מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקף ראשmosh7002/07/2010
שלום,
תאריך לידה19/6/2010 שבוע 39,נקבה,הקף ראש 31.5 משקל לידה 3.180 קג'.
נעשה סונר מוח - תקין ב 20/6/2010
בתאריך 29/6/2010 הקף ראש בטיפת חלב 32.8 משקל 3.204 אורך 51.5
בתאריך 1/7/2010 הקף ראש אצל רופא מטפל 33.2.
מה המשמעות של הקפי הראש ומה עלי לעשות הלאה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפי ראש]
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב04/07/2010הקף הראש בלידה נמוך מהנורמה מאידך היתה עליה של 2 ס"מ בשבועיים הראשונים שזה יה כלומק יכול להיות שהיה מרכיבשל MOLDING של עצמות הגולגולת. תמשיכו לעקוב בטיפת חלב ורופא בילידם ואם תועלה בעיה בקשו הפניה לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין וסטרואידיםאמאשל30/06/2010
האם מותר לקחת מלטונין לילד בן 6 שמקבל גם 6 מ"ג סטרואידים ליום?
במידה ולוקחים מלטונין, האם צריך לקחת זאת ברצף או שחשוב לעשות הפסקות מפעם לפעם?\
האם נדרש לערוך בדיקות דם בזמן לקיחת מלטונין ואלו?
תודה מראש לתשובותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: מלטונין וסטרואידים
פרופ' רחל שטראוסברג30/06/2010לא אמרת למה הילד מקבל את המלטונין ואת הסטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל אפילפסיה
אמאשל04/07/2010הילד עדיין לא נוטל מלטונין. אבל בשל העובדה שבין היתר יש לו ESES ולא צלחו הנסיונות עם העמסת סטרואידים וכדו' . חשבו אולי להקל על השינה שלו ( מתעורר פעמים רבות במשך הליהל ובבוקר הוא מאוד עייף).עם מלטונין. עדיין מקבל כמות נמוכה של סטרואידים \(6מ"ג ליום שוקל 20 ק"ג).וקראתי באיזה שהוא מקום שלא טוב לתת מלטונין יחד עם סטרואידים. רציתי לברר אם גם בכמות המצויינת של הסטרואידים אזהרה זו שרירה.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לשאלה ועדיין מחכה לתגובה
אמאשל06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:בגלל אפילפסיה
פרופ' רחל שטראוסברג06/07/2010כדאי להתייעץ בסוגיה זו עם רופאים ממעבדת שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהמירב29/06/2010
שלום רב
מה יכול לקרות לילד בן שנה וחצי שגילו שיש לו אפילפסיה קלה בלילה, אך הוא לא נוטל תרופות
האם המצב שלו יכול להחמיר?
האם זה יכול לעבור לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: אפילפסיה
פרופ' רחל שטראוסברג29/06/2010לא נתת לנו מספיק פרטים על האפילפסיה שלו. אם הכוונה לאפילפסיה רולנדית היא באמת בעלת מהלך שפיר ובד"כ הפרוגנוזה טובה מאוד והיא חולפת בגיל ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ראש תינוקת בת 3 חודשיםשירה29/06/2010
לבת שלי יש לאחרונה נטיה לסובב את הראש לצדדים כמו תנועת לא במהירות ונראה שקשה לה להפסיק. ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: תנועות ראש תינוקת בת 3 חדשים
פרופ' רחל שטראוסברג29/06/2010בד"כ תנועות אלה אינן מדאיגות.מומלץ לצלם אותן בפלאפון או מצלמת וידאו ולהראות לגורם רפואי מוסמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המיפרזיס ו-CPעלמה29/06/2010
שלום רב.
בני בן ה-5 סובל מהמיפרזיס של צד ימין מאז לידתו. (לציין שההריון היה תקין, לידה ממושכת במצג OP, אפגר 7/8, קושי בנשימה ראשונה, שהות בפגיה ופרכוסים שהלחו כיממה לאחר הלידה, בפגיה. ב-EEG היו הפרעות צד מובהקות בהמיספרה שמאלית).
