מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוזמאיה17/02/2011
הי,
בני בן ה- 5.5 פג, אחד מתאומים ומוגדר כ- CP (קל) כנראה סובל מפרעות קשב וריכוז. אני אומרת כנראה כי אנחנו בתהליך של אבחון אבל דיי ברור לי שכן.
הוא נוטה לחולמניות ויש לו בעית ריכוז.
בגיל 3 וארבעה חודשיםהוא עבר פרכוס חום אחד ויחיד.
האם זה נכון שזה מסוכן לתת רטלין לילדים שעברו פרכוס חום? אשמח להבין יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי17/02/2011אין מניעה למתן של ריטלין בילדים עם אפילפסיה בתנאי שהם אכן זקוקים לטיפול בריטלין.
קל וחומר במקרה של פרכוסי חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגור שכליא'16/02/2011
דוקטור שלום
דוד של חברתי הוא בעל פיגור שכלי בן 32, בלידה שלו היה שימוש בלידת מלקחיים, רציתי לדעת מה הסיכויי שילדנו לעתיד יהיו בעלי פיגור שכלי עקב תוצאה גנטית או תורשתית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור שכלי - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/02/2011השאלה היא באיזו קרבה הוא דוד שלה אם אחי האם צריך לשלול מחלות הקשורות בכרומוזום ה-X כמו תסמונת הX השבור .אם בקרבה אחרת (אחי האב למשל) הסיכוי לתורשה קטן בהרבה עד לא קיים .כללית באוכלוסיה עד 3 אחוז מהילדים סובלים מליקוי התפתחותי 1% פיגור שכלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות סטראוטיפיותא.14/02/2011
שלום,
בתי הגדולה בת 3 וחצי, בגיל 7 חודשים אובחנה כסובלת מתנועות סטראוטיפיות. מאז זה הלך ופחת. היא מתפתחת יפה.
עכשיו הקטנה בת 7 חודשים, ונראה לנו שגם לה התחילו תנועות סטראוטיפיות. היא מנדנדת את הראש מצד לצד בתנועת "לא". לפעמים זה נראה כאילו משהו מציק לה, אבל אנחנו לא מצליחים להבין מה. כשאני מתחילה לקרוא לה היא מגיבה אליי אחרי שניה או שתיים.
מה הייתן מציעות לעשות?
הריון ולידה תקינים.
תודה!
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות סטראוטיפיות - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/02/2011זה בהחלט נשמע כמו תנועות סטראוטיפיות אך כמובן שיש צורך לפנות לנוירולוג לאישור האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רנירה14/02/2011
לבתנו בת החמישה חודשים היו אחת לחודש ריצודים בעיניים למשך מספר שניות. על כן, הלכנו לניורולוגית שבדקה ואמרה שהכל נראה לה תקין אך שלחה אותנו לאולטרסאונד ראש ו-EEG. מבדיקת האולטרסאונד ראש עולה התוצאה הבאה:
LSV דו צדדי R>L באבחנה מבדלת זיהום תוך רחמי מול מצוקה ביילוד.
ראוי לציין שההריון היה תקין. התינוקת נולדה בשבוע 39 בניתוח קיסרי (בשל מצג עכוז) והכל מאז תקין לגמרי.
מה יכול להיות הסבר לתוצאה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/02/2011LSV הוא תופעה של כלי דם זוהרים בגרעיני הבסיס במוח שיכול להיות משוייך עם זיהום תוך רחמי או חוסר אספקת חמצן למוח העוברי - או סתם ממצא מקרי.
אם התינוקת מתפתחת יפה והיקפי הראש הם על פי העקומה הייתי רק בודקת פונדוס, ס.ד, תפקודי כבד, סרולוגיה לTORCHES ובדיקת BERA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מומחה נוירופדיאטראיריס14/02/2011
שלום
הפנו אותי לרופא נוירופדיאטר עבור ביתי בת 9 חודשים
אשמח המלצה.. היא במעקב בהתפתחות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מומחה נוירופדיאטר - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/02/2011נוירולוג ילדים משמעו נוירופדיאטר וכאן באתר יש לך 3 נוירופדיאטריות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 שתמעלףאדית11/02/2011
שלום רציתי לברר בני בן 11 בריא בדרך כלל לפני חודשים הוא ניסה להוציא שן מתנדנדדת והתעלף למס' שניות מאוד ניבהלתי והלכתי איתו למיון עשו בדיקות דם רגילות והשתחררנו הביתה
לפני שבוע הוא קיבל מכה קטנה מהארון ושוב התאלף למס' שניות שהלכתי לרופא הוא הפנה אותי לנורולוג(עדין ממתינה לתור) והיה אדיש ואמר אולי יש לו סף כאב נמוך
אני מאוד נבהלתי כשהו התעלף זה אף פעם לא קרא לו רק בתקופה האחרונה
האם יש מקום לדאגה, זה מאוד מלחיץ אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11 שתמעלף - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2011אמנם יש ללכת להיבדק אצל נוירולוג ואצל קרדיולוג ילדים אך נראה שאין מקום להיבהל והתמונה מתאימה לתסמונת סינקופה ווזו - וגלית שבמהלכה בגלל מכה או נפילה קטנה יש דופק איטי, לא מגיע רגעית חמצן למוח ואז הילד מתעלף. אין לזה שום השלכות על תיפקודו בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה על רמת דפלפט בדםאילאיל10/02/2011
האם יש מזונות או תרופות שגורמים להורדה של רמת התרופה דפלפט בדם??
