסו09/06/2010
האם בגלל הפגיעה המוחית ,יש לבתי אי מתן שתן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי10/06/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מעייןיהודית08/06/2010
תודה רבה אל התשובה אבל הנורולוג שהייתי אצלו הוא נתן לי לעשות לו בדיקת עניים ואבחון פסיכולוג וגננת שיח הוא לא המליץ לי על בדיקהEEG ויש לי מעקב בעוד חצי שנה נראה לי שאת הבנת שהוא נתן לי את הבדיקה אבל הוא לא נתן לי והוא רשם דיבור ברור עם איחור שפתי ניכר והשאלה שלי אם בעוד חצי שנה לא יהיה שיפור מה יעשה הנורולוג ואם בחצי שנה יכוללהיות שיפור תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/06/2010תבקשי מרופא הילדים שלך שיתן לך הפניה ל-EEG בשינה ואם לא יהיה תקין (מקבלים צשובה ממכון בו בוצעה הבדיקה תבקשי הקדמת תור לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מסורבלתש08/06/2010
בני בן 4 הוא אחד מתאומים שנולדו בשבוע 27, הוא נולד במשקל 1 ק"ג ועם דימום תוך מוחי, בגיל שנה הוא חלה באפילפסיה לאחר שהוא היה מפרכס תוך כדי שינה בדיקתEEG אישרה פעילות זיזית באיזור טמפורו - פריאטלי דו"צ, הוא טופל בסברילן ולאחר כשנה הוא נברא לא היו פירכוסים EEG יצא תקין, כיום ללא תרופות למעלה משנתיים.
בגיל שנתיים הוא התחיל ללכת אבל בצורה ממש לא יציבה, כל גוף רפואי שאליו הגענו אמרו שבגלל שזו תחילת ההליכה הוא הולך בצורה כזו, אך ככל שעובר הזמן ההליכה ממש מחמירה, קשה לו ללכת או לעלות מדרגות, מבחינת האורטופד הכל אצלו תקין אך הוא אומר שיש לו הליכה מסורבלת וזו בעיה נוירולוגית, שזהו נזק שקרה בגלל הדימום איתו הוא נולד.
רצינו לדעת מה צריך לעשות עכשיו והאם בעצם זהו נזק מוחי.
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מסבורבלת
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/06/2010מאוד סביר שהליכתו קשורה בפגיעה הראשונית ומשקף את הפגיעה אבל כדי לנתח טוב יותר את אופי ההליכה ולהבין יותר צריך נוירולוג ילדים לראות אותו שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהיהודית07/06/2010
תודה רבה אל התשובה ולגבי EEG הייתי רוצה לדעת מה מגלים בבדיקה הזותי ? האים נראה לך שבני צריך את הבדיקה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/06/2010EEG היא בדיקה הבודקת את גלי המוח החשמליים .בילדים עם לקות שפתיתי אנחנו מחפשים הפרעה חשמלית שיכולה לתרום לקושי השפתי ושטיפול בה יכול להביא לשיפור בשפה. הסיכוי לכך בבנך לא גדול אבל קיים ולכן הבדיקה נחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיהודית06/06/2010
שלום בני בן 4 ועשרה חודשים יש לו קושי שפתי וקושי בהבנת הוראות עובד לאט מתקשה לסיים עבודות וזקוק לתווך הבנת שפה מעט נמוכה לגילותפקוד גרפומוטורי מאחר מעט לגילו עם קושי בחצית קו אמצע תבניות תנועה תפקודי מוחון תקנים ויש לו מעט טונוס נמוך הנורולוג ביקש לעשות בדיקת עניים איבחון פסיכולוג גננת שיח מעקב בעוד חצי שנה לנורולוג עכשיו אני מתחילה אצל קליניאית תקשורת ריפןי ועיסוק וגננת שיח אם במהלך החצי שנה אין שיפור האים הנורולוג עושה EEG לראש האים אני צריכה לדאוג האים הדברים האלה משתפרים אם הזמן ואים הוא יתן לו eeg לראש אני נורא דואגת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/06/2010בנוכחות איחור שפתי משמעותי אנחנו נוהגים לבצע EEG בשינה שהוא תמיד "לראש" כי בודק גלי מוח בדיקה שאין בה כל סיכון או אי נעימות ובמקרים מסויימים אם חריגה יש מקום לטיפול ספציפי. את מתארת ילד עם איחור שלעתים אנחנו מוצאים לו סיבות ברורות ולעיתים לא. לא רואה צורך לדאוג מהבדיקות ומקווה שהטיפולים התומכים יעזרו לשיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמירב06/06/2010
שלום רב,
הופננו לבדיקות דם בנוגע לרמת CARNITINE B במסגרת בירור רב תחומי בשל איחור התפתחותי גלובלי.