למיטב הבנתי, אבחנה של המיפרזיס היא בגדר "חצי אבחנה" שהרי מדובר במצב שהוא פועל יוצא של משהו יותר "גדול" כדוגמת CP. כיצד מתבצע אבחון של CP?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: המיפרזיס וCP
פרופ' רחל שטראוסברג29/06/2010במושג CP מתכוונים לנזק מוחי שארע בחיים העובריים או בתקופה שמסביב ללידה והנזק הזה לא ממשיך ומתפתח. סוג אחד של CP הוא ההמיפרזיס שכיום ידוע כי נגרם הרבה פעמים בשל אוטם בפיזור אחד מכלי הדם הגדולים המוחיים. ניתן לראות זאת בMRI שהוא אחד האמצעים הקיימים היום לאישוש אבחנה של CP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד שאלה אם יורשה לי
עלמה29/06/2010אבחון של CP מתבצע בהכרח ע"י MRI? כלומר נניח וה-MRI יצא תקין (בכל זאת, 5 שנים אחרי אותו אירוע פירכוסי סביב הלידה), הרי שיש את ה-EEG שבוצע ואומר שיש הפרעת צד מובהקת בהמיסרפה שמאלית, ויש ילד אחד מקסים וחביב עם המיפרזיס של צד ימין. האם על סמך זה אפשר לאבחן את הילד כ-CP?
(גילוי נאות- ישלי בעיה גדולה עם ביצוע MRI בגלל ענייני הרדמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לשאלה שהוספתי למעלה
עלמה01/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שבע שבוההאלה28/06/2010
שלום, אני אמא לילדה בת שבע מזה שנה אבל לא ברציפות הילדה בוהה למספר שניות ומתנתקת מהסביבה קוראים לה ולא עונה, בקיצור עשיתי את כל הבדיקות שהנוירולוג אמר לי, בדיקת קשב וריכוז, בדיקת EEG, במשך 3 חודשים היתה שותה 3 פעמים ביום את הריכוזית H לפי המלצת הרופא, לא שזה עזר, כל הבדיקות היות תקינות במאה אחוז. בפגישה האחרונה עם הרופא הוסבר לי שזו סוג של התנהגות שבמשך הזמן תפסיק לבהות. אולם זה לא כך והיא עדיין עם הבעיה הזו, אנא בבקשה אני בדיכאון מהעניין הזה האם זאת באמת התנהגות שתפסיק לעשות כך, או מה?! אני חרדה מאוד במיוחד שהיא כבר שנה עם זה והיא לא מפסיקה לפי מה שאמר הרופא, אנא עזרו לי מה לעשות למי לפנות איזו בדיקות עוד אפשר לעשות ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: ילדה בת 7 שבוהה
פרופ' רחל שטראוסברג29/06/2010יתכן מאוד שכל התופעות הן התנהגותיות אך כדי לשלול ניתוקים ממקור אפילפטי ניתן לגשת לנוירולוג שיעשה טסט היפרוונטילציה (נשימות יתר), EEG בחסך שינה ווידאו - EEG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 7 שבוהה
אלה29/06/2010בעניין בדיקת נשימת יתר אצל הנוירולוג גם עשה לה והייתה תקינה ובדיקת EEG בעירנות היתה גם תקינה, אז אני מבינה מתשובתך שנשאר לעשות בדיקת EEG בשינה ועם וידיאו!? ומה לגבי CT לראש אתם ממליצים או לא נא תשובתך בהקדם, ובאמת תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 7 שעדיין בוהה!!!!
אלה02/07/2010בעניין בדיקת נשימת יתר אצל הנוירולוג גם עשה לה והייתה תקינה ובדיקת EEG בעירנות היתה גם תקינה, אז אני מבינה מתשובתך שנשאר לעשות בדיקת EEG בשינה ועם וידיאו!? ומה לגבי CT לראש אתם ממליצים או לא!!! נא תשובתך בהקדם, ובאמת תודה מראש, אני מאוד מודאגת במיוחד שכבר שנה וזה לא עובר לה אנא תשובתך בהקדם אני מודה לך מראש... בבקשה. תפני אותי תייעצי לי מה לעשות לא השארתי בדיקה שביקשו שאעשה ונעשתה ותודה לאל יצאה תקינה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 7 שעדיין בוהה.....
אלה06/07/2010אני מבקשת מכל הלב תענו לי בבקשה לשאלה שלי האחרונה בבקשה דחוף וחשוב לי....