לבת שלי העלו את המינון לפני שבוע, בזמן אשפוז (היו רמות סבירות - לא יותר מזה) ובמקביל הוסיפו לה אספירין, קפרה ופניטואין (הפניטואין במגמת ירידה - רק עד שהקפרה תגיעה לרמה טובה).
היום עשינו בדיקת דם והתוצאה יצאה 24.3 שלפי מה שאני מבינה זה ממש נמוך (ומטריד). כמובן שדבר ראשון על הבוקר נעדכן את הנוירולוגית שלה אבל עד שנקבל תשובה רציתי לדעת: מה יכול להוביל לירידה הדרסטית הזאת?
חשוב לציין שהבת שלי לא הרגישה טוב במהלך השבוע, בקושי אכלה ונאלצנו להילחם על כל cc של תרופה שרצינו לתת לה (ולפעמים הפסדנו..).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על רמת דפלפט בדם - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2011יתכן כי לקפרה ולהידנטוין יש השפעה על ירידת רמת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרופיה צרבלריתקארין10/02/2011
שלום
שמי קארין ויש לי תאומות (שי ועמית) בנות שלוש עם אטרופיה צרבלרית.
לעמית אטרופיה צרבלרית מבודדת פרוגרסיבית, ללא מעורבות מערכתית אחרת. MRI חוזרים הראו החמרה בממצאים הצרבלריים.
עמית כיום זוחלת על 6 רציפרוקלית על בסיס רחב, יושבת לבד,מתרוממת לעמידה עם תמיכה, הולכת מספר צעדים עם תמיכה ולא יציבה. רעד טרונקלי
לעמית גמישות יתר כללית, קיים בבנינסקי ספונטני דו"צ.
לשי יש אטרופיה של הצרבלום העליון לעומת התחתון, שאר המוח תקין.
שי הולכת על בסיס רחב אך עדיין יש נפילות ומועדת.
כרגע לא ברור הסיבה של האטרופיה צרבלרית. נאמר לנו שיתכן ומדובר בתסמונת גנטית חדשה, ושכיום אין טיפול שיכול לעודד התקדמות או למנוע הידרדרות.
אני מבינה שהצרבלום אחראי על שיווי משקל וקורדינציה והליכה על בסיסי רחב.
מה הפירוש של אטקסיה? האם אטרופיה צרבלרית פירושה אטרופיה? האם כל מי שיש לו אטרופיה צרבלרית יש לו אטקסיה?
האם ידוע לכם על בדיקות נוספות שניתן לעשות כדי לדעת מה הגורם לאטרופיה צרבלרית?
האם אכן אין טיפול שניתן לתת על מנת שיכול לעודד התקדמות או למנוע הידרדרות?
אשמח לקבל כל מידע שאתם יכולים על הנושא הנ"ל
תודה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקסיה
אמא10/02/2011בס"ד
קארין שלום,
שמי אורלי ויש לי ילד עם אטקסיה. אשמח אם תצרי עימי קשר בעניין האטקסיה. יש לי, כמובן, ידע רב. מספר הטלפון שלי: 052-3560475
תודה רבה ולהשתמע,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטקסיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2011אטקסיה צרבלרית מתבטאת בהליכה לא יציבה לרוב על בסיס רחב עם מעידות ונפילות. היא עלולה להיות מלווה בטיטובציה - נענועים עדינים של הראש, הליכת עקב בצד אגודל מופרעת, רעד מכוון של הידיים ודיסמטריה - חוסר דיוק בשליחת אצבע אל מטרה מסויימת. בד"כ אטרופיה שמשמעה ניוון או הצטמקות של המוח הקטן מלווה גם באטקסיה. ישנן עשרות תסמונות רבות של אטקסיה.