קיבלנו תוצאה של 4.32 עבור ילד בן 2 ו-8 חודשים
מה המשמעות של רמה כזאת, מה אפשר להבין מזה?
האם יש סיבה לדאגה?
ברצוני להוסיף שהוא תמיד נראה "עדין" ועד היום טרם הולך עצמאי. - אולי יש קשר ???
נא עזרתך הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניטין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/06/2010הרמה נמוכה ואם לא מדובר בטעות מעבדה או בטעות שעשית במיקום הנקודה העשרונית מחייבת בירור מטבולי רחב. . מציעה שתחזרי לרופא ששלח לקבלת בירור מלא ורחב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםמאיה04/06/2010
לביתי טיקים במשך כשנה, בעוצמת חומרה משתנה. יש תקופות שכמעט נעלם ויש תקופות שבעוצמה גבוהה יותר. הטיקים באיזור העיניים. היא בת 9. שאלתי היא האם נוכח משך התקופה זה אומר שהטיקים לא יחלפו? או שמא עדיין כמו במרבית המקרים מדובר בטיקים שיש סבירות גבוהה שיחלפו? אני מודאגת, אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/06/2010הטיקים לרוב באים וחולפים. יש לבדק שאין תופעות נלוות כמו טיקים קוליים, הפרעות קשב או כפייתיות. לצרך זה כדאי לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדולאמא מודאגת03/06/2010
שלום רב, ביתי בת כמעט חמישה חודשים , כאשר החל מגיל חודשים ציינה האחות בטיפת חלב כי היקף הראש שלה גדול במיוחד. וכי יש צורך במעקב. היום ממדנו שוב והיא הפנתה אותי לרופא להתייעצות. להלן הנתונים: גיל שבועיים- 37.2, גיל חודש- 38.6, גיל חודשים- 40.5, גיל 4 חודשים-
43.8, גיל ארבע חודשים ושלושה שבועות- 44.6. מבחינת האחוזונים 97%. חשוב לציין כי גם במשקל באחוזון זה, שוקלת 9.85 וניזונה מהנקה בלבד. עוד אציין כי שני אחיה הגדולים היו בדר"כ סביב אחוזון 92% בהיקף ראש. לסיכום- האם מדובר על נתונים חריגים ומדאגים? על מה הדבר יכול להעיד וכיצד עליי לנהוג? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/06/2010אם התפתחותה תקינה קרוב לודאי מדובר על דגם משפחתי.
בכל זאת כדאי לשקל עם הרופא שלה בצוע אולטרסאונד של המוח לפני סגירת המרפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקיםמעין03/06/2010
לפני כחצי שנה לבני היו תיקים בראש ומשיכות באףלאחר כמה שבועות התופעות חלפו
בשבועים האלרונים התחלתח להבחין שוב במשיכות באף ובראש בני בן 10 ונבדק אצל נוירולוג שטען שהתופעה יכולה לחזור על עצמה .
האם בגלל חזרת התיקים יש מקום לדאגה והאם כדאי לגשת שוב לנוירולוג או לתת להם לחלוף
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/06/2010יש מקום לחזר על הבדיקה לראות שאין תופעות נלוות כמו טיקים קוליים, הפרות קשב או כפייתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצמוץ בעינייםימית03/06/2010
שלום, רציתי לדעת מה יכול לגרום לילדה בת שנתיים למיצמוץ חזק בעיניים וכיווץ כל החלק העליון של הפנים התופעה קוראת בעיקר מול הטלויזיה וגם מסך המחשב. אנא אנו לי במהרה , מודאגת מאד תודה.
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/06/2010מומלץ לפנוות לרופא עיניים לשלל הפרעה בעינים כגון אלרגיה. במדה שתקינה התופעה יכולה להיות ביטוי לטיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונואמא02/06/2010
בני שותה דפלפט כרונו האםהרמה הטיפולית משפיעה על הפירכוסים באותה מידה ,
כלומר ,אם הרמה היא 70 (בתוך הטווח התקין) האם תהיה הטבה גם ב-70 באותה מידה אם הרמה היא 90?
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/06/2010אם ברמה של 70 אין פרכוסים אין צרך להעלות המינון.
אם יש פרכוסים יש להעלות אפילו עד 100 לקג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)