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: ילדה בת 7 שעדיין בוהה
פרופ' רחל שטראוסברג07/07/2010כדאי לעשות וידאו EEG ובהמשך אם כל הבדיקות תקינות הנוירולוג עשוי לשקול בדיקת MRI של המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים ? קולייםאני27/06/2010
שלום,
בתי בת שנתיים ו- 7 חודשים. לפני כחצי שנה היא מצמצה חזק למשך יומיים שלושה וזה חלף.
לפני כשבוע היא החלה להשמיע קולות תוך כדי אכילת בקבוק (בהתחלה חשבתי שהיא מחקה את התינוקת שלנו כדי לקבל תשומת לב), עכשיו מספר ימים היא משמיעה רעש עם הלשון (כמו נקישה) ומכווצת שפתיים וכאילו נושפת ושואפת בחוזקה ברעש.
שמתי לב שזה מתחיל בבוקר במפגש עם התינוקת, הן לא מסתדרות והגדולה לחוצה מאוד מהקטנה ש"קוצה לקחת לה את כל המשחקים". היא במתח רב מהתינוקת ומסתכלת לאן היא זוחלת שלא תפריע לה.
בכל פעם שהיא עושה את זה הלב שלי נחמץ עוד. האם מדובר בטיקים מורכבים המעידים על חיים של סבל? של תסמונת טורט? אם זה מתחיל כ"כ מוקדם בחייה, מה יהיה הלאה? לאן זה יתגבר? מה זה אומר? האם יש בדיקות? תזונה? משהו שאפשר לעזור לה?
אני חושבת שזה נובע ממתח אבל היא צריכה להתמודד עם מתח בחיים לא?! איך אוכל לעזור לה כל חייה כשהיא תהיה במתח? האם זה הגיוני בכלל שזה נובע ממתח? זו האבחנה הלא מלומדת שלי כשאני צופה בה.
אנא עזרו לנו... הבהירו לנו את המצב ומה צפון לנו הלאה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
אני27/06/2010לפני שבועיים בערך חזרנו מאשפוז של שבוע בבי"ח עקב מחלת חום קשה.
היה גם סטרפטוקוק A.
קראתי על מצבים כמו PANDAS שמערבים טיקים עקב זיהום.
האם יש דרך לבדוק אם מה שקורה לה נובע ממצב נפשי או פיזי? ע"מ שנדע טוב יותר איך לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי - עדיין מחכה לתשובה
אני28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דילגו עליי - יש סיבה?
אני29/06/2010האם זה אומר שאין תשובה? אשמח גם לתשובה כזו ולא לחשוב מה הסיבה שלא עונים לי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:טיקים ? קוליים
פרופ' רחל שטראוסברג29/06/2010לפי כל האמור לעיל אין סיבה להיות לחוצה. נראה כי מדובר בתופעות התנהגותיות ולא בטיקים ווקליים.מומלץ להתעלם מהתופעות ולא להעיר על כך ואז התדירות תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מתי יודעים שזה כבר מעבר
אני29/06/2010להתנהגותי והולכים לאבחן ולטפל?
אני לחוצה כי גם לי יש טיקים (בתקופות מתח) ואני מפחדת שזה משהו תורשתי/גנטי שהעברתי לה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: מתי יודעים שזה מעבר
פרופ' רחל שטראוסברג30/06/2010את יכולה לצלם את התופעות במצלמת וידאו או פלאפון ולגשת להתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי טיבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד מוח לתינוקרינה27/06/2010
שלום
בני נולד בלידת ואקום שלאחריה הונשם 6 דקות (אפגר 1 עד דקה 6). בעקבות זאת בוצע אולטרסאונד מוח בגיל 5 ימים אשר נמצאו בו 2 ציסטות:
1. בחריץ קאודואטלמי הודגמה ציסטה סבאפינדימלית כ 0.3*0.45 ס"מ
2. מימין הודגמה chroid cyst plexus בגודל 0.2*0.3 ס"מ.
מע' חדרים אינה מורחבת, חדרים לטרליים אסימטריים, אין עדות לסטייה של קו אמצע.
באולטרסאונד חוזר בגיל 3 חודשים נמצאו הממצאים הבאים:
1. מע' חדרים אינה מורחבת פרט לבליטה קלה של קרן פרונטלי של חדר לטרלי שמאלי.