אנו במרפאה הנוירוגנטית בשניידר חוקרים תסמונות אלה ונשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה לא מאוזנת- לנצח?אמאשל09/02/2011
האם יכול להיות מצב שילד מאוד לא מאוזן יגדל להיות בוגר מאוד לא מאוזן?
מה תוחלת החיים הצפוייה לילד כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה לא מאוזנת- לנצח? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/02/2011קשה לענות על שאלות אלו בודאות. לעיתים אפילפסיה קשה ולא מאוזנת דווקא נעלמת בגיל הבוגר כביכול הנוירונים "גמרו" את עצמם ומפסיקים לירות.תוחלת החיים נגזרת מההפרעה הבסיסית של הילד שהביאה אותו לאפילפסיה. באפילפסיה עצמה ייתכנו מצבים נדירים מאוד של מוות פתאומי - מצב הקרוי SUDEP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודדת אותי קצת
אמאשל09/02/2011מקווה שבאמת בגיל הבגרות זה יעבור. אם כי, כבר זה מראה נסיגה קוגנטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים ושאנטשון07/02/2011
שלום וערב טוב.
בני, שכיום בן חודשיים וחצי, נולד בתחילת 28, ואחרי דימום בדרגות 3-4 ובעיות בניקוז נוזל המוח עבר ניתוח שאנט שלכאורה הצליח, הואיל והמרפס שקוע היטב והצינור מנקז נוזלים.
ברצוני לציין תופעה חריגה אחת שלא קבלה הסבר, שמשבוע אחר הניתוח מעט נוזל מוח דלף מתפרי הניתוח בראשו של התינוק, ואחרי שנעצר ונסתם נפתח שנית והפריש כמות מרשימה של נוזלים.
כשבועיים אחר הלידה סבל בני מפירכוסים ברמה גבוהה ומאז מטופל בלומינל 5 מ"ג ליום. עד לפני שבוע לא נצפו פירכוסים נוספים וחשבו לוותר על התרופה ולכן גם שוחררנו מהפגיה, אך מאז החלו פירכוסים והתכווצויות ברמה גבוהה ובעיקבותיהם הוחזרנו אחר כבוד לאישפוז, הילד קיבל תוספת לומינל שעומדת היום על 15 מ"ג ליום והרופאים עורכים לו בדיקות סונאר כדי להבין מדוע הפירכוסים חזרו. בסונאר ראו הרחבת חדרים חמורה, שתואמת הרחבה תמוהה בהיקף הראש, וספטציות בחדרי המוח. מצד שני, כאמור- השאנט עובד והמרפס שקוע! ליישוב הסתירה הועלתה השערה מאת הפרופסור שאולי השאנט מנקז רק את החדר הקדמי של הראש, והחדרים בחלקו האחורי שמעבר למחיצה למעשה לא מנוזקים, ומתרחבים.
אחרי ההקדמה הארוכה, שאלתי היא כזו:
האם יתכן שאכן המחיצות במוח מנעו מהחלק האחורי להתנקז, ולכן הנוזל ניסה "לברוח" ומתוך לחץ דלף מהתפרים של השאנט, ולכן בו ביום שהתפרים נסתמו והתאחו באופן הרמטי וסופי החלו הפירכוסים מחדש?
אינני מעיז להעלות את ההשערה הזאת באוזניי רופאיו של בני, מתוקף מעמדם ובורות מצידי, אך נראה לכאורה שכל החוטים מתחברים ויוצרים תשובה המניחה את הדעת ועונה על כמה וכמה שאלות בלתי פתורות.
תודה רבה,
אב דאוג לפג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירכוסים ושאנט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/02/2011יכול להיות שהתיאוריה שלך צודקת באופן חלקי. בודאי שההסבר שהניקוז היה של חלק קדמי בלבד בגלל הספטציות מסבירה את ההתרחבות האחורית אך ה"פיסיקה של איזוני הלחץ לא ממש מסבירה למה דלף קודם ולא יצא דרך השנט עצמו אני גם חושבת שזו התפלפלות ללא חשיבות כי אינה תורמת לטיפול בילד והיותר חשוב הוא לטפל בניקוז המלא כפי שיש להניח שמתבצע כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה כשילד אפילפטי שנוטל תרופותטל07/02/2011
פעמיים ביום, ופתאם מקיא, (שעתיים אחרי התרופות) האם יש סכנה? האם לתת שוב? איך לנהוג בימים הבאים? אני מאד חוששת כי ביתי נהגה לפרכס באופן קשה מאד מאד, כולל הכחלה, אובדן הכרה וכו' ומה עכשיו האם הקאה פוגעת בספיגה.