2. אין עדות לסטייה של קו אמצע
3. הודגמה chroid cyst plexus ללא שינויים משמועותיים לעומת בדיקה קודמת.
4. ציסטה סבאפינדימלית משמאל מעט גדולה יותר לעומת בדיקה קודמת.
אשמח להסבר בנוגע לממצאים. מה ההשלכות האפשריות ? האם מספיק מעקב או שיש לנקוט צעדים נוספים?
אשמח לכל הסבר שיעזור באפלה הזו... התורים הכי מוקדמים לנוירולוג ילדים הינם לעוד כחצי שנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי28/06/2010הציסטה מסוג choroid plexus חסרת משמעות
הציסטה השניה דורשת המשך מעקב ממליצה לבצע עוד US עוד חודש וגם MRI מוח בגיל 6 ח'
כמו כן מעקב התפתחותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים וחצי, הזנה בזונדהפזית27/06/2010
בוקר טוב,
אני פונה בנוגע לאחיינית שלי המתגוררת בארה"ב.
יכול להיות שנוירולוגיה היא תחום אחד אותו יש לחקור יותר ויכול להיות שאני טועה.
בכל אופן הנה הדברים בקצרה.
נולדה בשבוע 36, לאחר הלידה התחילו מצוקות נשימה כאלה ואחרות.
כשכבר יכלו לבצע בדיקת MRI - הבדיקה יצאה תקינה.
לאחר שהות ארוכה בבית החולים (כחודש וחצי) שוחחרה התינוקת לביתה כשבעצם היא כמעט ואינה מסוגלת לאכול לבדה מבקבוק / הנקה ומוצמדת רוב זמנה להאכלה מזונדה.
הרופאים מעוניינים בשבועות הקרובים לבצע ניתוח הכנסת צינור הזנה קבוע לקיבה וזאת לאור זה שלא רואים כל שיפור ביכולתה לאוכל לבד ומתוך כך שהצינור יכול להביא עימו זיהומים כאלה ואחרים.
המשפחה (הקטנה והגדולה) מעוניינת לחקור כיוונים נוספים לבדיקה שכן המשמעות של ניתוח זה היא קשה.
יש עמי את כל הניירת הנדרשת שם יש את כל הפרטים והתשובות לשאלות שבטח עולות (לחלקן לפחות).
אשמח לדעת האם אוכל להעביר אליכן את הטפסים הנמצאים בידי וכמו כן לאן.
המוני תודות!
הסיפור הינו קצת ארוך ואין לי את מלוא הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי28/06/2010תופעות של מצוקה נשימתית וקשיי אכילה יכולים גם להיות כתוצאה ממחלת שרירים מולדת. חסרים לי פרטים על התפתחותה ובדיקתה הנוירולוגית וכן האם יש סימנים חיצוניים לתסמונת בדיקה הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ברשותך
פזית28/06/2010האם אוכל להעביר לך את מכתב השחרור מבית החולים?
שם מתוארת כל הסיטואציה+הבדיקות שנעשו.
אודה לך מאוד אם תאמרי לי לאיזו כתובת מייל
(ברור לי שזו לא תהיה אבחנה!)
המוני תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי, תודה
פזית29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת אם קיבלת את החומר? תודה
פזית05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה,בדיקת נוירולוגדביר27/06/2010
שלום רב
בן 14, הנוירולוג בבדיקה מציין: סימנים נוירולוגיים רכים לא תקינים.
*מה הכוונה, המשמעות לסימנים הנ"ל, מה נדרש כדי לתקן ולשפר ?
בתודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי28/06/2010סימנים רכים הם אינם סימנים חמורים. הם מאופיינים ע"י סרבול מוטורי והפרעה בקואורדינציה והם מתלווים לעיתים ללקות למידה והפרעת קשב. ניתן לשפר ע"י רפוי בעיסוק ופיזיותרפיה או התעמלות טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפלגיה ספסטיתש27/06/2010
בני בן 4 הוא אחד מתאומים שנולדו בשבוע 27, לפני כשבועיים הוא אובחן ע"י נוירולוג ילדים כסובל מדפילגיה ספסטית, כמו כן בגיל שנה הוא סבל מINF SPASM , יש לו הליכה מסורבלת ומאוד איטית בזמן האחרון ההליכה שלו ממש מחמירה הוא מתקשה מאוד ללכת עד כדי כך שהוא מעדיף לא ללכת, הוא כל הזמן מתלונן שהוא לא יכול ללכת וגם שכואבות לו הרגליים, מה יכולה להיות הסיבה להחמרה הזו? והאם בדפילגיה ספסטית יכולה להיות החמרה במצב? ואם כן מה עושים?
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי28/06/2010בשיתוק מוחין לא אמורה להיות החמרה בנזק המוחי אך יכולה להיות החמרה בהליכה עקב תוצאות של הנזק כגון מתח שרירים גבוה וקיצור השרירים וכן כאבים. חשוב לבדק בהקדם ולאבחן מה הסבה. במקרים אלו ניתן לסייע בטיפולים אורטופדים וטיפולי בוטוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LA20עדינה26/06/2010
האם תוכלי לאמר לי מה ידוע (מדעית) לגבי השפעות ארוכות טווח של שימוש בריטלין.
האם יש ממצאים של מחקרים שבדקו את ההשפעה על המשתמש לאחר שנים רבות? אם כן מה הם?
(אני מתלבטת אם לתת לבני או לחפש אפשרויות טיפול חלופיות כמו הומופטיה או טיפול קוגנטיבי התנהגותי וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי28/06/2010אין השפעות שליליות לטוח ארוך
לעומת זאת אם הוא אכן סובל מהפרעת קשב ורכוז, לטפול בריטלין יש השפעות חיוביות לטוח ארוך גם ברמה הלימודית וגם ברמה החברתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ראש לפעוט בן שנה וחודשייםמיכל25/06/2010
שלום לך ד"ר/פרופ'
בני בן שנה וחודשים, פעוט בריא ונבון. שמתי לב כי בחודש האחרון החל לעשות מס' פעמים ביום תנועה של מעין "כן" ארוך עם הראש... עשה זאת גם בזחילה וגם כאשר עומד...
קשה לי להגיד אם עושה זאת כאשר עייף או רעב וכו' ,אך נראה כי זה התחיל בפעם -פעמיים ביום ועבר לכ 10 פעמים ביום.... .אותה תנועה (הנהון עם הראש) נעשית פעם אחת, כלומר ,הוא לא מהנהן בראש מס' פעמים רצוף, אלא עושה זאת פעם אחת, ולאחר זמן מה יעשה זאת שוב.נראה שזו תנועה לא רצונית, אבל יתכן ואני טועה... אני לא רואה שינוי אחר בהתנהגות ,להפך ,כל יום הוא מבצע דברים חדשים שלא עשה יום קודם...
לאחר כשבועיים ראיתי הפוגה בעניין זה,, אך ביומיים האחרונים הוא החל לבצע תנועה קצת שונה עם הראש :תנועת "לא" עם מעין חצי סיבוב/ ניעור הראש(מעין "כן" ו"לא " משולב) הוא נראה בהכרה מלאה ,לא מנותק או בוהה. מדובר בתנועה חד פעמית של שניה וחצי...ממשיך לשחק ....אך זה נראה לא רצוני...
חשוב לי להדגיש כי עוד כשבוע יש לנו תור לחיסון ראשון של המחומשת. מדובר בתינוק לא מחוסן ,ולכן אמור לקבל חיסון ראשון. קראתי כי יש קשר בין מרכיב השעלת בחיסון לבין בעיות נוירולוגיות (או שיש להוציא מרכיב זה מהחיסון במידה ויש חשד לבעיה שכזו)במידה ולא מדובר במשהו אפילפטי ,האם יש מניעה לחסנו גם בשעלת?
לפני כ 4 שנים היה לנו סיפור דומה עם הבת הבכורה. היתה בדיוק בגילו. התחילה לבצע תנועות גוף מוזרות ,מעין פיתול עם הגוף שנראו לחלוטין לא רצוניות ,נבהלנו מאוד ורופאת הילדים הפנתה אותנו למיון,ביצעו EEG שיצא תקין, אח"כ צילמנו בוידאו והראנו לנוירולוג ילדים שקבע שמדובר בתופעה התנהגותית/סטראוטיפית שתחלוף . אכן התופעה חלפה מהר ,אבל אז לא היתה לנו את דילמת החיסון כי הילדה חוסנה ע"פ שגרת החיסונים של משרד הבריאות והתופעה קרתה אחרי סיום סדרת המחומשת...