כמה ימים הסכנה קיימת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה כשילד אפילפטי שנוטל תרופות - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/02/2011אם מדובר בהקאה חד פעמית שעתיים אחרי הלקיחה לא הייתי עושה דבר אם מדובר בהקאה חוזרת המתרחשת לעתים תכופות (נניח לאחר לקיחת ולפורל (דפלפט) או תרופה אחרת כגון רופינמיד צריך לפנות לנוירולוג להחליף את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מוחי מהיפוגליקמיהאריאלה07/02/2011
שלום רב בני בן חודש ושבוע נולד בשבוע 37+5 במשקל של 4705 מקרוזומי, בניתוח קיסרי עקב רעלת הריון וסכרת הריונית לא מוזנת הטופלה באינסולין וגלובן.
לאחר הלידה גילו אצל בני היפוגליקמיה של ירידה עד 14מג % הוכנסה זונדה אך הוא המשיך לעשות היפו, קיבל נוזלים של גלוקוז 10% והועבר לפגיה בהגיע לפגיה סוכרים היו מעל 20 אך נשאר כיומיים עם נוזלים של גלוקוז 10% ובהמשך גם קיבל קלציום גלוקונט ובצורה איטית התחיל להסתדר עם אוכל וירידה במגביל של נוזלים והפסקתם ושמירה של סוכרים מעל 60. איני יודעת בדיוק משך הזמן שהיה לו היפו מתי ביצעו לו את הבידקת סוכר אבל לאחר כחצי שעה שהוא נולד ניגשה אליי רופאה מטפלת לידע אותי כי הוא עובר לפגיה בגלל היפו גליקמיה אז אני מניחה שגם אם הוא היה בהיפו לא היה יותר מחצי שעה.
האם יתכן נזק מוחי מערכי סוכר כאלו? כמה זמן היפו גורם לנזק מוחי? ואיך אני יכולה לבדוק אם אכן יש נזק או לא למי לפנות אני מיואשת ומפוחדת!!!!!! לציין הוא עולה יפה במשקל שוקל כעת 5585 אוכל ישן בוכה כמו כל תינוק. אשמח לתשובה והכוונה. תודה מראש.
רוצה רק לציין שהרופא ילדים של בני אינו מוכן לתת לי הפניות למעקבים כמו התפתחות הילד או נוירולוג ילדים אז בנתיים יש לי תור באופן פרטי אבל רק לעוד חודש וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מוחי מהיפוגליקמיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/02/2011יש הרבה ילדים לאמהות סכרתיות שמפתחים היפוגליקמיה והרוב הגדול הם אסימפטומטיים כלומר לא סובלים מפרכוסים או רעידות בדומה לתינוק שלך. זה כשלעצמו מבטיח פרוגנוזה טובה ביחס לתינוקות הסימפטומטיים. יש לעקוב אחר התינוק בצמידות ע"י נוירולוג התפתחותי או נוירולוג נאונטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אפשר לקבוע תור אלייך?
אריאלה07/02/2011תודה רבה על התגובה המהירה. האם את מטפלת במקרים כאלה? ואם כן כיצד ניתן לקבוע אלייך תור על מנת לבצע מעקב צמוד? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אפשר לקבוע תור אלייך? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/02/2011אם את מעוניינת - מספר הנייד שלי מופיע בתחתית הפנייה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול עיניים אצל ילדהטלי06/02/2011
שלום, בשבוע שעבר ישבתי עם בתי בת שלוש ושמונה חודשים לארוחת הערב וכששוחחנו פתאום הילדה הסיטה את מבטה הצידה וגלגלה את שתי עיניה כמה וכמה פעמים עד למצב שלא הצלחתי בכלל להבחין באישונים כשישבתי מולה. קראתי לה בשמה וניסיתי לבדוק מדוע היא מסיטה את המבט ומגלגלת עיניה, המשכתי לדבר אליה כאילו לא קרה דבר, והיא ענתה לשאלותיי ולרגע הפסיקה את גלגול העיניים אך מהר מאוד הסיטה שוב את מבטה והמשיכה לגלגל את העיניים. אני רוצה לציין שגם כשגלגלה את עיניה היא הייתה קשובה אליי, ותקשרה איתי כאילו אין שום בעייה. הדבר מאוד מפחיד אותי, בעיקר כשיש לי 2 אחיינים בני 20 שסובלים מאפליפסיה וידוע לי שגלגול עיניים הינו ספמטום להתקף אפילפטי. לכן אינני יודעת האם הדבר נעשה מתוך שליטתה או שזהו מצב בלתי נשלט, האם אלו טיקים. האם קיימת אפשרות להתקף אפלפטי? האם אוכל לבדוק זאת ע"י בדיקת EEG? בנוסף, בשנה וחצי האחרונה היו לי מספר בעיות עם הילדה שכולן אובחנו כבעיות רגשיות כגון: עצירות פתאומית שנמשכה לתקופה של למעלה משנה (לאחר לידת אחיה הקטן), נשירת שיער פתאומית ועוד ובבדיקות אצל רופאים מומחים כמו: גסטרולוג לילדים, כמה רופאי עור והטענה הייתה שהילדה בעלת אינטליגנציה רגשית מאוד מאוד גבוהה ולכן זוהי אחת הדרכים לבטא עצמה. האם יש קשר בין כל הדברים או שהאם אני נאחזת בכך וילדתי אכן סובלת מהתקפים אפילפטיים? אנא תשובתך המהירה, מאמא מודאגת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצל הילדה שלי!! כנסוו
אורנה16/08/2011יש לי ילדה בת 11 קוראים לה לוס (אור בספרדית) והיא כל הזמן מגלגלת את עייניה אני מפחדת שזה יגיע למצב שבו האישונים שלה יתקעו ולא תוכל ליראות שוב..
איך עוצרים זאת ???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלגול עיניים אצל ילדה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג06/02/2011אם הילדה שמרה על עירנות והיתה קשובה אלייך, לא הכחילה או החוירה - הרי שקרוב לודאי מדובר במאפיין התנהגותי אך ליתר בטחון מומלץ לבצע EEG בעירנות, נמנום ושינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת טילטולחנה05/02/2011
לבני יש מידי פעם מעין צמרמורת לשניה מעין טילטול עדין של הגוף האם זהו סוג של
פרכוס. ????
בני ילד עם אפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו כבר שנתיים עם שיפור קטן בפירכוסים של איבוד טונוס.
הצמרמורות/טילטול אינו מטריד אותו אינו משנה את מצב הכרתו או שינוי בהתנהגותו יש לציין שהיו לו צמרמורות אלה עוד לפני פרוץ אפילפסיה.
אין אנו יכולים לעשות וידאו אי.אי.גי בגלל פיגור שכלי ואין מתאפשר המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלתי
אמא07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמרמורת טילטול - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/02/2011קשה לדעת כי נראה שמצבו של בנן מורכב אך אפשרי שהצמרמורת הינה ארוע מיוקלוני קצרצר .אם בתדירות גבוהה יכול להיות ששינוי טיפול (תוספת ריוטריל למשל ) יכולה להועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EEG לילד בן 6שולה04/02/2011
בננו בן 6 ביצע בדיקת EEG לאחר הפניה מנוירולוג עקב בעיות התנהגות,קשיים לשבת בשקט וללא תנועות במסגרת החינוכית, סרבנות,רצון להחליט, קושי בקבלת גבולות.
להלן תוצאות הבדיקה:
תרשים:ערנות ללא שיתוף פעולה.
נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 8-9 לשניה.
בטא קדמית המתלבשת על טטא.
נרשמו גלים חדים זיזו גל פרונטו - טמפורלי שמאלי.
נשימת יתר: לא בוצע עקב חוסר שיתוף פעולה.
ללא שינויים לגירוי אור.
לסיכום: פעילות פרוקסיזמלי פרונטו - טמפורלי שמאלי.
אודה לכם על קבלת הסבר לתוצאות, והאם דחוף לפנות לרופא ?
תודה ולילהטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת EEG - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב05/02/2011הבדיקה אינה תקינה וצריך לראות את התרשים כדי להחליט על משמעותה יכול להיות שמדובר בממצא התואם אפילפסיה שפירה של הילדות ללא פרכוסים .כדי לחסוך זמן הייתי מבקשת מרופא הילדים לתת לכם הפניה חוזרת לEEG בשינה ועם תוצאותיו מגיעה לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה תקינה ?
שולה05/02/2011שלום ותודה על תשובתך.
מה זה אומר אפילפסיה תקינה? האם תוצאות הבדיקה קשורות לבעיות קשב וריכוז, דיבור ללא הפסקה?
ניסינו לעשות את הבדיקה הזו בשינה, הבאנו אותו כשהוא ישן, אך מייד בתחילת הבדיקה הוא התעורר.
מה ההבדל בין בדיקה בשינה או בדיקה ללא שינה? איך ניתן לבצע בדיקה בשינה אם הוא מתעורר?
תודה
מודאגת מאוד
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי מה ז"א אפילפסיה שפירה ??
שולה05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)