אני מתנצלת על ריבוי המילים, אך הדאגה רבה...מצד אחד אני רוצה לחסנו כדי להגן עליו מפני מחלות,אך כרגע צץ העניין עם התנועות ....
תודה רבה לך
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתנועות ראש לפעוט בן שנה וחדשיים
פרופ' רחל שטראוסברג26/06/2010כפי שקרה במקרה של הבת הראשונה, הכי סביר להניח כי מדובר בתופעה סטראוטיפית/ התנהגותית ולא האפילפסיה או טיקים. אך כדי לשלול זאת בודאות יש לצלם את התופעות בוידאו או בפלאפון ולהראות לנוירולוג ילדים עוד לפני מועד החיסון והוא יוכל בודאות להגיד אם ניתן לחסן את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' -אני מודה לך על התגובה-רציתי
מיכל26/06/2010לשאול: האם במקרה של טיקים אין לחסן בשעלת?
במידה והתופעה נעלמת ליום וחוזרת שוב,או במידה ומופיעה בזמן מסויים במשך היממה- האם אופייני לתנועות התנהגותיות?
אני לא רוצה לחסנו לפני שאיש מקצוע יאבחן התופעה- אך כפי שאת יודעת לא פשוט לצלם התנועות......
במידה והתופעה נעלמת- האם יש מניעה לחסן?
שוב תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: אני מודה על התגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/06/2010אין מניעה לחסן נגד שעלת כאשר מדובר בטיקים.אין משהו ספציפי לתנועות סטראוטיפיות - הרמז : הן מפסיקות ע"פ בקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שהקדשת מזמנך לענות על שאלתי
מיכל29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה קלה בחדרי המוחנעה25/06/2010
שלום רב,
בני בן 7 נשלח לאולטרסאונד מוח עקב היקף ראש מעל האחוזון, חשוב לציין שיש לאבי ואחי ראש מאוד גדול (שאחי היה תינוק נשלח לMRI עקב חשד להידרוצפלוס), בנוסף הילד מתפתח בצורה טובה.
תוצאת שתי בדיקות US בהפרש של יומיים היא:
הקפלים וחריצי המח נראים תקינים, אין עדות לתהליך מוקדי או דימום תוך גולגולתי, חדרי המח מורחבים במידה קלה כמו בבדיקה הקודמת.
יש לציין עודף של נוזל אקסטרה- אקסיאלי סביב שתי ההמיספרות. התמונה יכולה לייצג תת- ספיגה פיזיולוגית של נוזל צרברו- ספינלי.
דרוש מעקב איר היקפי הראש ובדיקה ביקורת.
מה זה אומר ומה עלינו לעשות
מודאגת
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה : הרחבה קלה בחדרי המוח
פרופ' רחל שטראוסברג26/06/2010בהרבה פעוטות יש חוסר שווי משקל זמני וחולף בין קצב ייצור נוזל חוט השדרה ובין ספיגתו. בילדים אלה קצב הספיגה של הנוזל נמוך מייצורו ולכן הנוזל נוטה להצטבר בהיקף המוח ולא מפריע כלל להתפתחות המוח. בגיל שנתיים לערך המצב מגיע לידי איזון. התינוקות בד"כ מתפתחים באופן תקין .התינוקות צריכים להיות במעקב נוירולוגי בשאלה של עליית הקפי הראש ומעקב אחר התפתחותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהמירב24/06/2010
שלום רב
האם יש אפילפסיה שמופיעה רק בלילה ולא ביום?
ואם כן איך היא באה לידי ביטוי?
והאם היא יכולה להתפתח לדבר גרוע יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: אפילפסיה
פרופ' רחל שטראוסברג24/06/2010בעיקרון ישנם סוגי אפילפסיה שמופיעים בעיקר בשינה אך צריך להבדילם מסתם קפיצות של קבוצות שרירים בשינה. צריך לבדוק כל מקרה לגופו בעזרת שאלות מכוונות של נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)